دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آنا بخوانید؛

فست‌فود و تأثیر منفی بر سلامت روان

فست‌فود و تأثیر منفی بر سلامت روان
تحقیقات تا به امروز نشان داده‌اند که غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده برای سلامتی مضر هستند؛ اما ضرر آن‌ها برای سلامت روان چیست؟
کد خبر : 878829

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا بر اساس مطالعه‌ای به نام کارآزمایی اسمایلز (SMILES) در سال ۲۰۱۷، بهبود رژیم غذایی یک استراتژی درمانی مؤثر برای افسردگی متوسط تا شدید است.

 نویسندگان مطالعه‌ای دیگر در زمینه تغذیه و بهداشت عمومی در سال ۲۰۲۲ داده‌های یک نمونه ملی از جمعیت ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که افرادی که غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده بیشتری مصرف می‌کنند، احتمال دارد که بیشتر در معرض افسردگی یا اضطراب ذهنی قرار بگیرند. مطالعاتی از این دست نشان می‌دهد که غذا چقدر می‌تواند بر سلامت روان فرد تأثیر بگذارد.

غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده محبوبیت زیادی دارند؛ زیرا آماده خوردن هستند و معمولاً نسبت به سایر غذا‌ها ارزان‌ترند، اما قند، نمک و چربی اشباع زیادی دارند، ضمن آنکه، چون فراوری می‌شوند از ارزش غذایی آن‌ها کاسته می‌شود.

غذا‌های فرآوری‌شده غذا‌هایی هستند که مانند کنسرو‌ها یا مواد خوراکی منجمد از حالت طبیعی خود خارج شده‌اند. به این غذاها، برای تازه ماندن، مواد افزودنی و نگهدارنده و ادویه و طعم‌دهنده نیز اضافه می‌کنند.غذا‌های فوق فرآوری شده از این هم فراتر می‌روند. به این نوع از غذا‌ها مواد بیشتری اضافه می‌کنند تا طعم بهتر و ماندگاری بیشتری داشته باشند، از نظر ظاهری خوب به نظر برسند یا بافت خاصی پیدا کنند.برای تغییر مزه چنین غذا‌هایی از شکر، نمک، و رنگ‌های مصنوعی خوراکی استفاده می‌شود که عمدتاً از باقیمانده سایر مواد غذایی مانند روغن‌ها، قندها، چربی‌ها و پروتئین‌ها ساخته می‌شوند.

اریک هخت (Eric Hecht)، استادیار کالج پزشکی چارلز ای. اشمیت (Charles E. Schmidt) در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا (Florida Atlantic) که در مطالعه سال ۲۰۲۲ شرکت داشت، می‌گوید: «این یک حوزه تحقیقاتی مهم است، زیرا ما تا حدودی در بحران سلامت روانی قرار داریم. از منظر بهداشت عمومی، غذا‌های فوق فرآوری شده به عنوان یکی از موارد دخیل در این بحران باید مورد بررسی قرار گیرد.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب