۱۱/ فروردين /۱۴۰۴

اهمیت غربالگری و چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از نارسایی کلیه

اهمیت غربالگری و چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از نارسایی کلیه
متخصص جراحی عروق بر اهمیت چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از نارسایی کلیه تاکید کرد و گفت: با وجود نبود برنامه‌های غربالگری جهانی برای این بیماری، افراد پرخطر، بیماران دیابتی و فشار خونی باید به‌طور دوره‌ای چکاپ شوند.

مقداد قاسمی گرجی متخصص جراحی عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در مورد اهمیت غربالگری و چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از نارسایی کلیه گفت: این اقدامات نقش بسیار مهمی در پیشگیری از نارسایی کلیه دارند.

وی افزود: متأسفانه برخلاف برخی بیماری‌ها مانند سرطان پستان یا سرطان روده بزرگ که غربالگری‌های استاندارد و دوره‌ای برای آنها تعریف شده است، برای نارسایی کلیه چنین برنامه‌ای به صورت جهانی وجود ندارد. اما این به معنای بی‌اهمیت بودن چکاپ‌های کلیه نیست.

اهمیت چکاپ منظم در جلوگیری از بیماری‌های کلیوی

قاسمی گرجی ادامه داد: افرادی که سابقه خانوادگی بیماری‌های کلیوی دارند، بیماران مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا و کسانی که ریسک فاکتور‌های دیگر مانند مصرف دارو‌های غیراستاندارد یا نوشیدنی‌های مضر دارند، باید به طور منظم چکاپ شوند. علاوه بر این، هر فردی که علائمی مانند تورم دست و پا، کم‌ادراری، خشکی بدن یا کم‌آبی مداوم را تجربه می‌کند، باید برای برسی عملکرد کلیه‌های خود به پزشک مراجعه کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: حتی افرادی که هیچ علامتی ندارند، بهتر است به عنوان بخشی از چکاپ سالانه خود، آزمایش‌های مربوط به عملکرد کلیه را انجام دهند. این آزمایش‌ها شامل اندازه‌گیری سطح کراتینین خون و بررسی آنزیم‌های کلیوی است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی ادامه داد: اگر این آزمایش‌ها نشان‌دهنده افزایش سطح کراتینین یا اختلال در عملکرد کلیه باشند، می‌توان در مراحل اولیه اقدامات درمانی را شروع کرد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

نقش موثر کنترل خون و فشار خون در جلوگیری از آسیب به کلیه‌ها

قاسمی گرجی تاکید کرد: بیماران دیابتی و فشار خونی باید به طور منظم و حداقل سالی یک بار آزمایش‌های کلیوی انجام دهند. اگر سطح کراتینین یا سایر نشانگر‌های عملکرد کلیه افزایش یابد، ممکن است نیاز به بررسی‌های بیشتر و درمان‌های تخصصی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر