جزئیاتی جدید از حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد/ مسافرانی با بیش از ظرفیت مجاز و اتوبوسی فاقد ستون ایمنی! + فیلم و عکس

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ حوالی ساعت ۱۷ عصر۱۰ فروردین ۱۴۰۴ یک روز مانده به عید سعید فطر در یک روز تلخ و ناگوار، حادثه واژگونی یک دستگاه اتوبوس در محور کرمان به راور بار دیگر زنگ خطر را برای ایمنی حمل و نقل عمومی در کشور به صدا درآورد.
این اتوبوس که از کرمان عازم مشهد بود، در کیلومتر ۷۵ این محور در گردنه خراسانی واژگون شد و متأسفانه تا این لحظه گزارشها از کشته شدن ۱۵ نفر و مصدومیت ۴۳ نفر دیگر حکایت دارد.
این سانحه دلخراش نهتنها جان انسانهای بیگناه را به خطر انداخت، بلکه سؤالات متعددی را درباره شرایط ایمنی و نظارت بر حمل و نقل عمومی و همچنین تخلفات احتمالی مطرح کرد.
تحقیقات اولیه نشان میدهد که این اتوبوس بهدلیل سرعت زیاد و عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه، دچار واژگونی شده است. همچنین، مشخص شده که این اتوبوس بیش از ظرفیت مجاز مسافر داشته که این موضوع بهعنوان یک تخلف جدی محسوب میشود.
در پی این حادثه، استانداری کرمان تصمیم به تشکیل کارگروهی برای بررسی ابعاد مختلف حادثه و شناسایی مقصران گرفته، همچنین، معاونان سیاسی و عمرانی استاندار مأمور شدهاند تا بهطور دقیق به این حادثه رسیدگی کنند و نتیجه تحقیقات را به اطلاع عموم برسانند.
این حادثه نهتنها آسیبهای جانی و مالی به همراه داشته، بلکه بهعنوان یک هشدار جدی درباره نیاز به ارتقای استانداردهای ایمنی و نظارتی در حوزه حمل و نقل عمومی مطرح شده است.
با توجه به اینکه استان کرمان دارای طولانیترین شبکه راههای کشور و یکی از بزرگترین استانها از نظر وسعت است، ضرورت توجه به بهسازی و بازسازی این راهها و همچنین نظارت دقیق بر شرکتهای حمل و نقل بیش از پیش احساس میشود.
در نهایت، با توجه به این رویداد تلخ، امید است که اقدامات لازم برای شناسایی مقصران و جلوگیری از تکرار چنین حوادثی در آینده به سرعت در دستورکار قرار گیرد.
خبرنگار آنا درباره جزئیات این حادثه دلخراش، گفتوگویی را با محمدعلی طالبی استاندار کرمان ترتیب داده است.
گپ و گفت آنا با طالبی در پی میآید:
اتوبوسی با مسافرانی بیش از ظرفیت مجاز
آنا: ابتدا جزئیاتی از حادثه تلخ واژگونی اتوبوس در مسیر کرمان - مشهد که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مسافران شد بگویید.
طالبی: این اتوبوس از کرمان عازم مشهد بود که یعنی حوالی ۱۷ عصر روز گذشته در کیلومتر ۷۵ محور کرمان به راور در گردنه خراسانی واژگون شده که هنوز دلیل قطعی این واژگونی مشخص نیست و پلیس راه اعلام نکرده، اما به نظر میرسد بهدلیل سرعت زیاد و عدم توانایی راننده اتوبوس در کنترل وسیله نقلیه این اتفاق تلخ لخراش رخ داده است.
از سویی اتوبوس دارای تعداد مسافر بیش از ظرفیت بوده که تخلف محسوب میشود، در هر صورت این اتفاق تلخ رخ داده و تعداد کشتهها و مجروحین حادثه هم نسبتاً بالاست، بهطوری که تا این لحظه ۱۵ نفر در این حادثه کشته شدهاند و ۴۳ نفر هم مصدوم شده و به بیمارستان منتقل شدهاند.
آنا: تحقیقات خود را در این زمینه برای بررسی دقیق علت حادثه و زیرساختهای جادهای و مشکل فنی اتوبوس آغاز کردهاید و این تحقیقات به کجا رسیده است؟
طالبی: بله. در استانداری کرمان تحقیقات خود را بهطور جدی آغاز کردهایم و کارگروهی را در استانداری مأمور کردهایم تا در انه تحقیقات خود را آغاز کرده و نتیجه را در اسرع وقت به اینجانب اعلام کند.
با توجه به اینکه خطای انسانی و تخلف در پذیرش مسافر با بیش از ظرفیت اتوبوس اتفاق افتاده است، بنابراین درصددیم مقصران این حادثه را شناسایی کرده و به دستگاه قضائی معرفی کنیم.
همچنین تحقیقات در زمینه عوامل دخیل در این تخلفات آغاز شده و انشاءالله ادامه پیدا خواهد کرد تا حصول نتیجه دست از پای نخواهیم نشست.
آنا: این کارگروه بلافاصله بعد از وقوع حادثه برای اتوبوس در استانداری کرمان تشکیل شد؟
طالبی: بله. هم راهداری و هم پلیس راه مسئولیت گرفتند که دررابطه با چگونگی وقوع حادثه برای اتوبوسی که در کیلومتر ۷۵ محور کرمان به راور در گردنه خراسانی دچار حادثه شده، بررسی کارشناسی خود را انجام دهند.
البته معاون سیاسی ـ اجتماعی و معاون عمرانی استاندار کرمان هم مأموریت پیدا کردهاند تا این حادثه را مورد بررسی دقیق قرار دهند و در رابطه با موضوعات مرتبط با این حادثه اقدامات قفوری انجام شده و طی چند روز آینده با جمعبندی و دستیابی به حضول نتیجه را خدمت هموطنان اعلام خواهیم کرد.
با بررسی کارشناسی و رسیدن به نتیجه قطعی، آن را به مراجع ذیصلاح ازجمله دستگاه قضائی اعلام خواهیم کرد و برخورد انضباطی لازم با متخلفان و عوامل دخیل در این حادثه خواهد شد تا در آینده از وقوع چنین حادثه تلخ و دلخراشی جلوگیری شود.
تعدادی از مسافران اتوبوس به بیرون پرتاب شدهاند
آنا: برای حمایت از خانواده آسیبدیدگان و جانباختگان این حادثه برنامهای دارید؟
طالبی: قطعاً در این زمینه برنامه داریم و جا دارد از تریبون خبرگزاری آنا به خانواده جانباختگان این حادثه مجدداً تسلیت بگویم، درهرصورت تاکنون درگیر این اتفاق تلخ بودهایم و بدحالان و مصدومان را به بیمارستان منتقل کردهایم و مجروحان در حال درمان هستند تا به سلامت مرخص شوند.
آنا: با توجه به اینکه ممکن است شرایط فنی اتوبوس منجر به واژگونی این دستگاه شده باشد، چرا بیش از ظرفیت اتوبوس مسافر سوار شدهاند و آیا بررسی لازم صورت گرفته که مطمئن شویدشرایط فنی اتوبوس هم مزید بر علت شده تا این اتفاق تلخ رخ دهد؟
طالبی: قطعاً همینگونه است. این اتوبوس از دستگاههای حمل و نقلی بوده که فاقد ستون هستند و در اینگونه حوادث نیز تخت اتوبوس از جا کَنده میشود و همین موضوع موجب شده تا تعدادی از مسافرین اتوبوس به بیرون پرت شوند و آمار تلفات نیز بالاتر رفته است.
درهرصورت این موضوعات تخصصی باید از زبان متخصصان نهایی که گزارش نهایی حادثه را نگاشتهاند مطرح شود.
آنا: آیا امکانات درمانی کافی برای مصدومان حادثه مهیا شده است؟
طالبی: بله. در زمینه امکانات مشکلی وجود نداشت و به محض وقوع حادثه، نیروهای امدادی با کمک استانداری کرمان روند رسیدگی به مصدومان را آغاز کردند و در کوتاهترین زمان ممکن مجروحان به بیمارستان منتقل شدند، همچنین نیروهای امدادی، درمانی، راهداری و انتظامی از دقایق اولیه حادثه در محل حضور داشتند و مأموریتشان را به ین شکل انجام دادهاند.
آنا: برای روشن شدن دقیق دلیل حادثه و واژگونی اتوبوس با دستگاه قضائی هم همکاری داشتهاید تا متخلفان شناسایی شوند، درباره جزئیات آن توضیح دهید.
طالبی: با دستگاه قضائی همکاری نزدیکی داشتهایم تا احیاناً با افرادی که مرتکب تخلف شدهاند یا ترک فعلهایی در این زمینه رخ داده، برخورد لازم صورت بگیرد، این موضوع مورد انتظا و تأکید بنده بهعنوان استاندار کرمان هم بوده که دستگاه قضائی سریعاً وارد عمل شود.
برخی تخلفات باید از طریق دستگاه قضائی مورد بررسی قرار بگیرد و با هماهنگیهای صورت گرفته با دستگاه قضایی استان کرمان متخلفان را شناسایی خواهیم کرد و برخورد مناسبی هم با عوامل سهلانگار و دخیل در حادثه واژگونی اتوبوس صورت خواهد گرفت.
معتقدم باید بدون اغماض با مقصران حادثه برخورد قضائی لازم انجام شود تا در آینده با حوادثی مشابه این حادثه مواجه نباشیم.
آنا: و سخن پایانی...
از این فرصت استفاده کرده و عرض میکنم که کرمان دارای طولانیترین راههای کشور است و جایگاه نخست کشور را بهلحاظ مسافت راههای استان در اختیار دارد و ارتباطات وسیعی با سایر استانها دارد، اما در عین حال استان کرمان نیازمند توجه جدی و بیشتر وزارت راه و شهرسازی و دستگاههای ملی در تأمین اعتبارات پروژههای بازسازی و بهسازی راههاست.
از سویی استان کرمان با وسعتی بالغ بر ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع بهعنوان یکی از بزرگترین استانهای ایران، دارای شبکهای گسترده از راهها و جادههاست که نقش بسزایی در تسهیل حمل و نقل، تجارت و ارتباطات اجتماعی ایفا میکند.
تنوع جغرافیایی و اقلیمی، پیشرفت در زیرساختها، دسترسی به بازارهای منطقهای، تسهیل حمل و نقل بار مسافر، توسعه گردشگری، ایمنی و مدیریت ترافیک و آموزش و فرهنگسازی از مزیتهای راههای استان کرمان است.
انتهای پیام/