۲۰/ فروردين /۱۴۰۴
07:18 17 / 01 /1404
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تشریح شد؛

محیط‌زیست پاک‌ با دانش جدید محققان؛ ساخت ۲ محصول فناور در حوزه سلامت

محیط‌زیست پاک‌ با دانش جدید محققان؛ ساخت 2 محصول فناور در حوزه سلامت
رئیس دانشگاه آزاد خراسان رضوی از دستیابی محققان این دانشگاه به دانشی جدید سخن می‌گوید که علاوه بر سلامت جامعه به محیط زیست پاک‌ و سالم‌تر کمک می‌کند.

خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد سال‌ گذشته موفق به گردآوری مشکلات منطقه‌ای و ملی و ارائه راهکار عملیاتی برای آنها شد که نمونه بارز آن را می‌توان دستیابی به دانش فنی در زمینه پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر و ساخت دو محصول که به تقویت سیستم ایمنی بدن و به بیماران و به‌خصوص کودکان آسیب‌های حسی و حرکتی کمک بسزایی می‌کند، ذکر کرد.

اکنون نیز چندین طرح کاربردی در حوزه آب در مرکز پژوهشی محیط‌های خشک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در جریان است. 

از طرفی، فعال‌سازی یک مجموعه صنعتی در مشهد، تشکیل سرای ساخت و تولید فناوری‌های پیشرفته، راه‌اندازی مرکز تحقیقات نوآوری‌های هوشمند مالی و راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری‌های نوین سبز و استقرار بیش از ۴۰ هسته و واحد فناور در آن و انعقاد چندین قراداد درآمدزا ازجمله اقدامات تحول آفرین واحد مشهد در حوزه فناوری بوده است.

محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و واحد مشهد در راستای تبیین فعالیت‌ها و دستاوردها در سال گذشته و برنامه‌های این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ به‌ویژه در حوزه فناوری‌های نوین یا خبرنگار آنا گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.

محیط‌زیست پاک‌ با دانش جدید محققان؛ ساخت 2 محصول فناور در حوزه سلامت

گوشتیران
قالیشویی ادیب

آنا: آقای دکتر پیرو تأکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه بفرمایید که در حوزه‌ فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی در واحد متبوع‌تان چه فعالیت‌هایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال ۱۴۰۴ در حوزه فناوری چیست؟

مرادی: شاید بتوان سال ۲۰۲۴ را سال هوش مصنوعی نامید؛ چراکه در این سال هوش مصنوعی به طرز شگرف و حیرت آوری رشد کرد. دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این حوزه برنامه‌ریزی داشته است که بتوانیم از آن برای خدمات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خودمان بهره بگیریم. به همین منظور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال ۱۴۰۳ به راه‌اندازی دانشکده موضوعی هوش مصنوعی و فناوری‌های اجتماعی و پیشرفته اقدام کرده است. 

دستیابی به دانش فنی در  پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر در مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی تکوین جانوری به سلامت جامعه و محیط زیست پاک‌تر و سالم‌تر کمک خواهد کرد

هدف و مأموریت این دانشکده آموزش و تربیت نیروی انسانی توانمند و متعهد در زمینه هوش مصنوعی و رایانه و زمینه‌های مرتبط ازجمله مهندسی برق و مهندسی پزشکی است. با استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌ها و واحد‌های فناور با رویکرد هوش مصنوعی در سرا‌های نوآوری و مراکز رشد دانشگاه نیز سعی کردیم که به توسعه این دانش و ارائه خدمات به صنعت و جامعه بپردازیم.

در این راستا دو شرکت مستقر در سرای فناوری‌های هوشمند سلامت دانشگاه با تولید دستگاه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و پردازش تصویر به منظوربهره‌گیری در صنایع خودرویی کشور و صنایع برق و روشنایی اقدامات قابل توجهی را انجام دادند.

با توجه به مشکل ناترازی انرژی برق در کشور، مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه‌های توزیع برق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در حال تحقیق و پژوهش در این خصوص است. به‌تازگی مرکز تحقیقات نوآوری‌های مالی هوشمند هم با هدف بهره‌گیری از فناوری‌های هوش مصنوعی در زمینه‌های مالی راه‌اندازی شده است.

در سال ۱۴۰۴ بنا داریم بیشتر در موضوعات و چالش‌های صنعت و جامعه وارد شویم. معضلات ناترازی انرژی، آب، آلودگی هوا، حمل و نقل از جمله موضوعاتی است که به آن پرداخته خواهد شد. در این راستا جلسات مختلفی هم با نهاد‌های مربوط داشته‌ایم و ا‌ن‌شاءالله با ورود دانشگاه به این مسائل به عنوان قوه عاقله جامعه بتوانیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم. این رویکرد‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دانشگاه آزاد اسلامی در همراهی با جریان ملی دانش و تحول در حوزه‌های دانشی و فناوری به‌ویژه هوش مصنوعی است.

آنا: به عنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده و چه برنامه و طرح‌هایی برای حل مسائل موجود در دستور کار دارید؟

مرادی: همانطور که ذکر شد هدف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال‌های اخیر احصا و گردآوری مشکلات منطقه‌ای و ملی و ارائه راهکار عملیاتی برای آنها بوده است و نمونه بارز آن را می‌توان دستیابی به دانش فنی در زمینه پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر در مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی تکوین جانوری دانست که این مهم قطعاً به سلامت جامعه و محیط زیست پاک‌تر و سالم‌تر کمک خواهد کرد.

محیط‌زیست پاک‌ با دانش جدید محققان؛ ساخت 2 محصول فناور در حوزه سلامت

سال گذشته نیز در هفته پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی شاهد رونمایی از محصول جدیدی در دانشگاه بودیم که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بسزایی می‌کند. نمونه خارجی این محصول با قیمت بالا عرضه می‌شود که با تولید و بومی‌سازی این محصول که بر پایه جلبک است از خروج ارز از کشور کمک خواهد کرد.

چندین طرح کاربردی در حوزه آب هم در مرکز پژوهشی محیط‌های خشک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در جریان است. مرکز تحقیقات نوآوری پزشکی دانشگاه نیز سال ۱۴۰۳ با کمک متخصصان حوزه پزشکی و سلامت به تولید دستگاهی اقدام کرده است که به بیماران و به‌خصوص کودکان آسیب‌های حسی و حرکتی کمک بسزایی می‌کند. 

آنا: در این راستا برنامه‌ها و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ دانشگاه چه خواهد بود؟

مرادی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد قصد دارد با عبور از یک دانشگاه نسل سومی به پرورش روحیه کارآفرینی و نوآوری در دانشجویان نیز بپردازد. ایجاد دانشکده‌های موضوعی بستر مناسبی را برای رسیدن به این هدف عالی به شمار می‌رود.

سال ۱۴۰۴ با راه‌اندازی دانشکده‌های موضوعی به‌خصوص در حوزه علوم انسانی و مهندسی با این امر کمک خواهیم کرد. بنا داریم در حوزه کشاورزی و محصولات فراسودمند نیز حضور پررنگی داشته باشیم. به همین منظور با راه‌اندازی سرای نوآوری در حوزه کشاورزی و گیاهان بومی و منطقه‌ای به این موضوع هم خواهیم پرداخت.

مرکز تحقیقات نوآوری پزشکی دانشگاه آزاد مشهد با کمک متخصصان حوزه پزشکی و سلامت به تولید دستگاهی اقدام کرده است که به بیماران و به‌خصوص کودکان آسیب‌های حسی و حرکتی کمک بسزایی می‌کند

حل مسائل زیست محیطی معادن و فراوری و استحصال کانی‌ها و عناصر استراتژیک از سنگ‌های منطقه نیز ازجمله مواردی است که در سال جدید پیگیری خواهیم کرد.

۵- دستاورد‌های ویژه و شاخص دانشگاه آزاد مشهد در سال ۱۴۰۳ را تشریح فرمایید.

مرادی: اقدامات تحول آفرین در حوزه فناوری واحد مشهد را می‌توان؛ فعال‌سازی مجموعه صنعتی مشهد ذوب با همکاری بخش خصوصی و تشکیل سرای ساخت و تولید فناوری‌های پیشرفته، راه‌اندازی مرکز تحقیقات نوآوری‌های هوشمند مالی و راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری‌های نوین سبز و استقرار بیش از ۴۰ هسته و واحد فناور در آن و انعقاد چندین قراداد درآمدزا ازجمله قرارداد ایران آباد به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال و قرارداد ثامن به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال را نام برد.

راه‌اندازی سرای نوآوری سنگ و سرامیک و صنایع وابسته و انعقاد قرارداد اکتشاف معادن با شرکت سپاد به مبلغ ۸۱ میلیارد ریال، فعالیت درآمدزایی سرای نواوری هوشمندسازی سلامت و انعقاد قرارداد‌های درآمدزای متعدد، تأیید مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی برای چهارمین سال متوالی به عنوان سطح یک و تأیید مرکز تحقیقاتی هوشمندسازی برق و پژوهشکده محیط‌های خشک به عنوان سطح یک کشوری در سال ۱۴۰۳ و انعقاد قرارداد تحقیقاتی باغ آلو با مشارکت بخش خصوصی به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال از دیگر دستاوردهای دانشگاهآزاد اسلامی واحد مشهد در سال گذشته بوده است.

محیط‌زیست پاک‌ با دانش جدید محققان؛ ساخت 2 محصول فناور در حوزه سلامت

ایجاد نهالستان با مشارکت بخش خصوصی در کلاته ملاکاظم و گلبهار به وسعت ۱۰ هکتار به ارزش قرارداد تقریبی ۲۰۰ میلیارد ریال و برندسازی نهال با رویکرد دانش‌بنیان، پیگیری راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی -که در مرحله نهایی صدور مجوز در سازمان مرکزی است-، پیگیری راه‌اندازی سرای نوآوری شبکه امور بانوان -که در مرحله نهایی صدور مجوز در سازملان مرکزی است- و کسب دانش فتی تولید اسید لاکتیک از منابع زیستی و نمونه سازی پلی لاکتیک اسید به منظور تولید پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر در راستای حل مشکلات زیست محیطی به‌ویژه آستان قدس رضوی هم از دستاوردهای سال گذشته واحد مشهد است.

افزایش سرمایه ثبتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به میزان ۲۵۰ میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های نامشهود و سود انباشته صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی و آغاز فرایند ورود به سهامداری در شرکت فناور فراز اکسیر توس از واحد‌های فناور واحد مشهد توسط سازمان مرکزی دانشگاه ازاد اسلامی (در راستای تکمیل زنجیره تولید فراورده‌های جلبکی دانشگاه) سال ۱۴۰۳ حاصل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر