۱۹/ فروردين /۱۴۰۴
16:49 14 / 01 /1404
محرابی‌نیا در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا اعلام کرد؛

خوزستان و کرمانشاه؛ استان‌های پیشتاز در بیشترین افزایش تردد نوروزی؛ ۷ میلیون و ۵۷۱ هزار مسافر با حمل و نقل عمومی جابه‌جا شدند

خوزستان و کرمانشاه؛ استان‌های پیشتاز در بیشترین افزایش تردد نوروزی؛ ۷ میلیون و ۵۷۱ هزار مسافر با حمل و نقل عمومی جابه‌جا شدند
رئیس سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه خوزستان و کرمانشاه به‌ترتیب با ۱۸ و ۱۶ درصد استان‌های پیشتاز در بیشترین افزایش تردد نوروزی بوده‌اند، گفت: تعداد کل مسافری که با حمل و نقل عمومی از ابتدای طرح تا روز گذشته جابجا شده‌اند، بالغ بر ۷ میلیون و ۵۷۱ هزار مسافر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش تعداد کل مسافر جابجا‌ شده داشتیم.

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ با پایان تعطیلات نوروزی، موج بازگشت مسافران به شهر‌ها و دیار خود آغاز شده و این بازگشت گسترده، همواره چالش‌هایی را برای سازمان راهداری و مسافران به همراه دارد.

در این ایام، جاده‌های سراسر کشور شاهد ترافیک سنگین، افزایش زمان سفر و احتمال بروز حوادث رانندگی هستند.

در آستانه پایان تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ و آغاز موج بازگشت مسافران نگاهی دقیق به پیش‌بینی‌ها، حجم ترددها، محدودیت‌های ترافیکی و آمار‌های جابجایی مسافران در سراسر کشور داشتیم.

از سویی جاده‌ها دوباره در آستانه رونق و شلوغی قرار گرفته‌اند و در این ایام، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نظارت ویژه‌ای بر تردد‌ها دارد تا سفر‌های ایمن و روانی را برای هموطنان فراهم کند.

در حالی که بسیاری از خانواده‌ها به یاد‌ها و خاطرات شیرین سفر و دید و بازدید‌ها می‌اندیشند، ضروری است که به تدابیر ترافیکی و شرایط جاده‌ای نیز توجه داشته باشند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

خبرنگار آنا برای اطلاع دقیق از جزئیات حجم ترددها، محدودیت‌های ترافیکی و آمار‌های جابجایی مسافران نوروزی گفت‌و‌گویی را با ایمان محرابی‌نیا رئیس سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ترتیب داده است.

گپ و گفت آنا با محرابی‌نیا در پی می‌آید:

آخرین وضعیت تردد محور‌های هراز و چالوس

آنا: با توجه به پایان تعطیلات نوروزی و آغاز موج بازگشت مسافران، سازمان راهداری چه تمهیداتی برای تسهیل تردد و کاهش بار ترافیکی در جاده‌های کشور اندیشیده است؟ آیا برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای محور‌های پرتردد صورت گرفته است؟

محرابی‌نیا: پیش از اینکه طرح آغاز شود پیش‌بینی‌های لازم از شرایطی که مقرر شده در عید نوروز اتفاق بیفتد انجام دادیم و این پیش‌بینی‌ها را در اختیار ارگان‌هایی که مرتبط با ایام نوروز هستند گذاشتیم.

پیش‌بینی‌هایی که از طرح نوروز در اختیار پلیس قرار دادیم با توجه به حجم ترددهایی بود که انجام می‌شد،عنوان مثال برای امروز مدیریت ترافیک و ممنوعیت ترددها اعمال شده است.

با توجه به حجم ترفیکی که در محور چالوس داشتیم، از ساعت ۰۷:۴۰ دقیقه صبح جنوب به شمال این محور بسته شده و تا این لحظه مسیر شمال به جنوب هم یکطرفه است، اما کماکان حجم تردد و بار ترافیکی را در این محور داریم.

آنا: لطفاًٌ آخرین اطلاعات از وضعیت تردد در محور هراز را تشریح کنید.

محرابی‌نیا: در محور هراز نیز با توجه به موج بازگشت مسافران از سفرهای نوروزی و پیش‌بینی‌های صورت گرفته به‌صورت مقطعی جنوب به شمال این محور هم بسته می‌شود و با تخلیه بار ترافیکی مجدداً محور هراز باز خواهد شد و تردد اتفاق خواهد افتاد.

آنا: این حالت در محور هراز تا چه تاریخی ادامه دارد؟

محرابی‌نیا: این حالت تا ۱۷ فروردین‌ماه در محور هراز ادامه خواهد داشت تا اینکه تخلیه بار ترافیکی و مسافرت‌ها و سفنوروزی به پایان برسد و با توجه به پیش‌بینی‌هایی که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای انجام داده، پلیس راه محدودیت‌هایی را داخل آن محورها اعمال خواهد کرد.

آنا: درباره آمار تردد در استان‌ها توضیح دهید، اینکه میزان سفر‌ها در نوروز ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته افزایش داشته یا روند کاهشی به خود گرفته است؟ آیا این افزایش سفر، تأثیری بر وضعیت ایمنی جاده‌ها داشته است و چه اقداماتی برای ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات در این ایام انجام شده است؟  

محرابی‌نیا: ۱۳ فروردین‌ماه (روز گذشته) بالغ بر ۲ میلیون و ۳۷ هزار تردد بین‌استانی داشتیم که در مقایسه با روز قبل (۱۲ فروردین‌ماه) ۱۷ درصد کاهش تردد داشتیم و تردد بین‌استانی از ابتدای طرح تا پایان روز گذشته بالغ بر ۴۰ میلیون و ۴۴۰ هزار وسیله نقلیه بوده که نسبت به مدت مشابه گذشته تا این لحظه ۲ درصد کاهش سفر‌های استانی داشتیم.

آنا: استان‌هایی که بیشترین افزایش تغییرات تردد بین‌استانی‌ از ابتدای طرح تا پایان روز گذشته را داشتند، کدامند؟

محرابی‌نیا: استان‌هایی که بیشترین افزایش تغییرات تردد بین‌استانی‌ از ابتدای طرح تا پایان روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشتند، عبارتند از استان‌های خوزستان با ۱۸ درصد افزایش، استان کرمانشاه با ۱۶ درصد افزایش، استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری و ایلام با ۱۳ درصد افزایش جزء استان‌هایی بودند که بیشترین افزایش تغییرات تردد بین‌استانی را داشتند.

در زمینه تردد محور‌های مهم و منتخب هم روز گذشته محور چالوس به سمت کرج نسبت به مدت مشابه و متوسط سال گذشته ۱۵۵ درصد افزایش تردد داشت، محور هراز مسیر آمل به تهران در مقایسه مدت مشابه سال گذشته با ۷۸ درصد افزایش تردد مواجه بود و محور قائمشهر به فیروزکوه هم  در مقایسه مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۷۲ درصد افزایش تردد داشت.

آخرین وضعیت تخلیه و انباشت استان‌های منتخب

آنا: در زمینه تخلیه و انباشت استان‌های منتخب وضعیت چگونه است؟

محرابی‌نیا: در زمینه تخلیه و انباشت استان‌های منتخب هم استان تهران بالغ بر ۹۰۱ هزار وسیله نقلیه تخلیه داشته، البته در روزهای گذشته آمار بیشتر بوده و رو به کاهش است و این ناشی از موج بازگشت سفرهای نوروزی است.

پلاک‌هایی که از استان‌های تهران و البرز مشاهده شدند، بیشتر در استان‌های قم، قزوین، مازندران، مرکزی، اصفهان و گیلان بودند.

پلاک‌هایی که از استان مازندران مشاهده شدند، از ابتدای طرح نوروزی تا روز گذشته بالغ بر ۱۹۶ هزار وسیله نقلیه انباشت داشته که این انباشت‌ها هم از مبادی مهم شامل تهران، البرز، خراسان‌رضوی، گلستان، اصفهان و گیلان بوده‌اند.

استان گیلان هم حدود ۱۸۳ هزار وسیه نقلیه انباشت داشته که مبادی مهم این انباشت‌ها هم شامل تهران، البرز، قزوین، مازندران، اردبیل و آذربایجان‌شرقی بوده‌اند.

آنا: پلاک‌هایی که در محورهای برون‌استانی مشاهده‌ شده‌اند بیشتر مرتبط با کدام‌ استان‌ها هستند؟

محرابی‌نیا: پلاک‌هایی که در محورهای برون‌استانی مشاهده‌ شده‌اند، از ابتدای طرح نوروزی تا ۱۳ فروردین (روز گذشته) بیشتر مربوط با استان‌های تهران، البرز، استان خراسان‌رضوی، اصفهان، فارس، مازندران و آذربایجان‌شرقی بوده‌اند و این خلاصه‌ای از طرح تردد از ابتدای طرح تا روز گذشته (۱۳ فروردین‌ماه) است که عرض کردم.

آنا: با توجه به افزایش تقاضا برای حمل و نقل عمومی در ایام نوروز، آیا کمبودی در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای وجود داشته و سازمان راهداری چه تدابیری برای تأمین ناوگان کافی و جلوگیری از افزایش غیرقانونی قیمت بلیط اتخاذ کرده است؟

محرابی‌نیا: تعداد کل مسافری که با حمل و نقل عمومی از ابتدای طرح تا روز گذشته (۱۳ فروردین‌ماه) جابجا شده‌اند، بالغ بر ۷ میلیون و ۵۷۱ هزار مسافر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش تعداد کل مسافر جابجا شده داشتیم.

همچنین در زمینه سفر نوروزی هم ۶۹۳ هزار سفر انجام شده که در اینجا ۸.۴ دهم افزایش سفر نوروزی داشتیم.

آنا: لطفاً آمار دقیقی از وضعیت تردد مسافران از طریق مرزها را هم بیان کنید.

محرابی‌نیا: وضعیت تردد مسافران ثبت شده از مرز‌ها از ابتدای طرح نوروزی تا روز گذشته (۱۳ فروردین‌ماه) هم به اینگونه است که بالغ بر یک‌میلیون و ۲۴۴ هزار مسافر از طریق مرز‌ها جابجا شده‌اند که در مقایسه با سال گذشته ۴۲ درصد افزایش تردد از مرز‌ها را داشتیم.

همچنین از ابتدای طرح نوروزی تا روز گذشته (۱۳ فروردین‌ماه) بیشترین تردد مربوط به ۸ فروردین‌ماه بود که بالغ بر ۲ میلیون و ۴۹۷ هزار تردد بین‌استانی داشتیم.

آنا: به عنوان سوال پایانی، چه توصیه‌هایی برای مسافرانی دارید که در حال بازگشت از سفر هستند تا سفری ایمن و بدون مشکل داشته باشند؟

محرابی‌نیا: توصیه‌ام به هموطنان این است که قبل از سفر حتماً با سامانه ۱۴۱ تماس بگیرند یا درگاه‌های دیگر ۱۴۱ نظیر سایت، اپلیکیشن، سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۱ ارتباط بگیرند و از شرایط ترافیکی محور مورد تردد آگاه شوند و با توجه به حجم ترافیک‌هایی که اتفاق می‌افتد بازگشت‌شان زرا به ساعات و روز پایانی موکول نکنند و در حین سفر با توجه به حجم ترافیک صبوری خودشان را حفظ کنند تا سفری ایمن و راحت داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر