۰۴/ ارديبهشت /۱۴۰۴
07:00 11 / 01 /1404

سن بروز مشکلات اسکلتی و عضلانی در نوجوانان کاهش یافته است

سن بروز مشکلات اسکلتی و عضلانی در نوجوانان کاهش یافته است
نایب‌رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: به دلایل متعددی، سن بروز این مشکلات در میان کودکان، نوجوانان و جوانان طی ۵ یا ۶ سال اخیر کاهش یافته است.

احمد موذن‌زاده، نایب‌رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: به دلایل متعددی، سن بروز این مشکلات در میان کودکان، نوجوانان و جوانان طی ۵ یا ۶ سال اخیر کاهش یافته است.

وی افزود: کرونا یکی از دلایل اصلی این مسئله است. در زمان پاندمی کووید، به دلیل قرنطینه‌های طولانی، عدم فعالیت فیزیکی مناسب، فقر حرکتی، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تمرکز فعالیت‌ها در خانه، سطح تحرک در میان کودکان و نوجوانان به‌شدت کاهش یافت.

موذن‌زاده ادامه داد: تغییرات تغذیه‌ای نامناسب در این دوران باعث افزایش وزن و ضعف عضلانی شد. از سوی دیگر فقر حرکتی، بروز بیماری‌های اسکلتی و عضلانی مانند کمردرد، زانودرد و گردن‌درد در میان نوجوانان و جوانان در دوران کرونا حدود ۳۰ درصد افزایش داد.

نایب‌رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران خاطرنشان کرد: هرچند اکنون از دوران پاندمی عبور کرده‌ایم و شرایط بهتری داریم، اما عوارض سبک زندگی آن دوران همچنان در میان جوانان و نوجوانان دیده می‌شود. علاقه به فعالیت‌های نشسته، استفاده مداوم از تلفن همراه و لپ‌تاپ و انجام تفریحات غیرحرکتی، به‌جای حضور در ورزشگاه‌ها و انجام فعالیت‌های ورزشی، به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.

وی تأکید کرد: این سبک زندگی تنها به ضعف عضلات و فقر حرکتی منجر نمی‌شود، بلکه از نظر تغذیه‌ای و اسکلتی نیز مشکل‌ساز است و افراد را در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و پوکی استخوان قرار می‌دهد. در آینده عوارض این روند را به‌وضوح خواهیم دید.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

موذن‌زاده در پایان گفت: والدین باید به فعالیت‌های فیزیکی فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشند. پیاده‌روی، دو و میدانی، ورزش‌های تقویتی، رعایت رژیم غذایی سالم و اصلاح عادات تغذیه‌ای می‌تواند از بروز مشکلات اسکلتی عضلانی پیشگیری کند.

نایب‌رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: همچنین رعایت اصول ارگونومیک در فعالیت‌های روزمره و استفاده صحیح از میز و صندلی مناسب، می‌تواند به کنترل موج رو به رشد بیماری‌های اسکلتی و عضلانی در نوجوانان و جوانان کمک کند. اگر این روند مدیریت نشود، قطعاً در آینده با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر