نقش هوش مصنوعی در صندوقهای سرمایهگذاری

به گزارش خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی برای اقتصادهای در حال رشد که عموماً مشکل کمبود سرمایه دارند، میتواند یک فرصت ویژه باشد. هوش مصنوعی میتواند از یک سو تسهیل کننده جذب سرمایهگذاری بوده و از سوی دیگر افزایش سود سرمایهگذاری را به همراه داشته باشد.
محمد رسولی (محقق هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد) در مقالهای با عنوان «تحول هوش مصنوعی در صنعت مالی: فرصتی برای اقتصادهای رو به رشد» به این موضوع پرداختهاند که در چشمانداز تحولی سرمایهگذاری خطرپذیر، هوش مصنوعی نه تنها به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری، بلکه به عنوان یک ابزار تحولآفرین ظاهر شده که راهبردهای سرمایهگذاری و کارایی عملی اتی صندوقهای سرمایهگذاری را بازتعریف میکند.
* سرمایهگذاری پیشرو
به زعم این پژوهش صندوقهای سرمایهگذاری پیشرو مانند A۱۶Z، Sequoia و Tiger Capital از هوش مصنوعی بهره میبرند تا نه تنها فرآیندهای خود بهبود دهند.
در این پژوهش آمده است که از هوش مصنوعی برای کشف گنجینههای پنهان در دریای بیکران فرصتهای سرمایهگذاری استفاده کنند. این رویکرد نوین به هوش مصنوعی یعنی استفاده از آن برای پیدا کردن فرصتهای سرمایهگذاری برای اقتصادهای رو به رشد مانند ایران فرصتی برای جذب سرمایه خارجی و سرمایهگذاری در موقعیتهای بهتر است.
این پژوهش بیان میکند که سرمایهگذار با تبیین قوانین مناسب برای هوش مصنوعی شامل حریم خصوصی داده باید امکان استفاده از این فناوری را برای صندوقها فراهم کند. سیاست گذار میتواند برای تسریع در زمینه استفاده از هوش مصنوعی برای صندوقهای سرمایهگذاری حتی به طور فعالانه در تشکیل پایگاه دادهی سرمایهگذاری و تولید نرم افزارهای محلی برای عملیاتهای صندوقها مشارکت کند.
* ارکان سرمایهگذاری پیشرو
بنابراین، سیاستگذاریهای کلان باید در راستای فراهمسازی بسترهای لازم برای استفاده از هوش مصنوعی در جهت کشف موقعیتهای سرمایهگذاری باشد. این هدف، مستلزم چهار رکن است:
- فراهمسازی دادههای لازم
- امکان پردازش داده با هوش مصنوعی برای یافتن موقعیتهای مناسب سرمایهگذاری
- ارتقای عملیاتهای روزانه صندوقها
- سیگنال مؤثر به سرمایهگذار خارجی برای یافتن شریک محلی
در ادامه این پژوهش آمده است که هوش مصنوعی عرصه سرمایهگذاری را متحول کرده است. این ابزار در چهار رکن اساسی امکان ارتقای سرمایهگذاری بهتر و همچنین جذب سرمایهگذار خارجی را برای اقتصادهای درحال توسعه مانند ایران فراهم میکند. این چهار رکن عبارتند از:
- تهیه پایگاه داده اطلاعاتی ساختاریافته سرمایهگذاری
- یافتن موقعیتهای سرمایهگذاری با بازگشت سرمایه بالا با پالایش و پردازش پایگاه داده اطلاعاتی سرمایهگذاری
- تسریع عملکرد و عملیاتهای داخلی شرکتهای سرمایهگذاری
- سیگنال مؤثر به سرمایهگذار خارجی برای اطمینان از صندوقهای همکار داخلی
* نقش هوش مصنوعی در صندوقهای سرمایهگذاری
این پژوهش به این نکته توجه دارد که سیاست گذار با درک صحیح این چهار محور و نقش هوش مصنوعی میتواند مسیر پیش روی صندوقها را ریلگذاری کند و همچنین میتواند حتی بخشهایی از کار را تسریع کند که شامل تهیه پایگاه داده و یا نرمافزارهای محلی برای هوش مصنوعی صندوقها است.
به گفته این پژوهش علاوه بر موارد ذکر شده هوش مصنوعی نیاز به کنترل دارد که شامل مسائل حریم خصوصی و امنیت داده است. سیاست گذار با درک درست از هوش مصنوعی باید قوانین درستی را پیش روی صندوقها در این حوزه قرار دهد که اولا با کنترل ریسکهای این حوزه امکان استفاده از هوش مصنوعی را برای آنها فراهم سازد، ثانیاً به تأمین امنیت داده و حریم خصوصی توجه ویژه داشته باشد.
بر این اساس در پایان این پژوهش محورهای زیر برای تحقیقات آینده پیشنهاد شده است:
- بررسی و تحلیل دادههای ایران برای سرمایهگذاری و تجمیع آنها
- تحقیق در زمینه مدلهای زبانی بزرگ فارسی و امکان ترجمه انگلیسی در حوزه مالی برای خواندن دادههای موجود و تولید داده تحقیق در خصوص فرآیندهای خاص سرما یهگذاری در ایران شامل گزارشهای مورد نیاز و اتوماسیون بهینه آنها با هوش مصنوعی
- تحقیق در خصوص الگوری تمهای توصیهگر برای دادههای ایران به منظور اتصال سرمایه به موقعیتهای سرمایهگذاری
انتهای پیام/