۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴
13:00 15 / 01 /1404

کاهش ذخیره تخمدانی با افزایش سن و لزوم باروری به موقع

کاهش ذخیره تخمدانی با افزایش سن و لزوم باروری به موقع
جراح و متخصص زنان گفت: بانوانی که قصد بارداری دارند باید از ذخیره تخمدانی خود استفاده کنند، چرا که در صورت اتمام این ذخیره یا کاهش کیفیت تخمک‌های باقی‌مانده، هیچ راهی برای جبران وجود ندارد.

سیمین ظفر دوست، جراح و متخصص زنان وعضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا به اهمیت ذخیره تخمدانی در باروری بانوان اشاره کرد و گفت: ذخیره تخمدانی در دوران جنینی و زمانی که جنین دختر در شکم مادر قرار دارد، آغاز می‌شود. پس از تولد، این ذخیره به تدریج کاهش می‌یابد تا زمانی که به حدود ۱۰۰۰ فولیکول در تخمدان‌ها برسد و فرد یائسه شود.

وی افزود: بانوانی که قصد بارداری دارند باید از این ذخیره تخمدانی استفاده کنند، چرا که در صورت اتمام این ذخیره یا کاهش کیفیت تخمک‌های باقی‌مانده، هیچ راهی برای جبران آن وجود نخواهد داشت.

ظفر دوست با اشاره به عوامل مؤثر در کاهش ذخیره تخمدانی، اظهار کرد: مهم‌ترین عامل کاهش ذخیره تخمدانی سن است. به این معنا که با افزایش سن، ذخیره تخمدانی زنان کاهش می‌یابد. این روند تا حدود ۳۳ یا ۳۴ سالگی آهسته است، اما از این سن به بعد، کاهش ذخیره با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد، به طوری که از ۳۷ یا ۳۸ سالگی روند کاهش شدت گرفته و پس از ۴۰ سالگی به اوج خود می‌رسد.

فلوشیپ ناباروری پژوهشگاه ابن‌سینا تأکید کرد: به همین دلیل، به بانوانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌شود پیش از ۳۴ سالگی برای فرزندآوری اقدام کنند. در صورتی که به هر دلیلی امکان بارداری در این بازه زمانی وجود ندارد، بهتر است نسبت به فریز یا ذخیره تخمک‌های خود اقدام کنند تا در آینده با مشکل کاهش یا از بین رفتن ذخیره تخمدانی مواجه نشوند.

وی خاطرنشان کرد: آگاهی از وضعیت ذخیره تخمدانی از طریق انجام آزمایش‌های لازم و مشاوره با پزشک متخصص، نقش مهمی در برنامه‌ریزی برای بارداری و حفظ توان باروری زنان دارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

انتهای پیام/

ارسال نظر