۱۷/ فروردين /۱۴۰۴

پیشرفت کشور در پیوند قلب با نوآوری‌های نوین در سطح جهانی

پیشرفت کشور در پیوند قلب با نوآوری‌های نوین در سطح جهانی
فلوشیپ پیوند اعضای قفسه سینه با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر ایران در پیوند قلب، گفت: یکی از مهم‌ترین نوآوری‌ها، پیوند قلب از اهداکنندگان با مرگ قلبی است. این جراحی برای اولین بار در دنیا انجام شده است.

سام زراعتیان نژاددوانی فوق تخصص جراحی قلب و فلوشیپ پیوند اعضای قفسه سینه در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه پیوند قلب یک روش درمانی پیشرفته برای بیماران با نارسایی قلبی شدید است، گفت: پیوند قلب زمانی انجام می‌شود که بیمار به درمان‌های دارویی یا سایر روش‌های درمانی مانند استفاده از دستگاه‌های کمک‌کننده قلبی از جمله باتری‌های CRT یا کاردیاک سنکریزیشن تراپی پاسخ مناسبی نمی‌دهد. 

وی افزود: کاندیدا‌های پیوند قلب معمولاً شرایط خاصی دارند؛ از جمله اینکه سن آنها در برخی کشور‌ها باید زیر ۶۰ سال و در برخی دیگر زیر ۶۵ سال باشد، به بیماری‌های شدید همزمان مانند نارسایی کلیوی یا کبدی مبتلا نباشند و دچار عفونت‌های فعال یا سرطان‌های پیشرفته مانع از پیوند نباشند.

دلایل نیاز به پیوند قلب؛ از بزرگسالان تا کودکان

وی در ادامه دلایل نیاز به پیوند قلب را به دو گروه بزرگسالان و اطفال تقسیم‌بندی کرده و گفت: در بزرگسالان، شایع‌ترین علت پیوند قلب، کاردیومیوپاتی اتساعی (بیماری ماهیچه قلب) است که به دلیل ضعف عضله قلب ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند ناشی از جهش‌های ژنتیکی، بیماری‌های مزمن دریچه‌های قلب، و یا نارسایی‌های قلبی پس از بیماری‌های عروق کرونر باشد. 

زراعتیان تاکید کرد:عفونت‌های ویروسی یا نارسایی قلبی پس از زایمان (Postpartum Cardiomyopathy) از دیگر دلایل نیاز به پیوند قلب هستند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی افزود: در کودکان، برخی از بیماری‌های مادرزادی قلبی مانند سندرم هیپوپلازی بطن چپ (Hypoplastic Left Heart Syndrome) یا تترالوژی فالوت (Tetralogy of Fallot) که جریان طبیعی خون خروجی از قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ممکن است موجب شود نوزاد از بدو تولد کاندیدای پیوند قلب یا حتی پیوند قلب و ریه باشد.

نوآوری‌های ایران در پیوند قلب؛ یک دستاورد جهانی

زراعتیان با افتخار به پیشرفت‌های ایران در زمینه پیوند قلب اشاره کرد و گفت: ایران در سال‌های اخیر به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه پیوند قلب دست یافته است. این نوآوری‌هاباعث افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی میزان اهدای عضو در کشور شده و تعداد بیماران در لیست انتظار پیوند را نیز کاهش داده است.

فوق تخصص جراحی قلب تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین نوآوری‌ها، پیوند قلب از اهداکنندگان با مرگ قلبی (Donation after Circulatory Death یا DCD) است. در حالی که معمولاً در سراسر جهان از اهداکنندگان با مرگ مغزی برای پیوند قلب استفاده می‌شود، ایران توانسته برای اولین بار در دنیا این عمل را از اهداکنندگان با مرگ قلبی انجام دهد.

وی ادامه داد: این دستاورد به‌طور چشمگیری باعث افزایش تعداد اهداکنندگان شده و زمان انتظار بیماران در لیست پیوند را کاهش داده است. همچنین روش‌های نوینی برای حفظ و انتقال قلب اهدایی در دمای ۴ درجه سانتیگراد و استفاده از محلول‌های نگهدارنده ویژه توسعه داده شده که امکان پیوند همزمان قلب و اعضای شکمی را نیز فراهم کرده است. این روش‌ها برای اولین بار در جهان، در ایران اجرا شده‌اند.

ایران؛ پیشرو در پیوند قلب منطقه و جهان

زراعتیان تاکید کرد: ایران اکنون یکی از کشور‌های پیشرو در زمینه پیوند قلب در جهان به شمار می‌رود و این موفقیت‌ها در مجلات معتبر علمی بین‌المللی به چاپ رسیده است. این دستاوردها، علاوه بر ارتقای جایگاه علمی ایران، امید تازه‌ای برای بیماران نیازمند پیوند قلب ایجاد کرده است.

آینده‌ای روشن در پیوند قلب ایران

وی با اشاره به اینکه ایران با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته و تلاش پزشکان متخصص خود، توانسته مسیر جدیدی را در علم پیوند قلب باز کند، گفت: آینده‌ای روشن در زمینه پیوند قلب و توسعه روش‌های نوین پزشکی در انتظار ایران است. افزایش دانش بومی، توسعه فناوری‌های نگهداری اعضای پیوندی، و استفاده از تکنیک‌های خلاقانه، مسیر رشد و پیشرفت ما را هموارتر خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر