۲۴/ فروردين /۱۴۰۴

دستاورد‌های چشمگیر ایران در اهدای عضو پس از انقلاب

دستاورد‌های چشمگیر ایران در اهدای عضو پس از انقلاب
ایران در خاورمیانه یکی از کشور‌های سرآمد در حوزه اهدای خون است. این دستاورد‌ها نتیجه‌ تلاش‌های مستمر و برنامه‌ریزی‌های دقیق در طول سال‌های گذشته در کشور بوده است. تایید مقام معظم رهبری زمینه‌های مذهبی و قانونی لازم برای پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی را فراهم کرد.

امید قبادی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با اشاره به دستاورد‌های ایران در حوزه پیوند اعضا، گفت: ما در بین تمامی کشور‌های آسیایی، رتبه اول اهدای عضو را دارد. در زمینه پیوند کبد نیز، مرکز پیوند کبد شیراز به همت استاد ملک‌حسینی با انجام سالانه ۷۰۰ پیوند کبد، رتبه اول جهان را کسب کرده است. این در حالی است که مرکز پیوند پیتزبورگ آمریکا با ۴۸۰ پیوند کبد در سال در رتبه دوم قرار دارد.

وی افزود: کشورما همچنین تنها کشور در خاورمیانه است که پیوند اعضای مختلف از جمله قلب، کبد، کلیه، ریه، روده و لوزالمعده را انجام می‌دهد. علاوه بر این، تاکنون بیش از ۷ هزار پیوند کلیه به روش لاپاروسکوپی در کشور انجام شده است.

قبادی گفت: این موفقیت‌ها نتیجه تلاش‌های مستمر و برنامه‌ریزی‌های دقیق در طول سال‌های گذشته است. فتوای تاریخی امام خمینی در سال ۱۳۶۸ و تأیید مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۰، زمینه‌های مذهبی و قانونی لازم برای پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی را فراهم کرد. پس از آن، در سال ۱۳۷۹ قانون مربوط به پیوند اعضا در مجلس تصویب شد و در سال ۱۳۸۱ آیین‌نامه اجرایی آن توسط هیئت دولت ابلاغ گردید. از آن زمان تاکنون، ایران به‌طور رسمی در حوزه پیوند اعضا فعال بوده است.

هر سه ساعت یک نفر به دلیل عدم دریافت عضو فوت می‌کند

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان در ادامه با تأکید بر موانع فرهنگی موجود، گفت: با وجود این موفقیت‌ها، متأسفانه همچنان هر دو تا سه ساعت یک نفر از افراد حاضر در لیست انتظار به دلیل نرسیدن عضو مناسب فوت می‌کند. مهم‌ترین مانع برای افزایش آمار اهدای عضو، عدم رضایت خانواده‌ها است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد ۲۰ دلیل اصلی برای عدم رضایت خانواده‌ها به اهدای اعضای فرد بیماروجود دارد که دو مورد از مهم‌ترین آنها، عدم باور به مرگ مغزی به عنوان مرگ قطعی و مشاهده ضربان قلب و حرکات قفسه سینه در فرد مرگ مغزی است. برخی خانواده‌ها تصور می‌کنند، چون ضربان قلب بیمار همچنان ادامه دارد، او زنده است. این در حالی است که ضربان قلب به دلیل اکسیژن‌رسانی مصنوعی حفظ می‌شود و فرد عملاً جان خود را از دست داده است.

قبادی تأکید کرد: فرهنگ‌سازی گسترده و اطلاع‌رسانی دقیق در این زمینه ضروری است. اگر باور عمومی نسبت به مرگ مغزی تغییر کند و خانواده‌ها آگاه شوند که با اهدای اعضای عزیزشان می‌توانند جان چندین نفر را نجات دهند، بدون شک آمار اهدای عضو افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر