۰۲/ ارديبهشت /۱۴۰۴
11:30 22 / 01 /1404

چالش‌های دسترسی به عروق و اهمیت پیوند کلیه برای کودکان دیالیزی

چالش‌های دسترسی به عروق و اهمیت پیوند کلیه برای کودکان دیالیزی
متخصص جراحی عروق گفت: رگ‌های بدن کودکان کوچک‌تر و ظریف‌تر هستند و نیاز به دقت و مهارت بیشتری دارند. پیوند کلیه بهترین گزینه برای کودکانبیماری است که کلیه‌هایشان به طور کامل از کار افتاده است.

مقداد قاسمی گرجی متخصص جراحی عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در خصوص تفاوت‌های دیالیز در کودکان و بزرگسالان گفت: عملکرد دستگاه دیالیز برای کودکان و بزرگسالان تقریباً یکسان است. دستگاه در هر دو گروه وظیفه تصفیه خون و دفع مواد زائد را بر عهده دارد. اما تفاوت اصلی در تعبیه دسترسی‌های عروقی برای دیالیز است. در کودکان، این کار به دلیل کوچک‌بودن رگ‌ها و حساسیت بیشتر، تخصصی‌تر و پیچیده‌تر است. به همین دلیل، بهتر است این کار توسط فوق‌تخصص‌های جراحی عروق انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

وی افزود: در کودکان، رگ‌ها کوچک‌تر و ظریف‌تر هستند و نیاز به دقت و مهارت بیشتری دارند. اگر این کار به درستی انجام نشود یا استاندارد‌های لازم رعایت نشود، ممکن است رگ‌ها از کار بیفتند. هر رگ فقط یک بار فرصت دارد و اگر آسیب ببیند، بیمار ممکن است یک دسترسی مهم را از دست بدهد.

قاسمی گرجی ادامه داد: این موضوع هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان صدق می‌کند، اما در کودکان اهمیت بیشتری دارد، زیرا آنها سن کمتری دارند و زمان بیشتری باید از این دستگاه‌ها استفاده کنند، کودکان نیاز به دسترسی‌های مطمئن برای دیالیز طولانی‌مدت دارند.

متخصص جراحی عروق تشریح کرد: بهترین روش برای دسترسی عروقی، استفاده از فیستول است، یک اتصال بین سرخرگ و سیاهرگ که به مرور زمان قوی‌تر می‌شود و برای دیالیز مناسب‌تر است. در کودکان و بزرگسالان، اگر شرایط اجازه دهد، بهتر است از رگ‌های دست یا حتی پا برای ایجاد فیستول استفاده شود. استفاده از لوله‌ها یا کاتتر‌ها به عنوان روش موقت توصیه می‌شود، زیرا ممکن است عوارضی مانند عفونت یا لخته شدن خون داشته باشند.

پیوند کلیه بهترین درمان برای کودکان دیالیزی

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی با اشاره به اینکه دیالیز منظم و روتین برای کودکان بسیار مهم است، افزود: دیالیز منظم به کودکان بیمار کمک می‌کند تا رشد طبیعی خود را داشته باشند. اما باید توجه داشت که دیالیز تنها عملکرد تصفیه خون را انجام می‌دهد و کلیه‌ها وظایف دیگری مانند تنظیم فشار خون و تعادل مواد معدنی را نیز بر عهده دارند.

قاسمی گرجی عنوان کرد: عدم انجام این وظایف در درازمدت می‌تواند باعث اختلالات دیگری در بدن شود. به همین دلیل، بهترین درمان برای بیماران دیالیزی، به ویژه کودکان، پیوند کلیه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پیوند کلیه بهترین گزینه برای بیمارانی است که کلیه‌هایشان به طور کامل از کار افتاده است. با پیوند کلیه سالم و سازگار با گروه خونی بیمار، می‌توان امیدوار بود که بیمار به زندگی طبیعی بازگردد. البته پیوند کلیه نیاز به زمان و شرایط مناسب دارد، اما اگر موفقیت‌آمیز باشد، کیفیت زندگی بیمار به طور چشمگیری بهبود می‌یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر