دستیابی محققان به دانش فنی تولید انرژی حرارتی و الکتریکی

خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با تکیه بر زیرساختهای مدرن پژوهشی و نیروی انسانی متخصص در مسیر ایجاد اکوسیستم جامع هوش مصنوعی حرکت میکند. برنامههای آینده این واحد دانشگاهی شامل برگزاری نشستهای تخصصی، گسترش همکاریهای ملی و بینالمللی و توسعه پروژههای کاربردی در حوزههای مختلف است.
این دانشگاه مصمم است تا با ارائه نرمافزارها و اپلیکیشنهای هوشمند، بهبود مستمر در بخشهای کشاورزی، صنعت، سلامت و امنیت سایبری را برای جامعه علمی و صنعتی فراهم آورد.
از برنامههای ویژه در حال اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل را میتوان تولید انرژی فتولتائیک، ایجاد سراها و آزمایشگاههای استاندارد تخصصی در مرز گسترش برنامههای گردشگری سلامت، تولید محصولات فراسودمند در زمینه افزایش ارزشافزوده، ورود به بازارهای بینالمللی سرمایهگذاری در زمینه پهبادهای سمپاش با وزن ترابری بالا و نیز تولید نهال و بذر سالم گل و گیاه، گسترش صنایع تبدیلی کشاورزی و تکمیلی، ایجاد نیروگاههای تولید انرژی و تأمین آب از منابع جدید نام برد.
در همین راستا فرشید سلیمی یه پرسشهای خبرنگار آنا درباره فعالیتها، دستاوردهای گذشته و برنامههای سال جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل پاسخ داده است.
آنا: دانشگاه آزاد اردبیل در حوزه فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی چه فعالیتهایی داشته و برنامه دانشگاه برای سال جدید در حوزه فناوری چیست؟
تشخیص بروسلا در دامهای سنگین به روش کاملاً علمی و سریع مولکولی از دستاوردهای دانشگاه آزاد با همکاری سازمان دامپزشکی استان بوده که میتواند دامهای آلوده به بروسلا را با سرعت هرچه بیشتر شناسایی کند
سلیمی: در دنیای امروز، فقط تولید دانش کافی نیست؛ بلکه باید دانش را به عمل و تجربههای ملموس تبدیل کرد تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه و چالشهای روز باشند. در دانشگاه آزاد واحد اردبیل با تلاش مستمر در زمینههای هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، گامهای بلند عملی در راستای تحقق این هدف برداشتهایم.
پیشرفتهای علمی حاصل شده در حوزه هوش مصنوعی در واحد اردبیل در سه بخش صنعت و کاربردهای هوش مصنوعی در تولید و مدیریت، سلامت و فناوریهای پزشکی هوشمند و امنیت سایبری و حفاظت از زیرساختهای اطلاعاتی بوده است.
صنعت از حوزههای کلیدی است که هوش مصنوعی میتواند نقش تحولآفرین در آن ایفا کند. در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، پروژههای مشترکی با صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان در دست اجراست که از طریق هوش مصنوعی، فرآیندهای تولیدی را بهبود میبخشند، زمانهای توقف ماشینآلات را کاهش میدهند و هزینههای عملیاتی را به شکل قابل ملاحظهای کاهش میدهند.
همکاری با شرکتهای بزرگ و امضای تفاهمنامههای راهبردی، زمینههای تبادل دانش و توسعه نرمافزارهای هوشمند مدیریتی را فراهم آورده و نرمافزارها با تحلیل دادههای تولیدی و پیشبینی روندهای بازار، امکان تصمیمگیری هوشمند را برای مدیران فراهم میکنند.
در حوزه سلامت، یکی از پروژههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با عنوان«ViraMedia» که از یک پایاننامه استخراج شده از طریق هوش مصنوعی به بهبود دقت تشخیص بیماریهای شایع و تسریع در ارائه خدمات درمانی کمک خواهد کرد.
سامانههای تشخیص سریع بیماری با تحلیل تصاویر پزشکی و دادههای بالینی، توانستهاند زمان واکنش درمانی را بهطور چشمگیری کاهش دهند. اپلیکیشنهای تجویزی هوشمند با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته، توصیههای درمانی متناسب با شرایط هر بیمار را ارائه میدهند.
امضای تفاهمنامه با بیمه سلامت، زمینه دسترسی به پایگاههای داده جامع بالینی را فراهم کرده و این امر موجب میشود که محصولات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با دقت و اطمینان بیشتری به جامعه ارائه شوند.
در عصر فناوری اطلاعات، امنیت سایبری امری حیاتی است. در دانشکده هوش مصنوعی و فناوری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و در پایاننامهای با عنوان «سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر یادگیری انتقال عمیق» با توسعه سامانههای تشخیص نفوذ و پایش مداوم شبکههای اطلاعاتی، توانستهایم تهدیدات سایبری را به سرعت شناسایی و اقدامات پیشگیرانه مؤثری را به کار گیریم. این سامانهها با استفاده از الگوریتمهای هوشمند نه تنها حملات سایبری را شناسایی میکنند؛ بلکه در جلوگیری از نفوذهای مخرب نیز بسیار کارآمد هستند. این دستاوردها با بهرهگیری از همکاریهای مستمر با نهادهای دولتی و بخش خصوصی، گامی مهم در راستای تضمین امنیت فضای مجازی کشور به شمار میآیند.
امضای تفاهمنامههای همکاری با بیمه سلامت و سازمانهای خصوصی و دولتی، نقطه عطفی در تلاشهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برای ایجاد اکوسیستم نوآورانه است. این تفاهمنامهها امکان میدهند تا به پایگاههای داده گسترده دسترسی پیدا کنیم، تجربیات مشترک را مبادله کرده و با توسعه نرمافزارهای کاربردی، نقش مؤثری در بهبود فرآیندهای تشخیصی و مدیریتی ایفا کنیم.
آنا: برنامهها و اولویتهای سال جاری دانشگاه آزاد اردبیل را تشریح بفرمایید.
سلیمی: اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در جاری را میتوان در بخش فناوری توسعه سرای گردشگری سلامت، تأمین زیرساختهای نرمافزار و سختافزاری آن با تأکید بر اقتصاد هویت محور، تکمیل پروسه استاندارد ISO۱۷۰۲۵ آزمایشگاهها و رفع بخش نیازهای تجزیه و آنالیز آزمایشگاهی صنایع، کشاورزی، تولید محصولات گلخانهای و صادرات عنوان کرد.
از برنامههای اولویتدار سال جاری، راهاندازی سرای فناوری نوین کشاورزی در بخش تولید عسلهای فراسودمند با ارزش غذایی دارویی و نیز تولید اقتصادی، ایجاد صنعت بستهبندی و تولید عسلهای فراسودمند با مشارکت تولیدکنندگان سراسر کشور خواهد بود.
ادامه تولید بذر سیبزمینی، گیاهان زمینی، برگزاری دورههای کسبوکار و در نهایت فعالیت در عرصه دانشجویان از اهداف دانشکدگان بوده که در اولویت برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل قرار گرفته است.
در سال ۱۴۰۴ امیدواریم برنامه تولید انرژی از منابع تجزیه شونده و ذخیره انرژی برای رفع نیازهای صنایع با برنامههای ممیزه انرژی گامهای عملی خوبی برداریم و نقطه امیدوارکننده اینکه به دانش فنی تولید انرژی حرارتی و الکتریکی از سیستم متمرکزکننده فتوولتائیک حرارتی دست یافتیم که با هزینه پایین کاهش پرت انرژی و بهرهمندی مستقل از انرژی شبکه ادامه این دانش خواهد بود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در قسمت ساخت تجهیزات پزشکی سرمایهگذاری خواهد کرد و در زمینه تولید انبوه صنعتی پروتزهای پزشکی و استند قلب و... با برند دانشگاه آزاد اسلامی نیز اقداماتی صورت گرفته از اولویت دیگر این دانشگاه سرمایهگذاری و راهاندازی سرای نوآوری هوش مصنوعی از برنامههای کلان دانشکدگان واحد خواهد بود. در نهایت اجرای برنامههای دانشکدگان کشوری و به تبع آن حل مشکلات ملی با همکاری سایر واحدها از اولویتهای سال ۱۴۰۴ این واحد دانشگاهی است.
آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در حال اجرا و یا در دستور کار دارید تشریح فرمایید.
سلیمی: از برنامههای ویژه در حال اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل را میتوان تولید انرژی فتولتائیک، ایجاد سراها و آزمایشگاههای استاندارد تخصصی در مرز گسترش برنامههای گردشگری سلامت، تولید محصولات فراسودمند در زمینه افزایش ارزشافزوده، ورود به بازارهای بینالمللی سرمایه گذاری در زمینه پهبادهای سمپاش با وزن ترابری بالا و نیز تولید نهال و بذر سالم گل و گیاه، گسترش صنایع تبدیلی کشاورزی و تکمیلی، ایجاد نیروگاههای تولید انرژی و تأمین آب از منابع جدید نام برد.
برگزاری برنامههای اولویتدار صدرا برای ارتباطگیری بین دانشگاه و صنعت و معرفی دوطرفه ظرفیتهای موجود و عصر امید در کشور و برنامههای کلان و اولویتهای ملی نیز جزء برنامههای دانشگاه در سال جاری خواهد بود.
آنا: بهعنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده یا میشود؟
سلیمی: استان اردبیل در سند آمایش، اول یک استان کشاورزی و در گام دوم یک استان با ظرفیت گردشگری است. این دانشگاه در هر دو بخش وارد فاز عملیاتی شده و کارهای ارزشمندی را در کارنامه خود دارد. در بحث کشاورزی و امنیت غذایی و غذای سالم، دانشگاه با اجرای طرح ارزیابی بقایای سموم به روش دستگاهی و آمایش محصولات تولیدی ازنظر بقایای این سموم کار با اداره استاندارد انجام داده که نقشه محصولات تولید آلوده ازنظر بقایای سموم در استان و محصولات وارده به استان مشخص است.
در راستای همین اهداف، تشخیص بروسلا در دامهای سنگین به روش کاملاً علمی و سریع مولکولی از دستاوردهای دیگر این دانشگاه با همکاری سازمان دامپزشکی استان بوده که میتواند گام مهمی بوده و دامهای آلوده به بروسلا را با سرعت هرچه بیشتر شناسایی کند.
از برنامههای اولویتدار سال جاری، راهاندازی سرای فناوری نوین کشاورزی در بخش تولید عسلهای فراسودمند با ارزش غذایی دارویی و نیز تولید اقتصادی، ایجاد صنعت بستهبندی و تولید عسلهای فراسودمند با مشارکت تولیدکنندگان سراسر کشور خواهد بود
در بخش دیگر فناوری، توسعه صنعت تبدیلی با استقرار و حمایت از ساخت تجهیزات صنعت کشاورزی و نیز ماشینسازی از کارهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برای کاهش هدررفت محصولات کشاورزی و افزایش ارزشافزوده در این صنعت است. ورود دانشگاه و هیئت عاملی کشاورزی در حوزه تولید بذر مینی تیوبر سیبزمینی و گلهای زینتی با توجه به ظرفیت کشاورزی و اقلیمی و تأمین بخشی از نیازهای بذری سیبزمینی گامی است که امسال اثرات خودش را نشان میدهد. در همین راستا میتوانم بگویم که حتی در حوزه کشاورزی نیز صنایع خلاق برای اقتصادی کردن تولید داشتهایم.
در بخش گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل یک سرا در حوزه گردشگری کشاورزی و سلامت فعال دارد که با تهیه پلان گردشگری و توریسم درمانی از یک طرف و تقویت صنایع خلاق هویت محور از طرف دیگر و نیز ارزیابی تواناییهای ورزشی چه برای آحاد مردم و چه برای ورزشکاران و دانش آموزان و دانشجویان مستعد، برای نخستینبار در کشور، واحد اردبیل این هدف را با ابتکار عمل با اتصال حلقههای سرای سلامت، ورزشی، آزمایشگاه و کلینیک سلامت، دنبال میکند.
با توجه به مسئله ناتارازی انرژی این واحد دانشگاهی گامهای اولیهای را برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر برداشته و برای نخستینبار از دانش تلفیق انرژی الکتریسیته و حرارتی در سیستمهای فتوولتائیک بهرهمند است.
آنا: دستاوردهای ویژه و شاخص دانشگاه آزاد اردبیل در سال گذشته را تشریح کنید.
سلیمی: راهاندازی مرکز مجهز سرای نوآوری هوش مصنوعی با همکاری سپاه حضرت عباس(ع)، موفقیت در برنامهریزی سرای گردشگری برمبنای اقتصاد هویت محور، ایجاد زیرساختهای علمی و سرمایهگذاری عسلهای فراسودمند با گرایش غذایی و دارویی، دستیابی به دانش فنی و فناوری محور تولید صنایع تبدیلی کشاورزی و پهبادهای سمپاشی با ترابری بالا اقدام برای راهاندازی سراهای کشاورزی فراسومند و هوش مصنوعی، برگزاری رویداد صدرا، دستیابی به دانش فنی تولید قرصهای فراسودمند برای امنیت غذایی و دستیابی به تولید انرژی فتوولتائیک تجمیعی الکتریکی و حرارتی از دستاوردهای ویژه واحد بوده است.
دانشگاه آزاد واحد اردبیل با تکیه بر زیرساختهای مدرن پژوهشی و نیروی انسانی متخصص در مسیر ایجاد اکوسیستم جامع هوش مصنوعی حرکت میکند. برنامههای آینده این واحد دانشگاهی شامل برگزاری نشستهای تخصصی، گسترش همکاریهای ملی و بینالمللی و توسعه پروژههای کاربردی در حوزههای مختلف است. مصمم هستیم تا با ارائه نرمافزارها و اپلیکیشنهای هوشمند، بهبود مستمر در بخشهای کشاورزی، صنعت، سلامت و امنیت سایبری را برای جامعه علمی و صنعتی فراهم آوریم.
انتهای پیام/