۰۲/ ارديبهشت /۱۴۰۴
15:54 17 / 01 /1404

«علم» کلید غلبه بر چالش‌ها؛ نقش محوری دانشگاه در تبیین حق و باطل

«علم» کلید غلبه بر چالش‌ها؛ نقش محوری دانشگاه در تبیین حق و باطل
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با بیان اهمیت نقش نخبگان و دانشگاه‌ها در تفکیک حق از باطل و تقویت بنیه ملی در برابر تهدیدات خارجی، علم را کلید غلبه بر چالش‌ها دانست.

محمدرضا دهقانی‌اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره فتنه‌های داخلی که توسط ملت ایران پاسخ داده خواهد شد، اظهار کرد: فتنه‌ها نوعاً در غباری از عدم تفکیک حق و باطل شکل می‌گیرد و نوعی امتحان با طراحی دشمنان ایران است، نخبگان جامعه به‌عنوان کسانی که افق‌های بالاتری را دیده و عمق بیشتری درک می‌کنند به‌ویژه نخبگان مطلع به معارف دینی در فضای شفافی که قابل تشخیص حق از باطل باشد، بهتر می‌توانند جریان حق از باطل را تفکیک کنند و در این‌چنین فضایی انسان‌های آزاده طبیعتاً به دنبال حق خواهند بود.

وی ادامه داد: مسیر الهی را می‌توان با تعالیم الهی و تفکیک آنها توسط نخبگان دانشگاه، قشر مورد وثوق مردم عملیاتی کرد و نقش دانشگاه در این عرصه بسیار مهم است؛ زیرا به‌موقع تشخیص‌دهنده محل این فتنه‌ها بوده، بعد در عرصه و میدان اجرا وارد شده و وظیفه خود را که نوعی جهاد تبیین است انجام می‌دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد گفت: در بیان فتنه باید از ابزاری استفاده کرد که به زبان مخاطب نزدیک باشد تا کمک کند این تبیین بهتر اتفاق افتاده و مخاطب پذیرش بیشتری داشته باشد. دقت در مسیر حرکت ولایت‌فقیه، نایب عام امام زمان(عج) با در نظر گرفتن آیه «یا‌ای‌ها الذین آمنوا اطیعوا الله واطیعوا الرسول واولی الامر منکم»، تکلیف مشخص شده؛ بنابراین در فتنه‌ها اولی الامر یعنی علمای با بصیرت و با تقوای مؤمن ملاک تشخیص حق از باطل بوده و در ایام فتنه وظیفه ما تبعیت از آنان است.

دهقانی‌اشکذری درباره نقش علم و دانش در تقویت بنیه ملی ایران در برابر تهدیدات خارجی عنوان کرد: علم نور است که در تاریکی‌های جهالت، راه را روشن می‌کند چه علوم الهی و چه علوم غیردینی که علوم غیردینی اگر با جهت‌گیری دینی و الهی شکل گرفت گره‌گشا خواهد بود.

در بیان فتنه باید از ابزاری استفاده کرد که به زبان مخاطب نزدیک باشد تا کمک کند این تبیین بهتر اتفاق افتاده و مخاطب پذیرش بیشتری داشته باشد

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر وظیفه دانشگاه در تربیت عالم، تولید علم و جهت‌گیری آن دو تبیین کرد: به نظر می‌آید جهت‌گیری علم و عالم این بوده که در حوزه تربیت انسان‌های بالنده و موفق، مسیر را گم نکرده و به یاد داشته باشیم که همه علوم دینی و غیردینی در خداشناسی و بندگی خدا خلاصه می‌شود. اگر علم را عامل کاهنده غفلت قرار دهیم در نتیجه کاهش غفلت را به سمت بندگی پیش می‌برد و همان رسالت دانشگاه است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد ظلم قدرت‌های استکباری جهان به مردم مظلوم دنیا را از قدرت علمی آنان دانست و مطرح کرد: اگر بخواهیم در این مسیر بر سلطه جهانی استکبار غلبه کنیم، چاره‌ای جز کسب علم نیست که قرآن بر آن تأکید کرده است.

دهقانی‌اشکذری علم را سلطان و قدرت برشمرد و تشریح کرد: این دانش، علمی است که با عمل پیوند خورده تا بتواند ما را در این مسیر پیچیده کمک کرده و با عنایت خداوند، دانشگاه باید با تغییرات و تحولاتی جهانی با نزدیک کردن بین علم و عمل، رسالت خود را به سرانجام رساند.

وی وظیفه دانشجویان در این شرایط خطیر، کسب علم کاربردی و نافع دانست و تبیین کرد: به‌کارگیری علم مفید و پیداکردن راه‌های اجرایی آن، سبب خواهد شد، توفیقات در درجه نخست برای خود آنان و بعد برای کشور محقق شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر