فناوریداخلی

ایران پنجمین ابرقدرت لیزر آنالیز جهان
تولید دستگاه لیزر آنالیز با ۸۰درصد قیمت پایینتر از رقبا
ایران با تولید دستگاه پیشرفته لیزر اینداکتیو الکترون اسپکتروسکوپی (LIBS) توسط یک شرکت دانشبنیان، به جمع ۵ کشور دارنده این فناوری در جهان پیوست. این دستگاه با قابلیت آنالیز ۷۲ عنصر، کاهش ۳۰درصد ضایعات تولیدی و قیمتی معادل یکپنجم نمونه خارجی (۱۲۰ هزار یورو)، تحولی در صنایع معدنی و فلزی ایجاد کرده است.

بر اساس آمار پژوهشگاه زلزله شناسی
در سال گذشته هر ماه حداقل ۵ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۴.۵ ریشتر در کشور رخ داده است
ایران، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از جمله کشورهایی است که به طور مداوم در معرض زلزله قرار دارد که بر اساس آخرین آمار، در سال ۱۴۰۳، هر ماه حداقل ۵ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۴.۵ ریشتر در کشور رخ داد.

شفافیت ارزیابی شرکتهای دانش بنیان با پرسشنامههای تخصصی
در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان تاییدیه دانش بنیانی دارند؛ این شرکتها باید برای اخذ مجوز مراحل ارزیابی معاونت علمی را طی کنند. این شرکتها با شاخصهای مختلفی ارزیابی میشوند. دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درصدد برآمده برای اجرای عدالت در این اکوسیستم روشی شفاف برای ارزیابی شرکتها تدارک دیده که بر اساس پرسشنامههای تصویری و تخصصی است.

مسائل حقوقی شرکتهای دانشبنیان به کمک «نهاد داوری» حل می شود
با کمک مجلس شورای اسلامی مشکلات حقوقی و تقنینی فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری برای تسهیل مسائل قانونی و کمک به ایجاد نهادهای داوری برای حل مسائل تخصصی حقوقی شرکتهای دانشبنیان در سال جاری حل می شود.

هوش مصنوعی به کمک نظام ارجاع سلامت ایران میآید؛ آغاز اجرای گامبهگام با تمرکز بر مناطق روستایی
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در نشستی مشترک، برنامه اجرای «نظام ملی ارجاع هوشمند خدمات سلامت» مبتنی بر هوش مصنوعی را کلید زدند. این طرح با هدف مدیریت بهینه خدمات پرهزینه مانند جراحی قلب و سرطان، ابتدا در مناطق روستایی با جمعیت ۲۹ میلیون نفری اجرا خواهد شد تا پیچیدگیها کاهش یابد.

صادرات سانتریفیوز ایرانی به آلمان و کانادا؛
ایران در جمع پیشرفتهترین تولیدکنندگان سانتریفیوژ جهان
یکی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی موفق شده سانتریفیوژ را با دانش فنی خود تولید و به کشورهای روسیه، آلمان و کانادا با برند خود صادر کند.

بکارگیری تجهیزات بومی فناوری ۴G در چند روستای استان یزد توسط محققان یک شرکت دانش بنیان
محققان یک شرکت دانش بنیان که طی دو دهه اخیر تجهیزات فناوری ۴G را بومی سازی کردند، در استان های چرخاب (واقع در دهستان رستاق در بخش مرکزی یزد) و روستای اسلامیه (از توابع بخش مرکزی شهرستان تفت)این فناوری را نصب و راهاندازی کردند که اکنون درحال بهرهبرداری است.

معاون علمی رئیسجمهور: پیوستن ایران به جمع کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی/ وعده به رهبری را اجرایی کردیم
امروز سکوی ملی هوش مصنوعی که توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به مقام معظم رهبری وعده داده شده بود رونمایی شد. این پروژه ۶ ماه است که شروع شده و اسفند سال ۱۴۰۴ به مرحله استفاده عمومی میرسد. حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور در این مراسم با تاکید بر تحقق وعده به رهبری گفت: این سکو، یک تکنولوژی صرف نیست؛ این بستر تحقق «عدالت فناورانه» در ایران است. از امروز، دانشجویی در یک روستای دورافتاده یا محققی در قلب تهران، به یک اندازه از هوش مصنوعی بهره خواهند برد.

رونمایی از سکوی ملی متنباز هوش مصنوعی ایرانی/تقویم اجرای پروژه ملی
سکوی ملی متنباز هوش مصنوعی که توسط محققان کشور، دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به نتیجه رسیده رونمایی شد.

نسخه اولیه «سکوی ملی هوش مصنوعی» در معاونت علمی رونمایی می شود
نسخه اولیه سکوی ملی هوشمصنوعی روز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و جمعی از اساتید دانشگاهی رونمایی خواهد شد.