داروخانههای سرپایی، انباشت مشکلات و افزایش چکهای برگشتی

به گزارش آنا، وضعیت نقدینگی داروخانهها در ماههای گذشته روبه زوال گذاشت چنانکه به گفته اعضای هیئت مدیرههای هر دو انجمن داروسازان ایران و انجمن داروسازان تهران میزان چکهای برگشتی آخرین حلقه از زنجیره تأمین دارو با افزایشی خیره کننده روبهرو شده و به رقمی حدود چهار هزار میلیارد تومان رسیده است که این مسأله در ابعاد بزرگتر مشکلات متعددی را برای آنها به وجود آورده است.
این مشکلات که به گفته آنها ناشی از تأخیر در تسویه مطالبات آنها از سویه بیمهها به وجود آمده است حتی منجر به ایجاد کمپینی تحریم خرید دارو از شرکتهای پخش تابعه سازمان تأمین اجتماعی از سوی انجمن داروسازان ایران شد امری که با مخالفت سازمان غذا و دارو قرار گرفت. این کمپین در در روزهای گذشته با مذاکرات داروسازان و تأمین اجتماعی به حالت تعلیق درآمد.
از سوی دیگر در ماههای گذشته یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به تخصیص پیدا کرد که قرار شد بخشی از آن به پرداخت مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کند، اما با توجه به گفتههای صبور رئیس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران به نظر میرسد داروخانههای بخش خصوصی از مبلغ سهمی دریافت نمیکنند.
سهم داروخانههای بخش خصوصی، هیچ
بهمن صبور در گفتوگو با آنا، با بیان اینکه از یک میلیارد دلار صندوق ذخیره ارزی که به دارو و تجهیزات با عنایت مقام معظم رهبری تخصیص داده شد، قرار است ۷۰۰ میلیون دلار به ذخیره استراتژیک و ۳۰۰ میلیون دلار هم به مطالبات دارو و تجهیزات اختصاص پیدا کند، گفت:متأسفانه قرار نیست از این پول، مطالبات بخش خصوصی و داروخانههای سرپایی تسویه شود. متأسفانه بخش خصوصی خیلی کم رنگ دیده میشود و دولت هم اولویت اول را تنها بیمارستانهای دولتی را میداند.
وی با اشاره به مطالبات طرح دارویار اظهار کرد: متأسفانه تنها یک ماه از سهم ارز تامین اجتماعی آنهم شهریور ماه ۱۴۰۳ پرداخت شد. این در حالی است که از مهرماه ماهانه ۱.۷ همت مطالبات سهم ارز داروخانهها از تأمین اجتماعی در این بخش باقی مانده است که اگر آن را به سهم بیمه پایه از تأمین اجتماعی اضافه کنیم در مجموع ۱۱.۵ همت میشود.
صبور بیان کرد: در حال حاضر اسناد سهم دارویار برای ماههای مهر، آبان، آذر و دی در سازمان هدفمندی یارانهها که باید به داروخانههای سرپایی پرداخت شود، آماده است؛ اما تخصیص داده نشده و، چون تخصیصی وجود ندارد پرداختی هم صورت نمیگیرد
۶۰ درصد مطالبات از بیمهها، از تأمین اجتماعی است
وی یادآور شد: اگر مطالبات طرح دارویار از بیمههای پایه را ۱۰۰ واحد در نظر بگیریم، ۶۰ واحد مطالبات از تأمین اجتماعی و ۴۰ واحد مطالبات از بیمههای سلامت و نیروهای مسلح است. تأمین اجتماعی از شهریورماه همانطور که گفته شد پرداختی نداشته است. باید در انتظار بمانیم که آیا تخصیصی صورت خواهد گرفت یا خیر؟ از نظر سازمان برنامه و بودجه تخصیصها انجام شده و عنوان میکنند که ۴۹ همت ارز دارویار و ۲۴ همت مابه تفاوت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و در مجموع ۷۴ همت پرداخت شده و تنها عدد کوچکی باقی مانده است.
صبور با بیان اینکه داروخانهها ۴ هزار میلیارد تومان چک برگشتی در ماه گذشته داشتند گفت: سهم مطالبات از تأمین اجتماعی از مجموع دارویار و بیمه پایه همانطور که گفتیم ۱۱.۵ همت، از نیروهای مسلح هم حدود ۲ همت است، بیمه سلامت وضعیت پرداختی بهتری دارد، این مطالبات موجب کمبود نقدینگی داروخانهها برای خرید دارو و هزینههای جاری و ... شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران، افزود: سازمان تأمین اجتماعی وعده داده بودکه چنانچه ۲۲ همت سود فریز شده سهام خود در بانک رفاه را دریافت کند که مطالبات پنج تا ششماه بیمه پایه خود را تسویه کند که ظاهرا مسئولان مربوطه موافقت نکردند. پس از آن قرار شد مطالبات سه ماه سهم بیمه پایه را پرداخت کند که دو ماه آن یعنی مطالبات مرداد و شهریورماه را پرداخت کردند و اکنون مطالبات مهر مانده است و احتمال دارد که در روزهای آینده این یک ماه را نیز پرداخت کنند.
انتهای پیام/