توسعه اقتصادی منطقه خورموج با ساخت نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ کیلوواتی

غلامرضا نادریزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در گفتوگو با خبرنگار آنا به تشریح برنامهها و اولویتهای این واحد دانشگاهی در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: مهمترین اولویتهای این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۴ شامل توسعه رشتههای تحصیلی، افزایش جذب دانشجو، تنوعبخشی به منابع درآمدی، تقویت زیرساختهای پژوهشی و آموزشی، حل مشکلات املاک دانشگاه و توسعه فضاهای آموزشی میشود.
وی افزود: در حوزه درآمدهای غیرشهریهای، برنامههایی شامل اجرای پروژه تولید قطعات بتنی، توسعه مزرعه کنار پیوندی و ساخت نیروگاه برق خورشیدی با ظرفیت ۳۰۰ کیلووات در دستور کار قرار گرفته که اجرای این برنامهها علاوه بر افزایش درآمد دانشگاه، میتواند به توسعه اقتصادی منطقه نیز کمک کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج با اشاره به فعالیتهای این واحد دانشگاهی در حوزه فناوری گفت: این واحد دانشگاهی با در نظر گرفتن امکانات و ظرفیتهای خود در مسیر بهرهگیری از فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی، گام برداشته و در این راستا، اقداماتی برای بهبود فرایندهای پژوهشی از طریق فناوریهای جدید در دستور کار قرار گرفته است.
نادریزاده اضافه کرد: ایجاد زیرساختهای پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی و دادهکاوی بهمنظور انجام مطالعات علمی توسط استادان و دانشجویان، حمایت از پژوهشهای میانرشتهای، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی در حوزه هوش مصنوعی برای ارتقای دانش و مهارت استادان و دانشجویان در زمینههای مختلف ازجمله یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و کاربردهای هوش مصنوعی در علوم مختلف و بررسی امکان راهاندازی رشتههای جدید در حوزه هوش مصنوعی و علوم داده با هدف تأمین نیروی متخصص و پاسخگویی به نیازهای بازار کار ازجمله برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در حوزه هوش مصنوعی بوده است.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج معتقد است که استفاده از فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی، میتواند نقش مؤثری در افزایش کیفیت آموزش و پژوهش ایفا کند. در همین راستا، برنامههایی برای توسعه این حوزه و گسترش تعاملات علمی با سایر مراکز دانشگاهی و پژوهشی تدوین شده که در سال جاری خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج با بیان نقش دانشگاه در شناسایی و حل مسائل منطقه توضیح داد: این واحد دانشگاهی همواره تلاش کرده تا با استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی خود در حل چالشهای منطقهای نقشآفرینی کند و در این راستا، اقداماتی در حوزههای مختلف انجام داده است.
نادریزاده ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی ازجمله طلاق و اعتیاد، اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه خانوادهها و دانشجویان کرده و از طریق مرکز مشاوره امین، خدمات تخصصی ارائه میدهد. همچنین، پژوهشهای علمی برای بررسی علل و ارائه راهکارهای کاهش این آسیبها در حال انجام است.
وی توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج با برگزاری دورههای مهارتآموزی در حوزههای کشاورزی، دامداری و کارآفرینی، ارائه مشاوره به کشاورزان برای بهینهسازی روشهای کشت و دامداری و همکاری با نهادهای اجرایی برای ارائه تسهیلات اقتصادی، دانشگاه نقش مؤثری در حمایت از روستاییان ایفا کرده و با توجه به بحران آب و نیاز به توسعه پایدار کشاورزی، این واحد دانشگاهی به اجرای روشهای نوین مدیریت آب برای کاهش هدر رفت، توسعه زمینهای کشاورزی خود و برنامهریزی برای بهرهبرداری بهینه از آبهای سطحی اقدام کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج مطرح کرد: این واحد دانشگاهی با بهرهگیری از اعضای هیئتعلمی رشته عمران در حوزه مدیریت شهری، توسعه زیرساختها و بهبود کیفیت زندگی شهری فعالیتهایی انجام داده که شامل ارائه مشاورههای تخصصی به شهرداری و سایر نهادهای اجرایی شهرستان دشتی و انجام پژوهشهای کاربردی در حوزه طراحی شهری، کنترل ترافیک و کاهش آلودگی محیطزیست است.
نادریزاده با اشاره به برنامههای در حال اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج تشریح کرد: توسعه فعالیتهای کشاورزی در زمین ۴۰ هکتاری، تملک و توسعه املاک دانشگاه، توسعه رشتههای تحصیلی و افزایش جذب دانشجو، ارائه مشاورههای تخصصی در حوزه عمران و شهرسازی، اجرای پروژه کنار پیوندی و اجرای پروژه تولید قطعات بتنی از مهمترین برنامههای در حال اجرای این واحد دانشگاهی بوده که در راستای ایجاد منابع درآمدی پایدار و توسعه ظرفیتهای دانشگاه برنامهریزی شدهاند.
وی درباره دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در سال گذشته عنوان کرد: این واحد دانشگاهی در سال گذشته توانسته به نتایج قابل توجهی دست یابد که شامل افزایش تعداد دانشجویان از ۸۵۹ نفر در سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۱۵۴۹ نفر در سال گذشته، کسب رتبه برتر مرکز مشاوره امین واحد خورموج در ارزیابی سازمان مرکزی، کسب رتبه کشوری تیم دانشجویی واحد خورموج در رویداد ملی کرسی آزاداندیشی، گسترش فعالیتهای کشاورزی دانشگاه از طریق تأمین منابع آبی و آغاز کشت محصولات و اجرای پروژههای پژوهشی و مشاورهای در حوزه مدیریت شهری و عمران میشود.
انتهای پیام/