مصرف خودسرانه دارو و مکمل صدمات جبران ناپذیری بر بدن دارد

به گزارش آنا، خوددرمانی و استفاده نادرست از داروها که گاه به دلیل هزینههای ویزیت، اطلاعات نادرست در فضای مجازی و تمایل به درمان فوری انجام میشود، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب میشود.
به گفته سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو مصرف خودسرانه داروهای مختلف از جمله آنتیبیوتیکها، داروهای سلامت روان و حتی مکملها و ویتامینها ممکن است اثرات جبرانناپذیری بر افراد بگذارد.
راضیه کشاورز در گفتوگو با آنا، در رابطه با مصرف خودسرانه داروهای سلامت روان اظهار کرد: داروهای سلامت روان در صورت مصرف غیرمنطبق با تجویز پزشک، ممکن است باعث وابستگی، تغییرات غیرقابل پیشبینی در خلقوخو، اختلال در تمرکز و عملکرد مغز و حتی بروز عوارض قلبی شوند. برخی از این داروها در دوزهای بالا سطح هوشیاری را کاهش داده و افت شدید فشار خون ایجاد میکنند.
وی همچنین در رابطه با مصرف مسکنها نیز گفت: مصرف مسکنها طولانیمدت میتوانند به کلیه و کبد آسیب رسانده، خطر خونریزیهای گوارشی را افزایش داده و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را بالا ببرند. از سوی دیگر، مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها نهتنها تأثیر درمانی آنها را کاهش میدهد، بلکه با ایجاد مقاومت میکروبی، درمان برخی عفونتهای شایع را دشوار میکند.
کشاورز با بیان اینکه تصور عموم در خصوص مکملهای تغذیهای و ویتامینها مبنی بر بیخطر بودن آنها نادرست است، گفت: مصرف بیش از حد ویتامین A میتواند به آسیب کبدی منجر شود. دوزهای بالای ویتامین D ممکن است باعث افزایش غیرطبیعی سطح کلسیم خون و مشکلات کلیوی شود. همچنین استفاده بیش از اندازه از ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش میدهد.
او بیان کرد: رعایت دوز و مدت مصرف داروها و مکملها، تحت نظر پزشک و داروساز، ضروری است. همچنین دریافت اطلاعات از منابع معتبر و پرهیز از توصیههای غیرعلمی در فضای مجازی، نقش مهمی در پیشگیری از عوارض مصرف نادرست این فرآوردهها دارد
انتهای پیام/