ققنوس ارومیه؛ احیای امید در سایه دریاچه با اراده و تدبیر دانشگاه

خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با رویکردی نوآورانه و مأموریتگرا در تلاش است تا به قطب علمی و فناوری منطقه تبدیل شود؛ از راهاندازی دانشکدههای موضوعی جدید مانند دانشکده فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین گرفته تا راهاندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اتوماسیون دادههای کلان، این دانشگاه گامهای استواری در راستای توسعه فناوریهای پیشرفته و پاسخگویی به نیازهای منطقه برداشته است.
ارتقای رتبه کیفی مرکز تحقیقات به سطح یک کشوری، برگزاری رویداد ملی «عصر امید»، توسعه زیرساختهای پردازش داده و راهاندازی سرای اقتصاد دیجیتال، تنها بخشی از فعالیتهای این دانشگاه درراستای تحقق اقتصاد دانشبنیان و حل مشکلات منطقهای است.
همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بهعنوان یکی از پیشگامان در عرصه آموزش عالی در استان آذربایجانغربی با رویکردی متعهد و هدفمند، موفق به کسب امتیازات برجسته در ارزیابی عملکرد خود شده است.
این دانشگاه در سالهای اخیر بهعنوان یک سازمان یادگیرنده و پیشرو در توسعه اخلاقی و فرهنگی شناخته شده و با تلاشهای مداوم، شاهد درخشش اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود در سطح جهانی بوده است.
دانشگاه آزاد اسلامی درراستای تحقق اهداف علمی، اقتصادی و اجتماعی استان و کشور در سال ۱۴۰۴ حمایت از ایدههای نوآورانه، شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور را بهعنوان یکی از برنامههای کلیدی خود قرار داده است
با راهاندازی آزمایشگاهها و انعقاد قراردادهای همکاری با صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه به خوبی توانسته پل ارتباطی میان علم و عمل را برقرار کند.
استمرار این رویکرد موجب ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش و تقویت جایگاه دانشگاه در جامعه علمی و فرهنگی شده است.
خبرنگار آنا درراستای بررسی دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی و واحد ارومیه در سال ۱۴۰۳ و برنامهها و چشمانداز این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ گفتوگویی را با محمدرضا ولیلو رئیس این دانشگاه ترتیب داده است.
در ادامه این متن به بررسی جزئیات اقدامات و دستاوردهای این دانشگاه در زمینههای مختلف خواهیم پرداخت.
راهاندازی دورههای آموزشی تخصصی در حوزه هوش مصنوعی
آنا: آقای دکتر! در حوزه فناوریهای نوین بهخصوص هوش مصنوعی در واحد ارومیه چه فعالیتهایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال جاری چیست؟
ولیلو: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با درک اهمیت تحول در حوزههای دانشی و فناوری به راهاندازی دانشکدههای موضوعی جدید اقدام کرده و یکی از آنها دانشکده فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است که در حوزه فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی فعالیت میکند، این دانشکدهها با هدف پاسخگویی به نیازهای منطقه و تربیت نیروی انسانی متخصص راهاندازی شدهاند.
همچنین با توجه به تأکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم همراهی با جریان ملی دانش و بهرهگیری از فناوریهای نوین، برنامهریزیهایی برای تدوین سند راهبردی هوش مصنوعی در دانشگاه در دست اقدام است.
یکی از اقدامات مهم دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی، راهاندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اتوماسیون دادههای کلان واحد ارومیه است که در آن پروژههای تحقیقاتی و کاربردی انجام میشود، این مرکز بهعنوان بازوی علمی دانشگاه، در تلاش است تا فناوریهای نوین را در خدمت حل مشکلات منطقه و کشور قرار دهد.
با همکاری اعضای مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و دادههای کلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در آخرین ارزیابی سازمان مرکزی، رتبه کیفی مرکز به سطح یک کشوری (مطلوب) ارتقا یافت، این موفقیت برای نخستینبار در سطح استان و واحد دانشگاهی محقق شده است.
علاوه بر این، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با راهاندازی دورههای آموزشی تخصصی در حوزه هوش مصنوعی، برگزاری کارگاههای تخصصی، حمایت از استارتآپهای دانشبنیان مرتبط و توسعه زیرساختهای پردازش داده، بستر مناسبی برای پرورش نخبگان این حوزه فراهم کرده است.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با درک اهمیت فناوریهای نوین در حوزه امنیت غذایی اقدام به راهاندازی سرای امنیت غذایی و برگزاری رویداد ملی عصر امید غذا و فراسودمندها با شرکت بیش از ۸۰ شرکت دانشبنیان و فناور از بیست استان کشور کرده تا با تمرکز بر فناوریهای نوین به چالشهای مرتبط با امنیت غذایی در منطقه پاسخ دهد.
آنا: بهعنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه شناسایی و رفع شده و چه برنامه و طرحهایی برای حل مسائل موجود در دستورکار دارید؟
ولیلو: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی همواره در تلاش بوده تا بهعنوان دانشگاهی مأموریتگرا و مسئلهمحور در رفع مشکلات منطقه مشارکت فعال داشته باشد.
بهعنوان مثال در راستای احیای دریاچه ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با ارائه راهکارهای علمی و پژوهشی، نقش مؤثری ایفا کرده، همچنین اقتصاد مرزی بهعنوان یکی از مأموریتهای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در نظر گرفته شده است.
در این راستا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با راهاندازی رشته طلا و جواهرسازی و برنامهریزی برای راهاندازی دانشکده طلا و جواهرسازی ارومیه و دانشکده جوار صنعت پوشاک ماکو، گامهای بلندی در جهت توسعه صنایع محلی و اشتغالزایی برداشته است.
علاوه بر این، با توجه به اینکه ۳۳ درصد اشتغال مردم در استان آذربایجانغربی کشاورزی و صنایع تبدیلی است، دانشگاه در حوزه کشاورزی هوشمند و تولید محصولات غذایی سالم، همکاریهای گستردهای با نهادهای محلی داشته و برگزاری رویداد ملی «عصر امید» با محور «غذا و فراسودمندها» یکی از برنامههای شاخص دانشگاه در این زمینه است.
هدف از برگزاری رویداد ملی «عصر امید» این است که چرخ دندههای صنعت و دانشگاه را به هم متصل کنیم و با انتخاب شرکتهای دانشبنیان و مذاکرات انجام شده با صنایع غذایی این دو مجموعه در کنار هم قرار گرفته و ارتباط بین آنها تقویت شود.
با برگزاری رویداد عصر امید هدف این است که امید به جامعه دانشگاهی تزریق شود و قراردادهایی در این رویداد امضا شد که نویدبخش روزهای خوش در حوزه غذا باشد.
همچنین در تلاشیم با ایجاد مراکز رشد و شتابدهندههای تخصصی از شرکتهای نوآور در حوزه کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی حمایت کنیم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه درراستای توسعه فناوریهای نوین و اقتصاد دیجیتال به راهاندازی سرای اقتصاد دیجیتال اقدام کرده، این سرا بهعنوان یک مرکز تخصصی، تمرکز خود را بر توسعه کسبوکارهای دیجیتال، استارتآپهای فناورانه و آموزش مهارتهای مرتبط با اقتصاد دیجیتال قرار داده و هدف اصلی این سرا، ایجاد بستری برای رشد کسبوکارهای نوپا، افزایش نوآوری و تسهیل فرآیندهای دیجیتالیسازی در صنایع مختلف است.
با تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه، زمینههای تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه را فراهم میآوریم تا دانشگاه نقش مؤثری در پیشرفت اقتصاد دانشبنیان و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند
آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد ماکو هم در منطقه آزاد در حالی به بهرهبرداری رسید که دانشگاه توانایی اعطای مجوز محصولات غذایی و دارویی را در سریعترین زمان دارد و این موضوع کار تجار و بازرگانان را آسان میکند.
در حوزه اشتغالزایی نیز دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی برنامههایی برای ایجاد مدارس عالی مهارتی همجوار با صنعت دارد که ضمن مهارتآموزی به دانشجویان، مشکلات صنایع منطقه را نیز رفع کند و این مدارس با رویکرد آموزشهای عملی، به کاهش بیکاری فارغالتحصیلان کمک زیادی خواهند کرد.
