۰۴/ ارديبهشت /۱۴۰۴
13:18 11 / 01 /1404

ضرورت تخصیص بودجه برای فرهنگ سازی اهدای عضو در ایران

ضرورت تخصیص بودجه برای فرهنگ سازی اهدای عضو در ایران
اگرچه ایران در فناوری پیوند اعضا در جایگاه برتر جهانی قرار دارد، اما مقاومت خانواده‌ها در اهدای عضو به دلیل باور نکردن مرگ مغزی، سالانه جان صدها بیمار را به خطر می‌گیرد. یکی از مشکلات اصلی در اهدای عضو عدم آگاهی از مساوی بودن مرگ مغزی و مرگ کامل است.

به گزارش خبرنگار آنا، امید قبادی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت:سهم علم پزشکی در موفقیت پیوند اعضا ۲۰ درصد، تجهیزات پیشرفته ۳۰ درصد و فرهنگ عمومی در زمینه اهدای عضو ۵۰ درصد است. 

وی تصریح کرد: فرهنگ در هیچ شاخه‌ای از پزشکی، به‌ اندازه پیوند اعضا حیاتی نیست. این فرایند تنها با رضایت خانواده‌ها ممکن می‌شود و متأسفانه هر ۲ تا ۳ ساعت، یک بیمار به دلیل عدم موافقت خانواده‌ها جان خود را از دست می‌دهد.

چالش اصلی: باور نادرست درباره مرگ مغزی

قبادی گفت: ایران در جمع كشورهای سرآمد در پيوند اعضا است و از نظر فنی مشکلی ندارد، اما این میزان از مرگ و میر به به دلیل عدم رضایت خانواده‌های افراد مرگ مغزی است که دلیل این عدم رضایت نیز نهادینه نشدن مساوی بودن مرگ مغزی و مرگ کامل است حل این مشکل نیازمند تخصیص یک بودجه فرهنگی مشخص از طرف مجلس شورای اسلامی برای فرهنگ سازی و پیوند اعضا است که باید در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فعال در این حوزه قرار گیرد.

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان تاکید کرد: نرخ اهدای عضو از افراد مرگ مغزی ایران هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد. اگرچه سازمان‌هایی مانند صداوسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری‌ها و چهره‌های شناخته‌ شده در سال‌های گذشته در فرهنگ سازی مشارکت داشته‌اند، اما این اقدامات پراکنده و ناپیوسته بوده است. 

قبادی با تاکید بر اختصاص حتی بخش کوچکی از بودجه کشور به فرهنگسازی اهدای عضو، ادامه داد: همه ما ممکن است روزی نیازمند پیوند باشیم. این سرمایه‌گذاری باعث نجات جان هزاران نفر است.

انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب
ارسال نظر