پیدایش فناوریهای نوین بر سلامت شنوایی تاثیر دارد

سعید محمودیان، رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار آنا؛ هوش مصنوعی میتواند به ما کمک کند تا از آسیبهای شنوایی پیشگیری کنیم. اما از طرف دیگر، استفاده نادرست از ابزارهایی مانند هدفون و هندزفری میتواند خطرات جدی برای شنوایی ایجاد کند.
وی افزود: امروزه با گسترش آموزشهای مجازی برای دانش آموزان و استفاده بیش از حد از گوشیها و هندزفریها، خطر آسیبهای شنوایی به شدت افزایش یافته است. دلیل اصلی این موضوع عدم وجود آموزشهای مناسب در خصوص سلامت شنوایی است. بنابراین، باید سواد سلامت مردم در این زمینه در بین عموم مردم و بین متخصصان افزایش یابد.
محمودیان گفت: هوش مصنوعی فناوریهای نوین به تنهایی برای سلامت شنوایی تهدید محسوب نمیشوند، گفت: سوال اصلی این است که چگونه از ابزارهای صداساز مانند هدفون و ایرپاد استفاده کنیم. این ابزارها میتوانند تأثیرات منفی بر شنوایی داشته باشند، به ویژه اگر به درستی استفاده نشوند.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت تشریح کرد: یکی از اصلیترین عوامل خطر برای شنوایی در سبک زندگیهای جدید، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند است. عامل اصلی، صداهای بلند و ناهنجار است. عفونتها و داروهای سمی گوش که تأثیرات منفی برای افراد بههمراه دارد در ردههای بعدی قرار میگیرند، آنتیبیوتیکها درحالی که میتوانند اثرات خوبی داشته باشند برای سلامت گوش و دیگر اعضای بدن میتوانند خطرناک باشند، به ویژه اگر به صورت ناایمن استفاده شود.
وی تاکید کرد: همهگیر شدن استفاده از ابزارهایی مثل هندزفریهای بلوتوثی، هدفون و اسپیکرهای قوی در قشر جوان و میانسال موجب شده از دستگاههای صداساز به صورت ناایمن استفاده شود. به این معنا که فرد در معرض صداهای بلندتر از سطح مجاز قرارمیگیرد. مثلاً، نوجوانی که از هدفون استفاده میکند و همزمان دوچرخهسواری یا موتورسواری میکند، یا افرادی که در مترو با صدای بلند موسیقی گوش میدهند، در معرض خطر جدی آسیب شنوایی هستند.
محمودیان ادامه داد: صدا از طریق هدفون مستقیماً به گوش وارد میشود و استخوانهای جمجمه را مرتعش میکند، که این موضوع میزان آسیب را افزایش میدهد. متأسفانه بسیاری از هندزفریهایی که امروزه استفاده میشوند، استانداردهای لازم را ندارند و حتی میتوانند صداهای ناهنجار ایجاد کنند که این موضوع آسیب بیشتری به شنوایی وارد میکند.
آسیبهای شنوایی ناشی از صداهای بلند معمولاً برگشتناپذیر هستند. اگر سلولهای حسی شنوایی آسیب ببینند، دیگر نمیتوان آنها را ترمیم کرد. بنابراین، آموزش و آگاهیبخشی در این زمینه بسیار مهم است. غربالگری منظم شنوایی برای همه افراد ضروری است، این موضوع به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند مانند افراد دیابتی، افراد مبتلا به کمخونی، فشار خون بالا یا سایر بیماریهای زمینهای از اهمیت بیشتری برخوردار است.
انتهای پیام/