نخستین پهپاد_شهپاد نظامی جهان با قابلیت پرواز و شنای همزمان ساخته شد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE ، جدیدترین پهپاد_ شهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور/ شناور هدایت پذیر از راه دور) چینی در حالی ساخته شده که پکن نگران است که آمریکا به زودی شهپادهای زیر آبی اش را در نزدیکی آب های این غول آسیایی مستقر کند تا در جریان درگیری احتمالی تایوان در آینده، حملات غافلگیرکننده ای را علیه ارتش این کشور انجام دهد.
با این حال، چین مدعی است که جدیدترین پهپاد_ شهپادهای این کشور از شهپادهای آمریکایی، پیشرفته تر هستند.
بال تاشو با طراحی منحصر به فرد
این پهپاد_شهپاد که توسط محققان دانشگاه پلی تکنیک نورث وسترن (NWPU) و مرکز تحقیقات و توسعه آیرودینامیک چین (CARDC) ساخته شده ، اولین ربات در نوع خود در جهان است و طراحی منحصر به فرد بال تاشویی دارد که به آن کمک می کند تا در یک سفر چند بار در میان محیط های آب و هوا حرکت کند.
محققان چینی ادعا می کنند که طراحی این پهپاد_شهپاد باعث بهبود مخفی شدن و بقای آن در محیط های مختلف می شود.
نتایج این فناوری نوین در نشریه « Acta Aeronautica et Astronautica Sinica» که توسط انجمن هوانوردی و فضانوردی چین اداره می شود منتشر شده است. این فناوری مزایای ناوبری کارآمد زیر آب و چابکی بالا در هوا را ترکیب می کند.
انجام عملیات شناسایی و حمله
محققان چینی این پهپاد را « Feiyi » (به معنای بال پرواز) نامگذاری و ادعا می کنند قابلیت کاربرد زیادی در زمینه های نظامی دارد و می تواند عملیات شناسایی، نظارت، حمله های سریع و ناگهانی و همچنین حملات دریایی گسترده و طولانی را انجام دهد.
توانایی های ناوبری زیر آبی Feiyi بسیار چشمگیر است، به طوری که بازدهی حرکت آن از بیشتر پهپادهای چندمنظوره موجود فراتر می رود. این موضوع عمدتا به این دلیل است که چهار جفت پره چرخان آن برای پرواز می توانند مانند بازوهای انسان چرخیده و جمع شوند، که این امکان را فراهم می کند تا سطوح نامنظم پره ها به بدنه پهپاد محکم بچسبند و در نتیجه مقاومت آب بهطور چشمگیری کاهش یابد.
این پهپاد دارای پروانه های نصب شده در قسمت دم است که نیروی پیشرانه قوی و توانایی هدایت را برای عملیات زیر آب فراهم میکنند.
تبدیل از پهپاد به شهپاد تنها در پنج ثانیه
ادعا شده است که این پهپاد_شهپاد چندمنظوره توانایی حفظ حالت عمودی در موج های خروشان را دارد و می تواند به سطح آب برسد و چهار بازوی خود را باز کند تا به هوا بلند شود. هنگام فرود روی آب، تنها پنج ثانیه طول می کشد تا با جمع شدن بالهای پهپادی خود در آب غوطه ور شود.
دونگ چانگین « Dong Changyin » دانشیار NWPU و مجری این پروژه معتقد است که این پهپاد/شهپاد ، با پشتیبانی از فناوری هوش مصنوعی، می تواند به طور مستقل «ماموریت های خاصی با الزامات خاص» را انجام دهد.
در مقابل، گفته می شود پهپادهای دریایی _ هوایی ارتش آمریکا، باید از طریق لوله ای شبیه به اژدر به سطح آب منتقل شوند و در زیر آب هیچ قابلیت حرکتی ندارند. سپس، پس از خروج از محیط دریا، باید در هوا باقی بمانند و توانایی بازگشت به محیط آب را ندارند، بنابراین بیشتر در معرض حمله هستند.
دانشگاه پلی تکنیک نورث وسترن (NWPU) و مرکز تحقیقات و توسعه آیرودینامیک چین (CARDC) در توسعه فناوری های پیشرفته، از جمله سلاح های پیشرفته مانند وسایل نقلیه مافوق صوت، در این کشور آسیایی پیشرو هستند.
گزارش ها حاکی از آن است پکن همچنین قصد دارد انواع مختلفی از سلاح های چند منظوره را توسعه دهد، که برخی از آنها می توانند از موتورهای رم جت سوخت جامد برای حرکت با سرعت زیاد در محیط های هوایی و زیر آب استفاده کنند.
گزارش اندیشکده مرکز امنیت جدید آمریکا (CNAS) پیشبینی می کند درگیری بالقوه آینده بین تایوان و چین با روشهای جدید جنگ هواپیماهای بدون سرنشین شامل شهپادهای پیشرفته زیر آب و افزایش سطح خودمختاری شکل خواهد گرفت.
انتهای پیام/