۲۹/ بهمن /۱۴۰۳

ارائه مدل نوین مدیریت بیمارستان از سوی پژوهشگران دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران

ارائه مدل نوین مدیریت بیمارستان از سوی پژوهشگران دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران
محققان دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، مدلی برای مدیریت بیمارستان ارائه دادند که در آن هزینه و زمان انتظار بیماران کاهش می‌یابد و استفاده بهینه از منابع تضمین می‌شود.

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، پژوهش تازه محققان دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران که به سرپرستی محمدرضا تقی‌زاده یزدی، استاد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران انجام شده است، بر بهینه‌سازی ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در شرایط خاص همچون همه‌گیری متمرکز است.

تقی‌زاده درباره ضرورت انجام این پژوهش توضیح داد: «در دوران همه‌گیری کووید -۱۹ کارایی بخش بهداشت در سرتاسر جهان با چالش‌های جدی، از جمله کمبود تخت‌های بیمارستانی رو‌به‌رو شد.

بنابراین، با در نظر گرفتن بحران‌های محتمل آینده، تخصیص بهینۀ منابع بیمارستانی به‌ویژه تعداد تخت‌ها که معیار اساسی برای ظرفیت یک مرکز درمانی است، مسأله‌ای شایان بررسی و مطالعه است.»

استاد دانشگاه تهران درباره مدل‌سازی انجام‌شده در این پژوهش، گفت: «در این پژوهش، محدودیت‌های بیمارستانی در شرایط بحرانی، مانند شرایط دوران همه‌گیری کرونا در نظر گرفته شده و با استفاده از بهینه‌سازی ریاضی مدل شبیه‌سازی و رویکرد بهینه‌سازی مبتنی بر شبیه‌سازی، پاسخ بهینه مشخص شده است. 

این رویکرد تضمین می‌کند که سیستم می‌تواند با تقاضا‌های غیرقابل پیش‌بینی در شرایط بحران مراقبت‌های بهداشتی سازگار شود.»

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی خاطرنشان کرد: «مدل طراحی‌شده در پژوهش حاضر، شرایط یک بیمارستان واقعی، مانند ورودی‌های مختلف بیمار و نیاز‌های درمانی گوناگون را شبیه‌سازی می‌کند و از این رو چارچوبی دقیق برای مدیریت و تصمیم‌گیری در بیمارستان به شمار می‌آید.

این رویکرد نه تنها هزینه‌ها و زمان انتظار را به میزان کمینه می‌رساند، بلکه تضمین می‌کند که حتی در زمان رویداد‌های بی‌سابقه‌ای مانند شیوع بیماری‌های همه‌گیر، از منابع به‌طور کارامد استفاده شود.»

ارائه مدل نوین مدیریت بیمارستان از سوی پژوهشگران دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران

عضو هیأت‌علمی دانشگاه تهران در ادامه افزود: «به این منظور از مدل‌سازی ریاضی برای به حداقل‌رساندن زمان انتظار بیماران، بستری‌شدن و هزینه‌های نگهداری تخت‌های موجود و خرید تخت جدید استفاده شد. به دنبال آن، شرایط دنیای واقعی با استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده از بستری شدن یک ماهه بیماران در بیمارستان امام حسین (ع) تهران شبیه‌سازی شد. در مدل طراحی‌شده، ۲۷ بخش درمان و ۷ بخش تشخیصی بیمارستان مذکور لحاظ شده که تصویری جامع از عملیات یک بیمارستان است.»

عضو گروه مدیریت صنعتی دانشکدگان مدیریت تأکید کرد: «ادغام داده‌ها از آوریل ۲۰۱۹ این مدل را قادر ساخته است که شرایط واقعی بیمارستان را منعکس کند و بینش‌هایی در مورد چگونگی بهینه‌سازی ظرفیت تخت در بحران‌های آینده ارائه دهد. 
پس از مقایسه مدل‌های ریاضی و شبیه‌سازی‌شده، تکنیک بهینه‌سازی مبتنی بر شبیه‌سازی OptQuest تعداد ایده‌آل تخت‌های بیمارستانی را نشان داد.»

گفتنی است نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Operations Research Forum به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر