۰۵/ اسفند /۱۴۰۳

دارویی که از طریق بینی سرطان پانکراس را درمان می‌کند

دارویی که از طریق بینی سرطان پانکراس را درمان می‌کند
گروهی از محققان از جمله جیمز تور از دانشگاه رایس روشی نوین ابداع کرده‌اند که چشم انداز درمان سرطان پانکراس را دگرگون می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این محققان روشی برای انتقال دارویی به نام WRß۲۷۲۱ یا آمیفوستین (amifostine) از طریق بینی را ابداع کرده‌اند. این دارو به طور معمول به صورت وریدی برای درمان سرطان پانکراس تزریق می‌شود. سرطان پانکراس یک بیماری تهاجمی است که سالانه به مرگ ۵۲ هزار تن منجر می‌شود.

 از آنجا که پانکراس در فاصله اندکی با روده کوچک قرار دارد درمان آن پیچیده است و پرتو درمانی با شدت بالا به مشکلات شدید منجر می‌شود.

برای بیمارانی که تومور‌های غیرقابل حذف دارند، گزینه‌های درمانی بسیار محدود است. تحقیق جدید که مراحل اول و دوم آزمایش بالینی را پشت سرگذاشته، برای حفاظت از بافت سالم در مقابل آسیب پرتو درمانی انجام شده است. 

 تور در این باره می‌گوید: ما مرز‌های درمان پرتودرمانی را جابه جا و همزمان از بافت سالم محافظت می‌کنیم. 

بنیان این نوآوری به ۲ دهه قبل و تحقیق تور مربوط است که استفاده از نانوذراتی را برای موارد مسمومیت با تشعشع مرتبط با ریزش هسته‌ای بررسی می‌کرد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

 

طی تکامل پروژه راه برای استفاده مجدد آمیفوستین، دارویی که در ابتدا در دهه ۱۹۷۰ در مرکز پزشکی والتر رید توسعه یافت، هموار شد. 

آمیفوستین که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای استفاده داخل وریدی تایید شده است، از بافت‌های سالم اطراف در طول پرتودرمانی تومور‌ها محافظت می‌کند.

هرچند تزریق‌های داخل وریدی این دارو تاثیر گذار هستند، اما عوارض جانبی مانند حالت تهوع دارند.

 محققان متوجه شدند انتقال آمیفوستین از طریق خوراکی می‌تواند روده را از تاثیرات تشعشعات در، اما نگه دارد و همزمان عوارض جانبی را کاهش می‌دهد. اما به دلیل اسید‌های معده این روش نیز دچار اختلال می‌شد و قبل از رسیدن به روده از کیفیت آن کاسته می‌شد.

 پژوهشگران این پروژه نخست مطالعات اولیه را روی مدل‌های موش انجام دادند و متوجه شدند موش‌هایی که آمیفوستین خوراکی را همراه پرتودرمانی دریافت کردند پس از ۱۰. روز نرخ بقای ۱۰۰ درصد دارند. حال. آنکه موش‌های درمان نشده با این روش زنده نماندند.

 علاوه بر آن ترکیب آمیفوستین با پرتودرمانی استریوتاکتیک بدن در مدل تومور پانکراس، مدت زمان زنده ماندن را تقریباً ۳ برابر کرد، که نشان داد به کارگیری این روش روی انسان‌ها به طور قابل توجهی پیش آگهی بیمار را افزایش می‌دهد.

روش ابتکاری تحت بررسی شامل یک لوله نازودئودنال یا یک قرص خوراکی با پوشش خاص است که برای دور زدن اسید‌های معده به کار می‌رود و آمیفوستین را به طور مستقیم به روده اثنی عشری، بخش فوقانی دستگاه گوارش می‌رساند.

با هدف قرار دادن این ناحیه حیاتی، بدون ایجاد عوارض جانبی سیستمیک از سلول‌های سالم در برابر آسیب اشعه محافظت می‌شود.

گای یاچین، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Xerient، استارت آپ بیوتکنولوژی که با رایس و تیمش همکاری می‌کند، گفت: اثنی عشر به ویژه در طول پرتودرمانی برای سرطان پانکراس آسیب پذیر است. رویکرد ما از این منطقه محافظت می‌کند و در عین حال درمان تهاجمی‌تر تومور‌های پانکراس را امکان پذیر می‌کند. "

از نظر تاریخی، پرتو‌های با دوز بالا برای بهبود میزان بقا در بیماران مبتلا به سرطان پانکراس غیرقابل برداشت مفید در نظر گرفته شده است.

با این حال، کاربرد اغلب به دلیل نگرانی در مورد سمیت دستگاه گوارش در دوز‌های بیش از ۴۵ گری محدود شده است. این تحقیق جدید نشان می‌دهد که دوز‌های بالاتر ممکن است برای ریشه‌کنی مؤثر تومور ضروری باشد، در نتیجه شکاف طولانی‌مدت در گزینه‌های درمانی را برطرف می‌کند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر