۱۵/ فروردين /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با رئیس سازمان نظام پرستاری بیان شد:

استفاده از فناوری‌ برای کاهش فشار کاری پرستاران

استفاده از فناوری‌ برای کاهش فشار کاری پرستاران
رئیس سازمان نظام پرستاری به اهمیت بکارگیری فناوری‌های نوین در خدمات پرستاری و مراقبتی اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های روز در بیمارستان‌ها و خانه‌های بهداشت می‌تواند تأثیر زیادی بر ارتقای کیفیت زندگی بیماران و کاهش فشار کاری پرستاران داشته باشد.

فناوری‌های دیجیتال در سال‌های اخیر به عنوان ابزاری نوین در حوزه‌های مختلف پزشکی و پرستاری شناخته شده‌اند. این فناوری‌ها نه تنها توانسته‌اند کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی را ارتقا دهند، بلکه نقش مؤثری در کاهش فشار کاری پرستاران و بهبود مراقبت‌های بهداشتی ایفا کرده‌اند.

از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی گرفته تا تجهیزات پیشرفته مراقبتی و اپلیکیشن‌های موبایل، همه این ابزار‌ها در جهت تسهیل فرایند‌های پرستاری و افزایش دقت در ارائه خدمات به بیماران به کار گرفته می‌شوند.

استفاده از فناوری‌های نوین در پرستاری نه تنها مشکلات کمبود پرستار و فشار کاری زیاد را کاهش می‌دهد، بلکه زمینه‌ساز تحولی چشمگیر در نظام سلامت کشور می‌شود. در این راستا، تأکید بر اهمیت ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای بهره‌برداری از این فناوری‌ها در بخش پرستاری، یکی از گام‌های اساسی به سوی ارتقای کیفیت مراقبت‌ها و خدمات بهداشتی است.

احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در خصوص نقش فناوری‌های دیجیتال در کمک به کاهش فشار کاری پرستاران و بهبود مراقبت‌های پرستاری گفت: با توجه به کمبود پرستار در کشور و فشار کاری زیاد بر این قشر، فناوری‌ها به ویژه سلامت دیجیتال می‌توانند کمک‌های زیادی به سیستم بهداشت و درمان کند. استفاده از اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، و تکنولوژی‌های راه دور برای نظارت بر بیمار و ارتباط مستمر با پرستاران و بیماران، بسیار مفید بوده و باعث بهبود کیفیت مراقبت‌ها می‌شود.

اهمیت دسترسی پرستاران به پرونده سلامت 

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی با تاکید بر اهمیت استفاده از پرونده سلامت الکترونیک در حوزه پرستاری گفت: در حال حاضردر برخی از مراکز پرستاری مانند مراقبت‌های در منزل؛ دسترسی به پرونده‌های بیمار و اطلاعات سلامت الکترونیک هنوز فراهم نیست و برای توسعه این بخش باید تدابیری اندیشیده شود.

نجاتیان گفت: هیچ یک از مراکز مراقبتی پرستاری کشور دسترسی به پرونده‌های الکترونیک بیماران ندارند، و پرستاران نمی‌توانند از پرونده پزشکی و سابقه بیماری افراد اطلاعی داشته باشند، درخواست‌هایی برای ایجاد امضای دیجیتال برای پرستاران و دسترسی به پرونده سلامت به دولت شد تا بتوانند در ثبت اطلاعات بیماران و انجام خدمات به‌صورت رسمی‌تر و استانداردتر عمل کنند.

نقش فناوری در بهبود شرایط پرستاری

رئیس سازمان نظام پرستاری تأکید کرد: اگرچه تکنولوژی نمی‌تواند جایگزین مراقبت‌های انسانی پرستاری شود، اما می‌تواند در بهبود کیفیت مراقبت‌ها، کاهش خطا‌ها و افزایش دقت در ارائه خدمات پزشکی کمک کند. استفاده از فناوری‌های روز در بیمارستان‌ها و خانه‌های بهداشت می‌تواند تأثیر زیادی بر ارتقای کیفیت زندگی بیماران و کاهش فشار کاری پرستاران داشته باشد.

وی افزود: باتوجه به پیشرفت‌های بسراز زیاد تکنولوژی در این حوزه، اما در ایران جای خالی آن حس می‌شود. در حال حاضر در حوزه مراقبتی برخی فناوری‌ها به پرستاران کمک می‌کند و تجهیزات مراقبتی در کشور وجود دارد که به کادر درمان کمک می‌کنند. 

نجاتیان گفت: تخت بیمار و تشک مواج که امکانات خاصی نیز دارد، دستگاه‌های مانیتورینگ، ونتیلاتور و دیالیز از جمله تجهیزات مهم دیگری هستند که به کمک پرستاران آمده‌اند

وی افزود: امروزه اپلیکیشن‌های موبایل به عنوان یک ابزار اساسی در زندگی در حوزه مراقبتی به بیماران بسیاری کمک می‌کنند. در کشور به دنبال ایجاد اپلیکیشن‌های این چنینی و برنامه‌های مراقبت از بیمار برای به کمک پرستاران هستیم. موضوع دیگر مراقبت در سطح جامعه است که به تدریج اهمیت آن از حوزه مراقبت‌های بیمارستانی بیشتر می‌شود.

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در بخش سلامت، به ویژه در پرستاری، می‌تواند گامی مؤثر در کاهش مشکلات موجود و بهبود شرایط کاری پرستاران باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر