۰۴/ ارديبهشت /۱۴۰۴
10:11 26 / 01 /1404

تعادل در ورزش و تغذیه، کلیدی طلایی برای کاهش وزن

تعادل در ورزش و تغذیه، کلیدی طلایی برای کاهش وزن
هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هرچه مقدار انرژی دریافتی از غذا‌ها بیشتر باشد یا میزان مصرف انرژی در بدن کاهش یابد، بدن به سمت اضافه وزن و چاقی حرکت می‌کند.

غلامرضا محمدی فارسانی، پزشک و دکترای تخصصی تغذیه و هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تأکید بر اهمیت شناخت دلایل اضافه وزن و چاقی، اظهار کرد: برای ارائه راهکار‌های مؤثر در کاهش وزن، ابتدا باید بدانیم چه عواملی باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند.

وی توضیح داد: وزن بدن حاصل تعادل میان میزان انرژی دریافتی یا همان ورودی و میزان انرژی مصرفی یا خروجی است. به این معنا که هرچه مقدار انرژی دریافتی از غذا‌ها بیشتر باشد یا میزان مصرف انرژی در بدن کاهش یابد، بدن به سمت اضافه وزن و چاقی حرکت می‌کند.

دلایل اضافه وزن و چاقی

این متخصص تغذیه در رابطه با دلایل چاقی توضیح داد: مصرف وعده‌های غذایی پرکالری به‌ویژه غذا‌های چرب، شیرین و پرروغن در صبحانه، ناهار و شام می‌تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود. همچنین خوردن تنقلات مثل بیسکویت، شکلات و بستنی که کالری بالایی دارند نیز افراد را دچار اضافه وزن می‌کنند.

محمدی فارسانی ادامه داد: نداشتن برنامه ورزشی یا کاهش سطح فعالیت روزانه، که باعث کاهش مصرف انرژی در بدن می‌شود و زمانی که سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد، میزان کالری مصرف‌شده کمتر می‌شود و بدن مستعد ذخیره چربی خواهد شد؛ که همه این عوامل می‌تواند باعث ایجاد چاقی افراد شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

راهکار‌های تغذیه‌ای برای کاهش وزن

وی با اشاره به روش‌های ساده و مؤثر برای کاهش وزن گفت: هر روشی که به کاهش دریافت منابع انرژی کمک کند، می‌تواند باعث کاهش وزن شود. به عنوان مثال داشتن سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و دو تا سه میان‌وعده سالم در روز می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد: افراد اگر می‌خواهند کاهش وزن داشته باشند از غذا‌های پرکالری مانند غذا‌های چرب، شیرین و پرروغن در وعده‌های اصلی پرهیز کنند. همچنین پرهیز از خرید و مصرف تنقلات پرکالری مانند بیسکویت، شکلات و بستنی نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

محمدی فارسانی افزود: استفاده از گوجه و خیار در صبحانه، سالاد در ناهار و شام، و سبزیجات پخته در میان‌وعده‌ها برای ایجاد احساس سیری و کاهش دریافت کالری موثر است. همچنین گنجاندن منابع پروتئینی مانند پنیر و تخم‌مرغ در صبحانه، و گوشت، مرغ و ماهی در وعده‌های ناهار و شام، که باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود که نقش مهمی در کاهش وزن دارد.

این متخصص تغذیه در پایان تأکید کرد: با رعایت اصول تغذیه سالم، مصرف وعده‌های غذایی منظم، کنترل کالری دریافتی، افزایش مصرف سبزیجات و پروتئین، و همچنین داشتن فعالیت بدنی، می‌توان به کاهش وزن و بهبود سلامتی دست یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر