همایش بین المللی پژوهشهای میان رشتهای در پرتو زبان عربی برگزار میشود
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، بی تردید، پژوهشهای علوم انسانی و اجتماعی در پی تحول واقعیتها و کنش انسانها دستخوش دگرگونی میشود و از این رو، این حوزه در زمره دانشهای ثابت قرار نمیگیرد بلکه گاه از دسته دانشهای نسبی و گاه ازجمله دانشهای متغیر محسوب میشود؛ به طوریکه به بازه زمانی معینی منحصر نشده و با روزآمدی شاخصهای موجود بهروز میگردد؛ این دقیقا همان انگیزهای است که «اندیشکده پژوهش و توسعه بغداد» را بر آن داشته تا با همکاری دانشگاه فردوسی و دانشگاه چرمو و با هدف دستیابی به راهکارهایی که بتواند تغییر چشمگیری در سطح محورهای مورد نظر ایجاد کند اقدام به برگزاری این گردهمایی علمی نماید.
در تعریف مسأله این همایش آمده است که آسیب مدنظر از اساسیترین مشکل پژوهشی یعنی دگرگونیهای روی داده در چارچوب علوم اجتماعی و انسانی سرچشمه میگیرد که پژوهشگران این دانشها را ناگزیر نموده به منظور دستیابی به خروجیهای دقیق در تمام زمینههای مرتبط به این حوزه روش خود در تجزیه و تحلیل پدیدهها را تغییر دهند؛ امری که مستلزم بررسی هر یک از زمینههای مرتبط از رهگذر مطالعه ویژگیهای آن در خوانش پدیدهها است.
از دیگر سو، ایده تبادل افکار و نظرات میان پژوهشگران برمبنای ضرورت دستیابی به معیار تشخیص امور ثابت و امور متغیر در علوم انسانی و اجتماعی است که این خود، برخاسته از نسبیت ذاتی این دو حوزه است. همچنین محورهای این همایش به زمینههای تخصصی متعددی خواهد پرداخت.
براین اساس، آسیب مورد مطالعه این همایش بدین شرح خواهد بود: تحولات نوین و معاصر به چه میزان در حوزه پژوهش و علوم اجتماعی و انسانی اثرگذار بوده است؟
اهداف این همایش نیز به شرح ذیل است:
۱- گردهمایی جمعی از پژوهشگران و متخصصان علوم اجتماعی و انسانی به منظور پربارسازی گفتوگو در زمینه چالشهای پیشروی علوم انسانی و اجتماعی.
۲- تلاش در جهت ایجاد پل ارتباطی میان پژوهشگران کشورهای مختلف به منطور دستیابی به راهکارهای کارآمد و اثربخش.
۳- آگاهی از دستاوردهای تازه در محورهای پژوهشی علوم انسانی و اجتماعی.
۴- نزدیک سازی علمی میان حوزههای محتلف علوم انسانی و اجتماعی.
۵- ارائه یک ساختار روش شناختی دقیق در مطالعه علوم انسانی و اجتماعی.
۶- اعطای فرصت برای تجزیه و تحلیل بیشترین حجم ممکن از پدیدهها.
۷- فعالیت در مسیر ایجاد یک سنت علمی مستمر به منظور بررسی پدیدههای مختلف علمی.
۸- ارائه دستاوردهای جدید و گرانمایه علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی به منظور همگامی با پیشرفتهای موجود در سطح بین المللی.
محورهای اصلی سومین همایش بین المللی پژوهشهای میان رشتهای در پرتو زبان عربی و جریانهای ادبی (سومین همایش بین المللی پژوهشهای علوم انسانی و اجتماعی و چالشهای معرفتی) به شرح ذیل است:
- مطالعات زبانی و ادبی
- مطالعات تربیتی و روانشناسی
- مطالعات تاریخی
- مطالعات جغرافیایی
- مطالعات اجتماعی و فلسفی
- مطالعات توسعه پایدار
- دموکراسی و حقوق بشر
- کیفیت و آموزش
گفتنی است؛ سومین همایش بین المللی پژوهشهای میان رشتهای در پرتو زبان عربی و جریانهای ادبی (سومین همایش بین المللی پژوهشهای علوم انسانی و اجتماعی و چالشهای معرفتی) روز سه شنبه، ۱۸ دی، ۱۴۰۳ توسط دانشگاه فردوسی مشهد، اندیشکده پژوهش و توسعهی بغداد-عراق، دانشگاه چرمو کردستان عراق و تحت حمایت سیویلیکا در شهر مشهد برگزار میشود.
انتهای پیام/