۱۷/ فروردين /۱۴۰۴

کاهش سوانح رانندگی با راهکارهای سلامت در بلایا

کاهش سوانح رانندگی با راهکارهای سلامت در بلایا
آغاز تعطیلات نوروزی هرساله با افزایش سوانح رانندگی همراه می‌شود، اما به گفته یک متخصص سلامت در بلایا می‌توان به آسانی با اتخاذ راه‌کارهایی از کاهش این سوانح برای حفظ سلامت خود و خانواده‌ها کوشید.

به گزارش آنا، بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، ۱۰۸۹ نفر بر اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست داده‌اند؛ که حدود ۷۲ درصد از فوتی‌‎ها در جاده‌های برون شهری جان خود را از دست داده‌اند. بر اساس اعلام همین سازمان ۷۶ درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات ایام نوروز سال جاری را آقایان و ۲۴ درصد را زنان تشکیل دادند. همچنین تعداد مصدومان ناشی از تصادفات رانندگی نیز در این ایام، ۱۷ هزار و ۲۴۴ نفر بود.

به گفته دهقانی متخصص سلامت در بلایای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایام تعطیلات نوروز از جمله ایامی است که سوانح ترافیکی افزایش پیدا کرده و همین موضوع موجب فوت یا مصدومیت تعداد بسیار زیادی از افراد شود.

آرزو دهقانی در گفت‌و‌گو با آنا اظهار کرد: در بازه پانزده‌روزه تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور ثبت شده است، گفت: در سفر‌های نوروزی سال ۱۴۰۳، ۴۴ درصد تصادفات ناشی از سرعت غیرمجاز، ۲۱ درصد تغییر مسیر ناگهانی، ۹ درصد انحراف به چپ و ۸ درصد عدم رعایت حق تقدم بوده است. این در حالی است که می‌توان این میزان تصادف رانندگی را کاهش داد.

وی افزود: برای اطمینان از ایمنی سفر و وضعیت راه‌ها قبل از هر اقدامی با شماره ۱۴۱ تماس حاصل کرد. همچنین قبل از سفر حتما خودروی خود را به معاینه فنی برده و تمام موارد را به دقت بررسی کرد.

دهقانی با بیان اینکه باید خودرو را به کیف کمک‌های اولیه، زنجیز چرخ و ... تجهیز کرد، گفت: شب قبل از سفر باید استراحت و خواب کافی داشته و از مصرف دارو‌های خواب آور خودداری شود. در طول سفر و رانندگی از خوردن، آشامیدن، صحبت کردن و پیام دادن با گوشی تلفن همراه، شوخی و بحث و جدل با سایر سرنشینان پرهیز کرد و پس از هر دو ساعت رانندگی، خودرو را متوقف کرده و ۱۵ دقیقه استراحت کرد، همچنین در زمان رانندگی در شب از نور مناسب استفاده شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

او با بیان اینکه با سرعت مطمئنه و اعلام شده در جاده‌های برون شهر و درون شهر برانند، یادآور شد: همه سرنشینان موظف هستند، کمربند ایمنی خود را ببند.

این متخصص سلامت در بلایا تأکید کرد: کودکان کمتر از ۱۲ سال یا نوجوانان با قد کوتاهتر از ۱۳۰ سانتی‌متر باید روی صندلی عقب ماشین و روی صندلی کودک بنشینند ضمن اینکه حتما والدین از قفل کودک استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر