لباسهای مجهز به تجهیزات الکترونیک قابل بازیافت میشوند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ آنها در جدیدترین تحقیق خود یک لاین نوآورانه از پوشاک الکترونیک به نام پوشاک هوشمند، پوشیدنی و حافظه محیط زیست الکترونیک ابداع کردهاند.
پوشاک الکترونیک باتجهیزات الکتریکی مانندحسگرها، باتریها و چراغها یکپارچه میشودو پارچههای معمول را متحول میکند. به این ترتیب راهی برای به کارگیری آنها در حوزههای مختلف از جمله مد، لباس ورزشی و رصد پزشکی باز میشود.
اما با وجود افزایش نگرانیها در حوزه دور ریز پوشاک چالش توسعه پوشاک الکترونیکی که ماندگار، راحت و حافظ محیط زیست هستند و به پایان چرخه عمر خودمی رسند همچنان وجوددارد.
پروفسور نظم الکریم از دانشگاه ساوت هامپتون بر پیچیدگیهای بازیافت پارچههای معمول که با عناصر الکترونیکی یکپارچه شدهاند تاکید دارد. بسیاری از این پارچهها حاوی فلزاتی مانند نقره هستند که در محیط زیست تجزیه میشوند. درهمین راستا محققانی که دنبال حل این چالش بودند تا پارچه هنگام دور ریز تجزیه شوند طرح پوشاک هوشمند پوشیدنی و حافظ محیط زیست الکترونیک شامل ۳ لایه مجزای لایه حسگر، یک لایه رابط برای سنسورها و یک پارچه پایه است.
لایه پایه از تنسل یک پارچه زیست تجریه پذیر است و از منابع چوب تامین میشود، توسعه مییابد.
قطعات الکترونیک از گرافن با PEOT:PSS ترکیب شدهاند که یک پلیمر رسانای فعال است که با پرینتر جوهرافشان روی پارچه نقش میبندد. این روش قابلیتهای پارچه را ارتقا میدهد و حفاظت از محیط زیست را تضمین میکند.
محققان برای تایید ادعایشان تستهایی با حضور ۵ داوطلب که دستکشهایی مجهز به پارچهها و متصل به دستگاههای رصد پوشیده بودند، انجام دادند.
نتایج نشان داد توانایی پوشاک الکترونیک برای ردیابی سیگنالهای حیاتی مانند ضربان قلب و دمای بدن با استانداردهای صنعتی همخوان است.
انتهای پیام/