افزایش اختلال فونوفوبیا در پی گسترش جوامع صنعتی

به گزارش آنا، یکی از مشکلات جوامع صنعتی، آلودگیهای صوتی است که سلامت انسانها و محیط زیست را به مخاطره انداخته است. در واقع بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، تهدیدی برای سلامت روان و سلامت جسمی افراد معرفی شده است.
فونو فوبیا یا ترس از صداهای بلند که لیگیروفوبیا یا سونوفوبیا نامیده میشود، به گفته یک روانشناس از جمله تبعات آلودگیهای صوتی در جوامع صنعتی است که تبدیل به یک معضل در این جوامع شده است.
مهدی بیاتی در گفتوگو با آنا، در رابطه با اختلال ترس از صداهای بلند گفت: افراد در معرض صداهای بلند معمولاً دچار ترس و وحشت میشوند و این موضوع میتواند منجر به سردردهای شدید، شوکهای عصبی و اختلالات روانی شود که به طور مستقیم بر سلامت جسمی آنها تأثیر میگذارد.
وی با تأکید بر اینکه زندگی در جوامع صنعتی، در مواجهه مداوم با صداهای مختلف، اثرات ناهنجار روانی را به همراه دارد، گفت: برای کاهش این اثرات منفی، باید حضور خود را از شرایط پرصدا کاهش داده و بیشتر با صدای طبیعت ارتباط برقرار کنند. گذراندن زمان در محیطهای آرام و دور از هیاهوی شهری میتواند به ترمیم سلامت روانی کمک کند.
بیاتی یادآور شد: اگر افراد با فونوفوبیا مواجه شوند و به طور مداوم در معرض صداهای مختلف قرار گیرند، ممکن است آسیبهای جدی به سلامت روان و جسم آنها وارد شود. به همین دلیل، ایجاد فرصتهایی برای استراحت و دوری از صداهای آزاردهنده ضروری است تا بتوانند به تعادل روانی و جسمی خود بازگردند.
فونوفوبیا علائم مختلفی مانند تعریق زیاد، میل به فرار، حالت تهوع و سرگیجه، ضربان قلب نامنظم، غش کردن، تغییرات خلقی شدید، وحشتزدگی و ... دارد.
انتهای پیام/