گسترش همکاریهای بینالمللی در حوزه آموزش و پژوهش
آنا: برنامهها و اولویتهای سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه چیست؟
ولیلو: سال ۱۴۰۴، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی بر توسعه رشتههای کاربردی و مهارتی تمرکز خواهد داشت و راهاندازی دانشکدههای موضوعی جدید، توسعه فعالیتهای پژوهشی و فناورانه و افزایش تعامل با صنایع و بخشهای مختلف اقتصادی از جمله اولویتهای ما خواهد بود.
یکی از محورهای کلیدی برنامههای سال آینده، گسترش همکاریهای بینالمللی در حوزه آموزش و پژوهش است. در این راستا، رایزنیهایی برای عقد تفاهمنامههای علمی و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاههای معتبر خارجی در حال انجام است.
در سال جدید، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی تأکید ویژهای بر بحثهای فناورانه و دانشبنیان خواهد داشت و در تلاش است با توسعه مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری، نقش خود را در این حوزه پررنگتر کند.
دانشگاه آزاد اسلامی درراستای تحقق اهداف علمی، اقتصادی و اجتماعی استان و کشور در سال ۱۴۰۴ حمایت از ایدههای نوآورانه، شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور را بهعنوان یکی از برنامههای کلیدی خود قرار داده است.
این دانشگاه با ایجاد بسترهای مناسب ازجمله مراکز رشد و سراهای نوآوری به پرورش و توسعه ایدههای خلّاقانه و تبدیل آنها به محصولات و خدمات فناورانه کمک میکند.
با تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه، زمینههای تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه را فراهم میآوریم تا دانشگاه نقش مؤثری در پیشرفت اقتصاد دانشبنیان و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند.
دانشگاه آزاد اسلامی درراستای تحول و ارتقای نظام آموزشی و پژوهشی خود، نظامنامه دانشی جدید را تدوین و اجرا کرده، این نظامنامه با هدف بهبود کیفیت آموزش، پژوهش و خدمات دانشگاهی طراحی شده و براساس آن، تغییرات ساختاری و محتوایی در نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه اعمال میشود که دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی در سال جدید این موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
«تحول در نظام اداری» ازجمله تغییرات جدیدی است که در دانشگاه آزاد اسلامی به وقوع پیوسته؛ تحولی که شامل سهضلع تحول اداری، نظام ارجاعات و نظام مکاتبات است.
براساس سند تحول و تعالی دانشگاه و راهکنشهای سامانهسپاری، چابکسازی و هوشمندسازی ساختار تشکیلاتی و البته تکمیل فرآیندها و نظام مدیریتی، موضوع مکاتبات اداری و اصلاح فرایندها و بازمهندسی نیروی انسانی در دستور کار معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه قرار دارد که همین امر در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بستر دانشگاه آزاد برای تبدیل ایدههای نوآورانه به مرحله تجاریسازی
آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در حال اجرا یا در دستورکار دارید، تشریح کنید.
ولیلو: کسب مجوز نشریات تخصصی در گروههای مختلف آموزشی، توسعه مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری، بهخصوص اخذ مجوز سرای امنیت غذایی و کشاورزی و توسعه شرکتهای دانشبنیان در دستورکار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه قرار دارد.
برگزاری کنفرانسهای علمی ملی و بینالمللی و رویداد ملی عصر امید هم با استقبال گستردهای مواجه شده و نقش مهمی در ارتقای سطح علمی و فناورانه دانشگاه ایفا میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی و واحد ارومیه در حال توسعه مدارس سما و دانشکدگان جدید است، این برنامهها با هدف ارتقای کیفیت آموزشهای مهارتی و تخصصی در سطوح مختلف تحصیلی طراحی شدهاند.
مدارس سما بهعنوان بخشی از نظام آموزشی دانشگاه، در تلاش هستند تا با ارائه آموزشهای کاربردی و همسو با نیازهای بازار کار، نقش مؤثری در تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و کارآمد ایفا کنند. همچنین، دانشکدگان جدید با تمرکز بر رشتههای نوین و فناوریهای پیشرفته، بستری برای توسعه علمی و پژوهشی منطقه فراهم میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با اعتقاد به اینکه شرکتهای دانشبنیان موتور محرکه اقتصاد دانشبنیان و نوآوری هستند، برنامههای گستردهای را برای حمایت از این شرکتها طراحی و اجرا کرده است.
با راهاندازی مراکز رشد، دانشگاه بستری فراهم کرده تا ایدههای نوآورانه به مرحله تجاریسازی برسند، ازسویی با ایجاد شبکهای از ارتباطات بین صنعت و دانشگاه، شرکتهای دانشبنیان را به بازارهای هدف متصل میکند.
این دانشگاه با برگزاری رویدادهای فناورانه و ارائه مشاورههای تخصصی در تلاش است تا چرخه تبدیل علم به ثروت را تسریع بخشد و این اقدامات نهتنها به رشد اقتصادی منطقه کمک میکند، بلکه دانشگاه را بهعنوان قطب نوآوری و فناوری در سطح ملی مطرح میسازد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با هدف پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناورانه منطقه، برنامهریزی کرده تا در هر حوزه تخصصی، مراکز تحقیقاتی راهاندازی کند.
این مراکز با تمرکز بر حوزههایی مانند کشاورزی هوشمند، انرژیهای تجدیدپذیر، فناوریهای دیجیتال، علوم پزشکی و محیطزیست بهعنوان بازوی علمی دانشگاه در حل چالشهای منطقهای و ملی عمل خواهند کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با اعتقاد به اینکه شرکتهای دانشبنیان موتور محرکه اقتصاد دانشبنیان و نوآوری هستند، برنامههای گستردهای را برای حمایت از این شرکتها طراحی و اجرا کرده است
راهاندازی این مراکز نهتنها به توسعه پژوهشهای کاربردی و تولید علم کمک میکند، بلکه با ایجاد ارتباط مستقیم با صنعت و نهادهای اجرایی، زمینهساز تجاریسازی تحقیقات و توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود، این اقدام همچنین به افزایش کیفیت آموزش و پرورش نیروی انسانی متخصص و کارآمد منجر شده و جایگاه دانشگاه را به عنوان قطب علمی و فناوری در سطح کشور تقویت خواهد کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با هدف پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناورانه منطقه، برنامهریزی کرده تا در هر حوزه تخصصی، مراکز تحقیقاتی راهاندازی کند.
این مراکز بهعنوان بازوی علمی دانشگاه در حل چالشهای منطقهای و ملی عمل خواهند کرد. راهاندازی این مراکز نهتنها به توسعه پژوهشهای کاربردی و تولید علم کمک میکند، بلکه با ایجاد ارتباط مستقیم با صنعت و نهادهای اجرایی، زمینهساز تجاریسازی تحقیقات و توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود.
این اقدام به افزایش کیفیت آموزش و پرورش نیروی انسانی متخصص و کارآمد منجر شده و جایگاه دانشگاه را به عنوان قطب علمی و فناوری در سطح کشور نیز تقویت خواهد کرد.
آنا: دستاوردهای ویژه و شاخص دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال ۱۴۰۳ را تشریح کنید.
ولیلو: قرارگرفتن برنامه «شعر و وحدت» دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی بین برنامههای برتر جشنواره امامت و مهدویت که نشاندهنده نقش این دانشگاه در تقویت هویت دینی و فرهنگی جامعه است.
شکسته شدن رکورد جذب دانشجو در سالهای اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی که نشاندهنده افزایش اعتماد عمومی به این دانشگاه و توسعه برنامههای آموزشی کاربردی و مهارتی است، بهطوری که این دانشگاه موفق شد سال گذشته ۱۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد به رشتههای خود افزوده و این مهم نیز در افزایش جذب دانشجویان نقش بسزایی داشته است.
با توجه به ارزیابی انجام شده درباره عملکرد واحدهای دانشگاهی استان آذربایجانغربی درراستای سند تحول و تعالی دانشگاه، استان آذربایجانغربی در بسته کاری دستیابی به سازمان یادگیرنده با امتیاز بالا به عنوان پیشرو شناخته شده است.
همچنین در دو بسته کاری ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی و تحول در فرهنگ کاری ساعی بوده و در بستههای کاری الهامبخشی و ارتقای جایگاه بینالمللی نیز امتیاز بالایی کسب کرده است.
قرارگرفتن پنج عضو هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه میان ۲ درصد و یک درصد دانشمندان پراستناد جهان که نشاندهنده سطح بالای فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی است.
راهاندازی آزمایشگاههای مرجع در مناطق مرزی ازجمله آزمایشگاه تجزیه مواد غذایی در مرز رازی خوی و آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد ماکو در منطقه آزاد که نقش مهمی در حمایت از تولیدکنندگان و ارتقای کیفیت محصولات ایفا کرده است.
در حاشیه برگزاری رویداد ملی عصر امید ششم، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی موفق به انعقاد چندین قرارداد همکاری با صنایع شد، این قراردادها که با هدف توسعه پژوهشهای کاربردی، تجاریسازی فناوریهای نوین و حل چالشهای منطقهای منعقد شدهاند، گامی مهم درراستای تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و بازار هستند.
ازجمله این همکاریها میتوان پروژههای مشترک در حوزههای کشاورزی و امنیت غذایی را ذکر کرد، این دستاوردها نهتنها نقش دانشگاه را در توسعه اقتصادی و فناورانه منطقه پررنگتر کرده، بلکه نشاندهنده ظرفیتهای بالای دانشگاه در تبدیل ایدههای نوآورانه به محصولات و خدمات کاربردی است.
درخشش معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بین معاونین کل کشور؛ معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه موفق به کسب رتبه دوم در بین معاونان توسعه و مدیریت منابع مرکز استانهای دانشگاه آزاد اسلامی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با بیش از ۴۰ درصد بار آموزش عالی استان، بزرگترین مرکز آموزش عالی این استان محسوب میشود و نقش کلیدی در توسعه علمی و فرهنگی منطقه ایفا میکند.
برگزاری دورههای کوتاهمدت مهارتی برای سازمانها و نهادهای مختلف ازجمله دورههای بینالمللی در اقلیم کردستان عراق که نشاندهنده تعهد دانشگاه به توسعه مهارتهای حرفهای در سطح ملی و بینالمللی است و بهرهبرداری از کارگاه قطعهسازی خوی و آزمایشگاه مرکزی بتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس، انتخاب معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بهعنوان یکی از معاونان پژوهش و فناوری برتر سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر دستاوردهای ویژه دانشگاه آمی استان آذربایجانغربی است.
ارتقای هرم اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی بهعنوان یکی از اولویتهای کلیدی، نقش تعیینکنندهای در بهبود کیفیت آموزش و پژوهش دانشگاه دارد، این دانشگاه همواره در تلاش بوده با جذب و ارتقای استادان مجرب و متخصص در سطوح مختلف علمی (استادیار، دانشیار و استاد)، نهتنها به افزایش سطح علمی و پژوهشی خود کمک کند، بلکه زمینهساز تولید علم و فناوریهای نوینشده است.
این اقدام به توسعه رشتههای جدید، افزایش تعامل بینالمللی و تقویت جایگاه دانشگاه در رتبهبندیهای ملی و جهانی نیز منجر خواهد شد و ارتقای هرم هیأت علمی، گامی اساسی در راستای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی به یک قطب علمی پیشرو در منطقه و کشور است.
افزایش ظرفیت رشته پزشکی با توجه به نتایج ارزیابیهای تیم اعتبارسنجی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۳ و راهاندازی مرکز مراقبتهای تسکینی دانشکده علوم پزشکی، افزایش بیش از سه برابری درآمد حاصل از طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی برون دانشگاهی، درخشش سمای ارومیه در دهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، درخشش دانش آموزان مدارس سما ارومیه در رویداد ملی سماکاپ از دیگر دستاوردهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی است.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانغربی با اجرای برنامهریزیهای دقیق و هدفمند، گامهای مؤثری درراستای خروج از زیاندهی برداشته و این برنامهها شامل کاهش هزینههای غیرضروری، افزایش درآمدهای پایدار از طریق توسعه دورههای مهارتی، جذب دانشجویان بیشتر، تجاریسازیتحقیقات و همکاری با صنعت بوده است.
همچنین، با بهینهسازی مدیریت منابع و استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای اداری، دانشگاه توانسته به سودآوری برسد، این موفقیت نهتنها ثبات مالی دانشگاه را تضمین میکند، بلکه امکان سرمایهگذاری بیشتر در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فناوری را مهیا کرده است.
انتهای پیام/