چگونه از کمآبی بدن پیشگیری کنیم؟

غلامرضا محمدی فارسانی، پزشک و دکترای تخصصی تغذیه و عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: در فصل گرما، مهمترین نیاز بدن به آب است. به عبارت دیگردر فصول گرم سال نیاز بدن به دریافت مایعات افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: باید در گرما به هر نحوی میزان مایعات بدن خود را جبران کنیم. مهمترین روش تأمین مایعات بدن، آب است. افرادی که سن بالاتری دارند، نباید منتظر بمانند تا تشنه شوند، بلکه باید بدانند که بدنشان به هشت لیوان آب در طول روز نیاز دارد..
محمدی فارسانی در ادامه گفت: مایعات باید در طول روز در دسترس افراد باشند؛ مثلاً در محل کار یا خانه، روی میز یا در بخشهایی که دید دارند، آب قرار داده شود تا نوشیدن آن فراموش نشود.
وی تصریح کرد: در فصل گرما، برخی از فعالیتها و غذاها نیاز به آب را بیشتر میکنند و ما را در معرض کمآبی قرار میدهند. یکی از این موارد فعالیت بدنی است. بهویژه در ساعات گرمتر روز، باید فعالیت بدنی را محدودتر کنیم تا نیاز به آب اضافی نداشته باشیم. همچنین باید آب را به صورت جرعه جرعه مصرف کنیم. زمان خروج از منزل، حتماً باید بطری آب همراه خود داشته باشیم.
این متخصص تغذیه ادامه داد: در فصل گرما، باید دقت کنیم که از مصرف غذاهای چرب و غذاهایی که پروتئین زیاد دارند، خودداری کنیم، زیرا این غذاها تمایل ما را به مصرف آب بیشتر میکنند. همچنین مصرف نمک و غذاهای سرخکرده را کاهش دهیم.
محمدی فارسانی افزود: در کنار این موارد، نوشیدنیهای سنتی مانند عرقیات بیدمشک، بهار نارنج، تخمشربتی و خاکشیر میتوانند جایگزینهای مناسبی برای مایعات روزانه باشند.
وی هشدار داد: نوشیدنیهای شیرین ممکن است در ابتدا احساس تشنگی را رفع کنند، اما در بلندمدت این نوشیدنیها بهطور مؤثر نمیتوانند نیاز بدن به مایعات را تأمین کنند و بهتر است مصرف آنها محدود شود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دمنوشها میتوانند جایگزین مناسبی برای مایعات روزانه باشند، اما باید توجه داشت که مصرف چای و قهوه غلیظ به دلیل تأثیر دیورتیک آن ممکن است باعث از دست رفتن بیشتر آب بدن شود.
انتهای پیام/