۱۲/ فروردين /۱۴۰۴

هوش مصنوعی به کمک نظام ارجاع سلامت ایران می‌آید؛ آغاز اجرای گام‌به‌گام با تمرکز بر مناطق روستایی

هوش مصنوعی به کمک نظام ارجاع سلامت ایران می‌آید؛ آغاز اجرای گام‌به‌گام با تمرکز بر مناطق روستایی
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در نشستی مشترک، برنامه اجرای «نظام ملی ارجاع هوشمند خدمات سلامت» مبتنی بر هوش مصنوعی را کلید زدند. این طرح با هدف مدیریت بهینه خدمات پرهزینه مانند جراحی قلب و سرطان، ابتدا در مناطق روستایی با جمعیت ۲۹ میلیون نفری اجرا خواهد شد تا پیچیدگی‌ها کاهش یابد. 

 حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور، تاکید کرد: اجرای این نظام باید گام‌به‌گام و با ورود سالانه خدمات به شبکه سلامت انجام شود تا نمونه موفق، الگویی برای گسترش ملی شود.اگر بخواهیم مسئله‌ای حلنشده باقی بماند، آن را بزرگ جلوه می‌دهیم! باید از پیچیدگی طرح بکاهیم و با اجرای نمونه‌های کوچک، راه را برای تکثیر موفقیت باز کنیم.

تمرکز اولیه بر تشخیص زودهنگام بیماری‌ها در سطح یک» برای کاهش هزینه‌های درمانی  است.

اولویت مناطق روستایی

 وزیر بهداشت اعلام کرد: اجرای آزمایشی طرح با محدود کردن جامعه آماری به روستا‌ها آغاز می‌شود؛ چرا که زیرساخت‌های خانه‌های بهداشت روستایی آمادگی بیشتری دارد.

کاربرد هوش مصنوعی

گوشتیران
قالیشویی ادیب

استفاده از پلتفرم دیجیتال برای خودکارسازی ارجاع بیماران به خدمات درمانی پرتأثیر و توسعه هوش تجاری (BI) به عنوان پیش‌نیاز اصلی این نظام از کاربرد هوش مصنوعی برای این اقدام است که مدیریت هوشمند ارجاع بیماران به خدمات پرهزینه (مانند جراحی قلب) با کاهش زمان انتظار و افزایش دقترا به دنبال دارد.

پیش بینی شده تشکیل کمیته مشترک میان وزارت بهداشت و معاونت علمی برای رفع نواقص و نهایی‌سازی جزئیاتئاز گام های بعدی این اقدام به شمار می رود.

این طرح با همکاری معاونت علمی و وزارت بهداشت، نخستین گام ایران برای یکپارچه‌سازی هوش مصنوعی در نظام سلامت است. موفقیت آن در گرو کاهش پیچیدگی‌ها، تمرکز بر اجرای آزمایشی در روستا‌ها و جلب مشارکت جامعه پزشکی عنوان شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر