پژوهشکده و پژوهشگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا مطرح کرد:
تاثیر پیوست فرهنگی مسکن را بر لایههای برنامهریزی جدی بگیریم
مراسم رونمایی از «پیوست فرهنگی مسکن» که توسط مرکز معماری اسلامی حوزه هنری انقلاب اسلامی تدوین شده است، عصر یکشنبه دوم دی ماه در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
مهلت دوباره جشنواره پژوهش فرهنگی برای ارسال کنندگان اثر
مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی برای دومینبار تمدید شد.
نشست «خواندن؛ معناها، سیاستها و آیندهها» برگزار میشود
به مناسبت سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران نشست «خواندن؛ معناها، سیاستها و آینده ها» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
اعتماد مردم به حکومت از منظر علوم رفتاری؛
معرفی یک شاخص بومی برای سنجش اعتماد مردم به حکومت در ایران
گزارش حاضر به دنبال مرور جدیدترین ادبیات نظری پیرامون مسئله اعتماد مردم به حاکمیت در دانش جهانی علوم رفتاری، ارائه چارچوب مفهومی طراحی شده از اعتماد به حاکمیت و نیز معرفی شاخص بومیسازی شده سنجش اعتماد به حاکمیت در ایران است.
در نشست تبیین و بررسی احکام ناظر بر هوشمندسازی دولت مطرح شد؛
تلاش برنامه هفتم برای حرکت بهسمت دولت هوشمند
نشست تبیین و بررسی احکام ناظر بر هوشمندسازی و دولت الکترونیک در برنامه هفتم پیشرفت برگزار و در آن بر چالش های این احکام و لزوم تحقق رشد 8 درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم برای دستیابی به اهداف در حوزه هوشمندسازی دولت تأکید شد.
در یک پژوهش بررسی شد؛
مالیات سالیانه املاک گرانقیمت به کجا رسید؟
مالیات سالیانه املاک و مستغلات به عنوان یک ابزار کنترلی، علاوه بر هدایت منابع زمین موجود به سمت استفاده و کاربری بهینه و افزایش عرضه مسکن، می تواند نقش مهمی در کنترل سوداگری در بخش زمین و مسکن داشته باشد.
بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۴ ارزیابی شد؛
افزایش دو برابری معافیت مالیاتی بر مجموع حقوق و دستمزد
به منظور حمایت از اقشار متوسط جامعه، در بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۴، افزایش دو برابری معافیت مالیاتی بر مجموع حقوق و دستمزد و سه برابری معافیت مالیاتی مشاغل پیش بینی شده است.
در یک پژوهش بررسی شد؛
چالشهای حکمرانی شورای عالی بورس
تأکید گزارش حاضر بر حکمرانی توسط شورای عالی بورس است و چالشهایی نظیر زمینه های ساختاری در شکل گیری تعارض منافع در شورا مورد بررسی قرار میگیرد.
در یک پژوهش تحلیل و بررسی شد؛
تجارب جهانی ناموفق در ایجاد شهرها و شهرکهای جدید
گزارش حاضر به دنبال شناسایی مشکلات و معضلات در فرایند برنامهریزی و اجرا و دلایل شکست برخی شهرهای جدید در نمونههای جهانی خواهد بود. هریک از این نمونهها برمبنای هدف خاصی شکل گرفته، اما توسعه آنها در مسیر برنامهریزی شده پیش نرفت و درنهایت با شکست روبه رو شدند.
تحولات و چشم انداز اقتصاد ایران بررسی شد؛
شاهد ادامه روند کاهش تورم خواهیم بود
روند ناترازی های بودجه و بانکی همچنان در حال تشدید است و ناترازی انرژی همچنان چالش جدی است و سهم صادرات نفتی از کل صادرات روند صعودی داشته است و همه این موارد مخاطرات دستیابی به اهداف رشد اقتصادی و تورم در برنامه هفتم هستند.
چرا بیشتر پژوهشهای دانشگاهی (رساله، پایاننامه، مقاله) راهی به میدان توسعه کشور پیدا نمیکنند؟