۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
13:11 18 / 01 /1404
خیری در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

آزمایشگاه استاندارد حلال در قم راه‌اندازی می‌شود/ بارگذاری ۸۰۰ چالش در سامانه پژوهشیار

آزمایشگاه استاندارد حلال در قم راه‌اندازی می‌شود  بارگذاری 800 چالش در سامانه پژوهشیار
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: ارزیابی نهایی آزمایشگاه استاندارد حلال دانشگاه آزاد اسلامی قم فرودین جاری ارزیابی و راه‌اندازی می‌شود.

خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست شورای این دانشگاه در قم تأکید کرد که هم در حوزه‌های دانشی و هم در حوزه‌های فناوری نیازمند تحول هستیم و باید با فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی حرکت کنیم و با جریان ملی دانش همراه شویم تا حذف نشویم.

در همین راستا برای اطلاع از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی قم در این حوزه گفت‌وگویی داشتیم با حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس این دانشگاه که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: آقای دکتر! بفرمایید در حوزه فناوری به‌ویژه هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم چه فعالیت‌هایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال جاری در این حوزه‌ها چیست؟

خیری: پیش از این با نظر دکتر طهرانچی دانشکده هوش مصنوعی را پیگیری کردیم که مأموریت آن مطالعات بنیادین هوش مصنوعی باشد. به عبارت دیگر بخش مرتبط با علوم انسانی و الهیات هوش مصنوعی به  دانشگاه آزاد اسلامی قم سپرده شده و چند سالی است که پیگیر پردیس علوم انسانی و اسلامی قم هستیم جایی که مطالعات اساسی با پهنه و گستره کشوری در قم سامان پیدا کند.

این کار را در دل پردیس علوم اسلامی و هنر تعریف کردیم؛ بنابراین گرچه دانشکده هوش مصنوعی در برخی دیگر از دانشگاه‌ها و استان‌ها راه‌اندازی شده؛ اما مأموریت این دانشگاه مطالعات بنیادین هوش مصنوعی بوده، رئیس دانشکده مشخص و توجیه لازم صورت پذیرفته است. از ظرفیت حوزه علمیه که در این‌گونه مطالعات پیشرو بوده و ظرفیت خوبی دارد استفاده می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

فعالیت در زمینه هوش مصنوعی حدود دو سال است که پیگیری می‌شود و با راه‌اندازی این دانشکده، سرعت هم خواهد گرفت. در کنار مطالعات بنیادین قاعدتاً تحولی که باید به لحاظ بقیه رشته‌ها و آشنایی با این موضوع صورت بگیرد در دست اقدام بوده؛ چندین جلسه آموزشی و کارگاهی برای اعضای هیئت علمی تحقق پیدا کرده و طبیعی است با سرعت در سال آینده این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

آنا؛ به‌عنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده و چه برنامه و طرح‌هایی برای حل مسائل موجود در دستور کار دارید؟

خیری: بخش اساسی حل مسئله در قالب دبیرخانه علمی در استان‌ها پیگیری می‌شود که دو محور اساسی را در دستور کار داشتیم. نخست فرش دست‌باف با توجه به اینکه قم یکی از قطب‌های فرش دست‌باف در کشور و جهان بوده و دومی موضوع زیارت است. این دو موضوع را پیگیری کردیم و مراحل صورت گرفته، بیش از ۴۰۰-۵۰۰ مسئله محور شناسایی و در سامانه پژوهش‌یار بارگذاری شده، چندین رساله دکتری طبق گزارش‌ها از این محور‌ها در دست تدوین رساله‌های دکتراست.

در بخش زیارت و گردشگری این کار صورت گرفته و بیش از ۳۰۰ محور شناسایی شده، هر دوی این موضوعات دانشگاهی نبوده، مهجور مانده  و در دست اقدام است. به اضافه موضوع سبک زندگی که در قالب پردیس علوم انسانی- اسلامی دانشکده سبک زندگی را پیگیری کردیم در یکی دو سال گذشته برنامه‌های خیلی خوبی را انجام دادیم، تحولی در برخی از دروس شکل گرفته، سرفصل‌هایی به موضوع اختصاص پیدا کرده و به تازگی دانشکده‌های موضوعی به تصویب رسیده است.

دانشکده دین و زندگی دانشگاه آزاد اسلامی قم در واقع دانشکده سبک زندگی با محور سبک زندگی است و اکنون هم به صورت کشوری، طرح روش‌شناسی تدریس در دروس علوم معارفی را پیگیری می‌کنیم، مسئولیت با رئیس دانشکده بوده و نهاد نمایندگی دانشگاه آزاد نیز متولی موضوع است که  ۵-۶ کارگروه راه‌اندازی شده و این کار با سرعت در سال آینده پیگیری خواهد شد. بحث سبک زندگی دغدغه مقام معظم رهبری و مبحث مهمی بوده و قاعدتاً در قالب این دانشکده‌ها این‌گونه بحث‌ها را پیش خواهیم برد.

 آنا، برنامه‌ها و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم را تشریح و بفرمایید اولویت اصلی دانشگاه چه خواهد بود؟

دانشکده دین و زندگی دانشگاه آزاد اسلامی قم، دانشکده سبک زندگی با محور سبک زندگی است و اکنون به صورت کشوری، طرح روش‌شناسی تدریس در دروس علوم معارفی را پیگیری می‌کنیم

خیری: اولویت‌های سال جدید را سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در کلیت برای ما مشخص کرده و می‌کند. بر اساس سیاست‌های دانشگاه، دانشکده‌های موضوعی راه‌اندازی کردیم. مسئولان دانشکده‌ها مشخص، مأموریت ابتدایی آنها تعریف‌ و دانشکده‌هایی با موضوع تمدن و مطالعات جهان، جامعه و رسانه، بازار و کسب و کار و جامعه و رسانه و بحث هوش مصنوعی، دین و زندگی و زیست اجتماعی و کوانتومی و انرژی و همین‌طور دانشکده مهارتی شکل گرفته و تا حدی مأموریت آنها تعریف‌شده است. 

سفارش شده برنامه سال توسط رؤسای دانشکده‌ها اعلام شود. تلاش خواهیم کرد دانشکده تعلیم و تربیت به این مجموعه افزوده شود و بر اساس تفاهم‌نامه و توافقی که بین ما و اداره کل بازرسی و نظارت است این‌گونه برنامه‌ها را با سرعت پیش خواهیم برد.

ساختمان آموزشی شهید سلیمانی که با گذشت ۱۰-۱۵ سال بعد از مرحله سفت‌کاری رها شده در یکی دو ماه آینده در اختیار ما قرار می‌گیرد، قاعدتاً با در اختیار گرفتن این ساختمان فضای مناسبی برای  دانشجویان و همکاران فراهم می‌شود. توسعه فضا‌های رفاهی، خدماتی، آموزشی و پژوهشی که یکی دو سال زیرساخت آن فراهم شده اوایل سال جدید تحقق پیدا خواهد کرد و به بهره‌برداری می‌رسد. پیگیر راه‌اندازی پردیس علوم انسانی هستیم. اگر زمینی در کهک در اختیار ما گذاشته شود ۳۰ هکتار زمین به امکانات دانشگاه‌ها افزوده خواهد شد.

در شاخه‌های مختلف مأموریت‌های ویژه تعریف کردیم که در سال جاری با قوت پیگیری می‌کنیم ازجمله در دانشکده تمدن و مطالعات جهان تلاش خواهیم کرد با استفاده از ظرفیت قم در بحث تمدن نوین اسلامی، بحث‌های انقلاب پژوهی، مقاومت، فلسفه انقلاب اسلامی در دانشگاه فضای مناسب آموزشی با امکانات سمعی و بصری تدارک ببینیم تا به صورت ملی و فراملی بتوانیم حرکتی را برای شناساندن انقلاب به‌عنوان موضوع تمدنی پیگیری مناسب داشته باشیم و در شاخه سبک زندگی هوش مصنوعی هم با قوت ادامه خواهیم داد. 

تعاملات محیطی دانشگاه که در چند سال اخیر بسیار بهبود پیدا کرده قاعدتاً باید با سرعت بیشتری پیگیری شود و باید از ذهنیت مثبتی که امروز نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده استفاده کنیم. اینها کار‌هایی است که در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود. در بحث فرهنگ هم با هدف‌گیری رضایت‌مندی حداکثری و مسئولیت‌پذیری دانشجویان و کاهش تصدی‌گری مسئولان می‌توانیم شاهد فضای فرهنگی و فزاینده هویت ایرانی اسلامی انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی قم باشیم.

ارزیابی نهایی آزمایشگاه استاندارد حلال دانشگاه آزاد اسلامی قم در فرودین جاری ارزیابی خواهد شد؛ اگر توفیق داشته و تأیید شود قاعدتاً نخستین دانشگاهی خواهیم بود که دارای آزمایشگاه استاندارد حلال است. پیگیر اخذ مجوز برای آزمایشگاه استاندارد فلز‌های سنگین هستیم. باید در حوزه‌های پزشکی ومانند آن بتوانیم شاهد وضعیت بهتری به لحاظ اعتباربخشی باشیم تا دانشجوی این رشته‌ها با مشکل مواجه نشوند.

طبیعتاً تعاملات داخلی و خارجی  در حرکت دانشگاه آزاد اسلامی قم بسیار مؤثر است، باید از ظرفیت استان قم استفاده کنیم و تعاملات حوزه و دانشگاه را افزایش دهیم با توجه به اینکه متولی عملیاتی سازی توافق‌نامه و تفاهم‌نامه حوزه و دانشگاه، این دانشگاه است، می‌توانیم مایه انسجام و وحدت این دو مرکز علمی بیش‌ازپیش بوده و نتایج محسوس و ملموسی داشته باشیم.

آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در حال اجرا و یا در دستور کار دارید تشریح فرمایید.

خیری: برنامه‌های ویژه دانشگاه آزاد در بحث دانشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها و بحث کارآفرینی و همتی است که باید داشته باشیم تا عقب‌ماندگی‌های دانشگاهی را در عرصه‌ها جبران کنیم، امیدواریم بتوانیم سیاست‌های دانشگاه را در عرصه‌های مختلف با وجود فاصله‌ای که امروز به لحاظ ساختاری بین بخش دانایی و توانایی اتفاق افتاده با تفکیک دانشکده‌ها و ظرفیت‌هایی که تولید می‌شود در عرصه‌های مختلف به صورت کشوری و مأموریت گرا شدن دانشگاه بتوانیم بیش‌ازپیش در فضای علمی و نخبگانی و محیطی موفق باشیم دارای اثر مثبت باشیم و مؤثر واقع شویم.

انتهای پیام/

ارسال نظر