۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
مجتهد شبستری در گفت‌و‌گو با آنا:

فکر انقلابی راه‌‌ خودش را پیدا می‌کند/ پیام دعوت این مکتب حدومرز ندارد

فکر انقلابی راه‌‌ خودش را پیدا می‌کند  پیام دعوت این مکتب حدومرز ندارد
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری می‌گوید: انقلاب اسلامی از دستورات دینی و پیام‌های انبیا و اولیا الهام گرفته و نمی‌توان برای آن گسترش و محدودیت قائل شد و معنای صدور انقلاب هم لشگرکشی نیست؛ بلکه صدور فکر انقلابی، ایستادگی در برابر ظلم و پایداری در برابر دشمن است.

حجت‌الاسلام جواد مجتهد شبستری عضو سابق مجلس خبرگان رهبری، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آنا درباره اینکه چرا انقلاب ایران به نام «انقلاب اسلامی» شناخته می‌شود، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران ملهم از اسلام است. یعنی علتی که سبب شد این انقلاب آغاز و به پیروزی برسد، اسلام بود. دستورات دینی ما را به ایستادگی در برابر ظلم و ستم دعوت می‌کند و به ما یاد می‌دهد که نباید زیر بار ظلم برویم و باید همراه با مردم باشیم. خواسته ملت ایران حاکمیت اسلام و قوانین اسلامی بود؛ بنابراین این انقلاب، انقلاب اسلامی است و رهبری آن نیز با امام خمینی (ره) بود که چهره‌ای مرجع برای شیعیان و پیروان اهل بیت (علیهم‌السلام) بود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: این موارد سبب شد که انقلاب اسلامی ایران، انقلابی مذهبی باشد. شعار‌ها اسلامی بود و خواسته‌ها نیز حکومت اسلامی بود. اصل حدوث انقلاب بر پایه تعالیم دینی قرار داشت و رهبری آن نیز با روحانیت بود که بیانگر دستورات دینی و احکام شرعی بود.

وی در مورد صدور انقلاب بیان کرد: ما به دنبال صدور انقلاب نبودیم که به اصطلاح لشکرکشی کنیم به کشوری. ما خودمان در حقیقت متحمل جنگ شدیم و مورد تهاجم دشمن قرار گرفتیم. اگرچه ظاهراً صدام دشمن بود، اما در واقع ابرقدرت‌ها حامی رژیم او بودند. ملت ایران هشت سال ایستادگی کرد و این ایستادگی ادامه دارد. جنگ فیزیکی ظاهری تمام شد، اما نبرد بین جبهه حق و باطل همیشه ادامه دارد.

تولیت مدرسه علمیه آیت‌الله ایروانی (ره) تهران گفت: معنای صدور انقلاب، صدور فکر انقلاب است و این راه خودش را پیدا می‌کند. پیام انقلاب اسلامی و تأثیرگذاری آن نیاز به تهاجم و نبرد مسلحانه ندارد. اگر کسی با انصاف و تأمل به پیام‌های انقلاب اسلامی توجه کند، خود به حقانیت این راه پی خواهد برد؛ بنابراین معنای صدور انقلاب، لشگرکشی نیست؛ بلکه صدور فکر انقلابی، ایستادگی در برابر ظلم و پایداری در برابر دشمن است.

عضو سابق مجلس خبرگان رهبری در مورد میزان گستره انقلاب اسلامی افزود: باید گفت که پیام دعوت این مکتب، مانند دعوت‌های انبیا الهی است و حد و مرز ندارد. دعوت به حق، دعوت به پذیرش آیینی است که از طرف خداوند معرفی شده است. انقلاب اسلامی از دستورات دینی و پیام‌های انبیا و اولیا الهام گرفته و نمی‌توان برای آن گسترش و محدودیت قائل شد. به عنوان مثال، پیام امام حسین (علیه‌السلام) را نمی‌توان حدود به یک روز یا یک ناحیه خاص کرد. زمان و مکان در انقلاب اسلامی ایران نیز محدودیتی ندارد. همانطور که مکتب امام حسین (علیه‌السلام) محدودیت زمانی و مکانی ندارد، انقلاب اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و هر کس که این پیام را بشنود می‌تواند جذب این مکتب و انقلاب شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

شبستری در رابطه با مواجهه انقلاب اسلامی با آمریکا و جریان‌های غربی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که ما زیر بار ظلم آنها برویم و منطق آنها را بپذیریم. آنها می‌خواهند ما از مظلومین عالم حمایت نکنیم، و این مستلزم آن است که ما از عقاید خود دست بکشیم. چگونه می‌توانیم فریاد مسلمانان را بشنویم و نظاره‌گر باشیم؟ سکوت در برابر ظلم و جنایات اسرائیل و دیگر دشمنان بشریت، با اعتقادات ما و اصول انسانیت منافات دارد.

وی ادامه داد: ما نمی‌توانیم نظاره‌گر ظلمی باشیم که در عالم اتفاق می‌افتد. حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم، محکوم کردن ظلم و ظالمین است. این منطق انقلاب اسلامی ماست. اما آنها حاضر نیستند از برنامه‌های خود و از ظلمی که به بشریت می‌کنند، دست بردارند و ما را دعوت می‌کنند که تابع آنها باشیم و از حمایت مظلومان بازداریم.

عضو خبرگان رهبری در پاسخ به این سؤال که با توجه وضع موجود، آینده انقلاب را چگونه ترسیم می‌کنید؟ تصریح کرد: ما بر اساس اعتقادات دینی و قرآنی، آینده را از آن کسانی می‌دانیم که در مسیر حق قدم بردارند. مشکلات و سختی‌ها وجود دارد، اما ان‌شاءالله آینده روشن خواهد بود. ما منتظر ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) هستیم و آینده را از آن مستضعفین می‌دانیم. ان‌شاءالله با صبر و تحمل و پایداری که ملت ما تا امروز نشان داده است، آینده‌ای روشن خواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر