۲۳/ فروردين /۱۴۰۴
12:00 16 / 01 /1404
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد؛

بی‌نیازی کشور به ۲ محصول استراتژیک در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»

بی‌نیازی کشور به 2 محصول استراتژیک در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»
رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی عنوان کرد که منطبق با شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» از جدی‌ترین برنامه‌های این دانشگاه تولید انبوه مخازن کامپوزیتی تیپ ۴ است که یکی از نیاز‌های استراتژیک کشور را برطرف می‌کند.

خبرگزاری آنا؛ با توجه به توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ازجمله وجود ۶ دانشمند سرآمد یک و دو درصد جهان در رشته مهندسی کامپیوتر و زیرساخت‌های مناسب پژوهشی ازجمله سرا‌های نوآوری، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان تخصصی، بستر جدی برای فعالیت موثر دانشکده موضوعی(هوش مصنوعی) در واحد تبریز فراهم شده است.

با توجه به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و به‌ویژه واحد تبریز و ارتباطات مؤثرصنعتی این واحد دانشگاهی با صنایع استان، موضوع توانمندی حل مسئله دانشگاه هم مورد پذیرش صنایع و بخش‌های مختلف اجتماعی استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در اردیبهشت ۱۴۰۴ میزبان رویداد مهم فناوری عصر امید با عنوان ساخت، تولید و نوسازی صنعت است

طراحی، ساخت و پیاده‌سازی یک خط مونتاژ تمام رباتیک خودران در گروه صنعتی تراکتورسازی ایران، ایجاد پلتفرم یا سکوی تولید تضمین-که شبکه بزرگ مهندسی دانشگاه در کشور را برای حل مسائل حوزه تولید، یکپارچه خواهد کرد- و استخراج بیش از ۲۰۰۰ موضوع و ارائه راه حل برای مسائل حوضه آبریز دریاچه ارومیه شاهدی بر این توانمندی‌هاست.

از طرفی این دانشگاه برنامه‌هایی در دست اجرا دارد که در سال ۱۴۰۴ و سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» کشور را از محصولاتی استراتژیک نظیر مخازن کامپوزیتی تیپ ۴ بی‌نیاز خواهد کرد.

با این مقدمه، گفت‌وگو با آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی و واحد تبریز را پی‌می‌‌گیریم تا با فعالیت‌ها و برنامه‌های این دانشگاه در شمال غربی کشور آشنا شویم:

گوشتیران
قالیشویی ادیب

آنا: دکتر طهرانچی در نشست شورای دانشگاه در قم تأکید کردند که هم در حوزه‌های دانشی و هم در حوزه‌های فناوری نیازمند تحول هستیم و باید با فناوری‌های نوین به ویژه هوش مصنوعی حرکت کنیم و با جریان ملی دانش همراه شویم تا حذف نشویم، بفرمایید در این حوزه‌ها در واحد متبوعتان چه فعالیت‌هایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال جدید در حوزه فناوری به خصوص هوش مصنوعی چیست؟

رنجبران: دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سند تحول و تعالی خود که برگرفته از اسناد بالادستی در حوزه علم و فناوری بوده به ایجاد تحول در حوزه‌های مختلف اقدام کرده و در این راستا ۵ چرخش تحول آفرین را مد نظر قرار داده است.

یکی از این تحولات در حوزه آموزش و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در دست اقدام است. تحول در نظام دانشی دانشگاه، ایجاد دانشکده‌های موضوعی مبتنی بر ماموریت گرایی و ایجاد گروه‌های دانشی تخصصی در محور این تحول آموزشی است.

طبعاً یکی از تاثیرگذارترین فناوری‌ها امروز و در آینده فناوری‌های هوش مصنوعی است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه جامع پرداز که بزرگترین ظرفیت آن ظرفیت حل مسئله است به راه‌اندازی دانشکدگان هوش مصنوعی اقدام کرده است که با شناسایی نیاز جامعه، مأموریتی خاص را در راستای نیاز‌های تخصصی این حوزه در کشور بر عهده خواهد داشت.

در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی دو دانشکده موضوعی هوش مصنوعی مجوز فعالیت گرفته و در حال فعالیت هستند که یکی در واحد تبریز و دیگری به صورت مشترک توسط واحد‌های شبستر و ایلخچی ایجاد شده است.

یکی از برنامه‌های مهم دانشگاه آزاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴، توسعه مجموعه دانش‌بنیان تولید جلبک اسپیرولینا است که فاز توسعه ۲۰۰ درصدی برای تولید این محصول استراتژیک در حوزه امنیت غذایی در برنامه کاری سال جدید قرار دارد

با توجه به توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ازجمله وجود ۶ دانشمند سرآمد یک و دو درصد جهان در رشته مهندسی کامپیوتر و زیرساخت‌های مناسب پژوهشی ازجمله سرا‌های نوآوری، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش بنیان تخصصی، بستر جدی برای فعالیت موثر این دانشکده موضوعی(هوش مصنوعی) در واحد تبریز فراهم شده است.

نظر به سوابق و عناوین کسب شده در حوزه رباتیک در رویداد‌های ملی و بین‌المللی توسط واحد‌های دانشگاهی استان از جمله واحد ایلخچی و تبریز تمام ظرفیت‌های موجود برای توسعه هوش مصنوعی و استفاده اثربخش از این فناوری مهم در استان مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
 
شایان ذکر است که علاوه بر این دو مورد ۱۲ دانشکده موضوعی دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی مجوز فعالیت گرفته‌اند و استان از این حیث جزء استان‌های پیشرو در کشور محسوب می‌شود.

آنا: به عنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده و چه برنامه و طرح‌هایی برای حل مسائل موجود در دستور کار دارید؟

رنجبران: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه حل مسئله است. با توجه به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و به‌ویژه واحد تبریز و ارتباطات مؤثرصنعتی این واحد دانشگاهی با صنایع استان، موضوع توانمندی حل مسئله دانشگاه مورد پذیرش صنایع و بخش‌های مختلف اجتماعی استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است.

به عنوان مثال گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به عنوان یکی از بزرگترین صنایع شمال غرب کشور طراحی ساخت پیاده سازی یک خط مونتاژ تمام رباتیک خودران مبتنی بر AGV را به واحد تبریز واگذار کرد و اجرای این طرح با موفقیت توسط استادان، دانشجویان و متخصصان واحد تبریز به پایان رسید و تحویل این گروه صنعتی شد. این پروژه یک فعالیت شاخص در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک در صنعت کشور محسوب می‌شود.

بی‌نیازی کشور به 2 محصول استراتژیک در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»

وجود زیرساخت‌های فناوری نظیر دانشکده هوش مصنوعی، مرکز تحقیقات رباتیک، سرای نوآوری قطعه سازی و نوسازی صنعتی و موارد دیگر این امکان را فراهم آورده است تا دانشگاه آزاد به عنوان یک ظرفیت متمایز برای حل مسائل صنایع منطقه شناخته شده و اقدام کند.

مثال دوم ایجاد پلتفرم یا سکوی تولید تضمین بود که ایده و طرح آن توسط جناب آقای دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد ارائه و اجرای آن به واحد تبریز واگذار شد. این سکو که شبکه بزرگ مهندسی دانشگاه در کشور را برای حل مسائل حوزه تولید، یکپارچه خواهد کرد و اکنون توسط دانشکده‌های مهندسی ساخت و فناوریی‌های صنعتی در ۱۴ نود اصلی در سراسر کشور مدیریت می‌شود، یکی دیگر از ظرفیت‌هایی است که در توسعه آن از هوش مصنوعی به عنوان سیستم‌های توسعه‌گر بهره گرفته شده و این سکو یکی از ابزار‌های مؤثر برای ورود دانشگاه برای حل مسائل حوزه تولید به عنوان یک دانشگاه حل مسئله است.

تولید مخزن سی‌ان‌جی کامپوزیتی تیپ ۴ برای خودرو‌های گازسوز اکنون در حال اخذ استاندارد تأیید نوع محصول بوده و بخش عمده‌ای از آزمون‌های استاندارد را با موفقیت گذرانده است

یکی دیگر از مواردی که دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه حل مسئله به آن ورود کرده، موضوع مسائل مربوط به حوضه آبریز دریاچه ارومیه است. در این راستا نظام موضوعات توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط دانشگاه تدوین و بر اساس طرح پایش، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاه به این سمت سوق داده شده‌اند. استخراج بیش از ۲۰۰۰ موضوع و ارائه راه حل برای مسائل درباره این موضوع مهم تاثیرگذار بر زندگی انسان‌ها در سه استان مجاور این حوضه آبریز یکی از اقدامات ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی است که اکنون با همکاری ارگان‌های مرتبط در استان از جمله استانداری، سازمان سازمان آب منطقه‌ای، اداره کل منابع طبیعی و اداره کل محیط زیست توسط دبیرخانه علمی استان با جدیت در حال پیگیری است.


آنا: برنامه‌ها و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ دانشگاه را تشریح و بفرمایید اولویت اصلی دانشگاه چه خواهد بود؟ و چنانچه برنامه ویژه و خاصی در حال اجرا یا در دستور کار دارید تشریح کنید.

رنجبران: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری و تعیین شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» یکی از جدی‌ترین برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در سال جدید به تولید انبوه رساندن پروژه کارخانه تولید مخازن کامپوزیتی تیپ ۴ است که یکی از نیاز‌های استراتژیک کشور را برطرف خواهد کرد.

تولید این مخازن که دارای حوزه وسیعی از کاربرد هستند، یکی از فعالیت‌های کاربردی دانش‌بنیان است که در برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی قرار گرفته و امسال با سرمایه‌گذاری این دانشگاه، صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه و شرکت شتاپ از شرکت‌های زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

محصول اصلی این شرکت مخزن سی‌ان‌جی کامپوزیتی تیپ ۴ برای خودرو‌های گازسوز است و اکنون در حال اخذ استاندارد تأیید نوع محصول بوده و بخش عمده‌ای از آزمون‌های استاندارد را با موفقیت گذرانده است و پیش‌بینی می‌شود که به زودی استاندارد این محصول را برای نخستین بار در کشور اخذ کند. قطعاً شروع به تولید انبوه این شرکت یک گام عملی در راستای تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری خواهد بود.

یکی دیگر از برنامه‌های مهم دانشگاه آزاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۴ که منطبق بر شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» است، توسعه مجموعه دانش‌بنیان تولید جلبک اسپیرولینا است که فاز توسعه ۲۰۰ درصدی برای تولید این محصول استراتژیک در حوزه امنیت غذایی در برنامه کاری سال جدید قرار دارد.

بر اساس تدابیر رئیس دانشگاه آزاد، شبکه ملی زیست فناوری با محور جلبک اسپیرولینا در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی و مسئولیت تولید جلبک -با توجه به توانمندی‌های موجود- بر عهده واحد تبریز قرار داده شده است.

اکنون حدود ۳۰ درصد از تولید جلبک اسپیرولینا در کشور توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام می‌شود و این پروژه قطعاً گامی بسیار مهم برای ورود دانشگاه برای حل مسائل کشور و رفع نیازبه این محصول استراتژیک خواهد بود

با توجه به وجود دانشکده موضوعی کشاورزی غذا و فراسودمند‌ها و راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری‌های زیستی و فراسودمندها، تولید جلبک اسپیرولینا به عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی این دانشکده و سرای نوآوری تعیین شده است و این مهم یکی از برنامه‌های جدی واحد تبریز در حوزه تولید این محصول استراتژیک در سال ۱۴۰۴ خواهد بود.

اکنون حدود ۳۰ درصد از تولید جلبک اسپیرولینا در کشور توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام می‌شود و این پروژه قطعاً گامی بسیار مهم برای ورود دانشگاه برای حل مسائل کشور و رفع نیازبه این محصول استراتژیک خواهد بود.

تبریز، مقصد عصر امید «ساخت، تولید و نوسازی صنعت»

آنا: گویا قرار است یکی از رویدادهای ملی عصر امید در تبریز برگزار شود. در این‌باره توضیح می‌دهید؟

رنجبران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در اردیبهشت ۱۴۰۴ میزبان رویداد مهم فناوری عصر امید با عنوان ساخت، تولید و نوسازی صنعت دانشگاه آزاد اسلامی است که با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور و صنایع بزرگ فعال در حوزه تولید و خدمات صنعتی در منطقه و کشور برگزار می‌شود.

در رویداد عصر امید علاوه بر ارائه توانمندی‌های دانشگاه، ارتباطات با صنایع بزرگ شکل گرفته و زمینه برای انعقاد قرارداد‌های صنعتی و انجام پروژه‌های رگ برای دانشگاه و شرکت‌های آن فراهم می‌شود، این مهم می‌تواند به فعال سازی ظرفیت حل مسئله دانشگاه در کشور از یک سو و ایجاد و تزریق امید به نسل جوان و خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی از سوی دیگر منجر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر