پنجمین جشنواره امامت و مهدویت بر مدار «نهجالبلاغه»

خبرگزاری آنا؛ در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فضای معنوی و انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی و مبتنی بر مصوبه شماره ۳۸۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر راهاندازی و ایجاد مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با رعایت
قوانین و مقررات و با اخذ مجوز قانونی به صورت مؤسسه غیردولتی وغیرانتفاعی زیرنظر دانشگاه به منظور انجام فعالیتهای فرهنگی برهمین اساس و مبتنی بر اهداف فرهنگی مصرحه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با التزام به رعایت مقررات موضوعه کشوری و ضوابط حاکم بر تأسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی و طبق مشخصات و شرایط پیشبینی در این اساسنامه، مؤسسه بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت تشکیل شد.
جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، یکی از فعالیتهای مهم و در صدر مؤسسه بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی است.
سیری بر ۴ دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت
سال ۱۴۰۰ نخستین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی ۱۰ واحد دانشگاهی در ۱۰ استان کشور همزمان با ۱۳ رجب (سال ۱۴۰۰) از مشهد آغاز شد و نیمه شعبان مصادف با ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ در قم پایان یافت. مراسم اختتامیه نخستین جشنواره به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار و از برگزیدگان جشنواره و رؤسای واحدهای دانشگاهی ۱۰ استان دانشگاه تجلیل شد.
موفقیت در برگزاری نخستین دوره جشنواره باعث شد که سال ۱۴۰۱ تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین سال ۱۴۰۱ و در دومین دوره جشنواره، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت بودند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار و بیش از ۱۵ هزار اثر تولید و از برگزیدگان هر برنامه تجلیل شد.
سال ۱۴۰۲ و در سومین جشنواره، رشد سه برابری مشارکت و ارسال آثار اتفاق افتاد و ۵۳ هزار نفر (اثر) در این دوره شرکت کردند و ۱۵۱۴ کتاب و مقاله در حوزه امامت و مهدویت تولید شد. در این دوره بخش دانشآموزی در کنار حوزه دانشجویان و استادان نیز راهاندازی و بیش از ۷ هزار اثر در این حوزه ایجاد شد و در مراسم اختتامیه از برگزیدگان و برگزارکنندگان جشنواره تجلیل شد.
بعد از سه دوره برگزاری پرشور جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی که هر سال بر گستره اجرا و غنای موضوعی آن افزوده شده بود، اوایل تیر ۱۴۰۳ پوستر چهارمین دوره جشنواره رونمایی شد. چهارمین جشنواره امامت و مهدویت، اما محوری جدید داشت که جشنواره را از سه دوره قبل متمایز میساخت. اجتماعی شدن جشنواره (اجرای مردمی) هم از دیگر شاخصهای جدید دوره چهارم بود که در دستورکار قرار گرفت تا امتیازات مردمی نیز لحاظ شود.
چهارمین دوره جشنواره هم طبق روال تا نیمه شعبان ادامه داشت و مراسم اختتامیه آن شامگاه ۳۰ بهمن در شهر مقدس قم و در جواز مسجد جمکران (دارالولایه) برگزار شد، جشنوارهای که ۱۵۰ هزار اثر پیشبینی شده آن به گفته مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت محقق شد. او گفت که سال گذشته ۵۳ هزار اثر به جشنواره از طرق مختلف ازجمله پست ارسال شد؛ پیشبینی ۱۵۰ هزار اثر امسال هم محقق شد و با توجه به طراحی سامانه جدید برای دریافت اثر در چهارمین جشنواره، بیش از ۶۰ هزار اثر در سامانه ثبت و بیش از این تعداد پشت خط داوریها ماند که سال آینده(۱۴۰۴) زمان داوریها با برنامهریزی زیاد خواهد شد.
نامه ۳۱ نهجالبلاغه محوری برای پنجمین دوره جشنواره امامت و مهدویت
بر اساس این گزارش، شاید بتوان گفت که استارت آغاز کار پنجمین دوره جشنواره امامت و مهدویت، اسفند سال گذشته و هنوز یک ماه نگذشته از جشنواره چهارم در حاشیه نشست شورای معاونان دانشگاه آزاد اسلامی زده شد و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه اظهار کرد که نامه امام علی علیهالسلام به امام حسن مجتبی علیه السلام محور پنجمین جشنواره امامت و مهدویت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در طول تاریخ به جایگاه و شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام جفا شده است، افزود: در این دوره جشنواره امامت و مهدویت علاوه بر پرداختن به دوران تاریخی امامت امام حسن مجتبی علیه السلام و حقی که این امام همام برای بقای اسلام دارند با توجه ویژه به موضوع نامه ۳۱ نهجالبلاغه، این نامه محور برنامههای جشنواره خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه کار در ساحت اهل بیت علیهم السلام، افتخاری برای ما در جشنواره امامت و مهدویت است، عنوان کرد: با ارزیابی دقیقی که از عملکرد واحدهای برگزارکننده جشنواره صورت میگیرد، واحدهای دانشگاهی که در برگزاری این جشنواره ضعیف عمل کرده باشند از روند برگزاری جشنواره حذف و واحدهای دیگری جایگزین خواهند شد.
طهرانچی بخش بینالملل جشنواره را مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی جهان اسلام ایجاب میکند که در این حوزه توجه جدی به عمل آید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر تقویت بخش دانشآموزی جشنواره و تمرکز بر ایفای نقش جدی استادان و دانشجویان و اهمیت برگزاری پیش رویدادها و توجه همهجانبه به برگزیدگان جشنواره تأکید کرد.
اجرای رهنمود مقام معظم رهبری در پنجمین دوره جشنواره امامت و مهدویت
حالا روز گذشته ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه ورود به پنجمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با قدردانی از عوامل برگزارکننده و دانشگاهیان این دانشگاه در بخشنامهای عنوان کرد که انتظار میرود در این دوره و متناسب با بلوغ جشنواره با بسیج ظرفیتهای استانی مواردی را متذکر شد که باید مورد توجه و اهتمام مجریان و متولیان جشنواره قرار گیرد.
طهرانچی در این بخشنامه تأکید کرده است از آنجا که در طول تاریخ به جایگاه و شخصیت والای امام حسن مجتبی علیهالسلام و حقی که این امام همام برای بقای اسلام دارند، کمتر پرداخته شده در این دوره از جشنواره امامت و مهدویت در اجرای **رهنمودهای مقام معظم رهبری در آغاز سال ۱۴۰۴ به فعالان فرهنگی کشور مبنی بر پرداختن به نهجالبلاغه، نامه ۳۱ نهجالبلاغه نامه امام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به امام حسن مجتبی علیهالسلام محور برنامههای جشنواره خواهد بود.
واحدهای ضعیف در برگزاری جشنواره از روند کاری حذف میشوند
وی عنوان کرده است از آنجا که انجام کار فرهنگی در ساحت اهل بیت علیهم السلام مستلزم کار فاخر است؛ بنابراین ضرورت دارد تا مؤسسه امامت و مهدویت با ارزیابی دقیقی که از عملکرد واحدهای استانی برگزارکننده برنامههای موضوعی جشنواره به عمل میآورد، واحدهایی که در برگزاری جشنواره ضعیف عمل کنند از روند برگزاری جشنواره حذف شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر پیشبینی سازوکارهای لازم برای نقشآفرینی مؤثر استادان و دانشجویان در تمامی مراحل جشنواره تأکید و یادآور شده است: باید اهتمام لازم به خانوادهها بهویژه مشارکت و حضور در برنامههای جشنواره در طول برگزاری انجام شود و برنامهریزی برای مسئولیتپذیری واحدهای تابعه شهرستانی در برگزاری پیشرویدادهای برنامه موضوعی جشنواره در هر استان صورت گیرد.
طهرانچی در این بخشنامه بر ظرفیتسازی برای ایجاد گفتمان فرهنگ مقاومت و انتظار با تکیه بر جریان امامت و مهدویت و جذب و مشارکت حداکثری مخاطبان با هدف افزایش تولیدات علمی، فرهنگی و هنری جشنواره تأکید کرده است.
تقویت و گسترش بخش دانشآموزی جشنواره با محور مدارس سما
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرده است: راهکارهای لازم برای تقویت و گسترش بخش دانشآموزی جشنواره با محور مدارس سما در چارچوب موضوعات تعریف شده از سوی معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه بررسی شود.
وی در دو بند پایانی بخشنامه بر توجه همهجانبه به برگزیدگان استانی و ملی جشنواره به عنوان سرمایههای آینده علمی، ادبی و هنری کشور با هدف بهرهمندی و کمک به پیشبرد برنامههای جشنواره و انجام تمهیدات لازم برای ارسال گزارش پیشرفت برنامهها در پایان هر فصل از طریق موسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به رئیس دانشگاه تأکید کرده است.
**رهبر انقلاب اسلامی در نخستین روز سال ۱۴۰۴ در دیدار با هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم در آغاز سخنانشان با اشاره به شکست دشمنان در دورکردن مردم از معنویات، این ایام را متعلق به امیرالمؤمنین یعنی قله رفیع عدالت، تقوا و گذشت خواندند و فرموند: ملت ایران و ملتهای مسلمان برای استفاده از درسهای حضرت علی (ع) به عنوان برترین انسانها بعد از پیامبر (ص)، به نهجالبلاغه مراجعه کنند و فعالان عرصه فرهنگی به مطالعه و آموزش این کتاب عظیم توجه ویژه داشته باشند.
شرح نامه ۳۱ نهجالبلاغه محور پنجمین دوره جشنواره امامت و مهدویت را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/