نهمین همایش بین المللی گردشگری و جغرافیا برگزار میشود
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، علوم جغرافیایی از دیرباز به عنوان یکی از مهمترین و کاربردیترین دانشها در سطح کره خاکی و بلکه فراتر از آن به شمار میرود از مکان یابی و پیمایش مسیر توسعه و گسترش قلمرو امپراطوریها گرفته تا مدیریت و بهینه سازی شرایط زندگی شهرها، از طرفی امروزه دانش جغرافیا با برخی از رشتههای دیگر گره خورده و دستیابی به ارتقاء همه جانبه و توسعه اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و در یک کلام توسعه پایدار، امروزه نیازمند همکاری و تعامل میان رشتههای مختلف علمی و دانشمندان و متخصصان علوم مختلف میباشد.
صنعت گردشگری با ویژگیهای خاص خود، صنعتی پویا با آیندهای روشن تلقی میشود و در زمره صنایعی خواهد بود که با دانشهای دیگر گره خورده است.
سرمایه گذاری در این صنعت در تمام کشورهای دارای جاذبههای جهانگردی رو به افزایش است. امروزه جذب گردشگران خارجی به رقابتی فزاینده در بین نهادهای درگیر در صنعت گردشگری تبدیل شده است. زیرا این صنعت نه تنها در پیشبرد اقتصاد ملی و درآمدهای ارزی نقش دارد بلکه صنعتی است پاکیزه و عاری از آلودگی و در عین حال ایجاد کننده مشاغل جدید.
گردشگری برای کشورهای دارای جاذبههای جهانگردی نظیر ایران میتواند به مهمترین منبع کسب درآمد ارزی تبدیل شود. مشروط بر اینکه برنامهریزی صحیح و همه جانبه توأم با آینده نگری برای آن تنظیم و اجرا شود.
امکانات موجود در ایران نشان میدهد که ایران ظرفیت پذیرایی بیش از دو الی سه میلیون گردشگر خارجی را در سال دارا میباشد و اگر در زمینه جذب گردشگران، برنامه ریزی و موانع موجود رفع شود و آن موارد فرا قانون برای کسانی که از حاشیه امنیتی برخوردار بوده و معمولا برای ناامن جلوه دادن کشور برای جهانگرد، کلا به سر عقل آمده و به ماهیت اصیل این صنعت درآمدزا پی ببرند، ما شاهد رسوب گردشگران خارجی (توریست) در کشور بسیار زیاد خواهیم بود و این یعنی دستیابی به درآمد ارزی چشمگیر.
در همین راستا نهمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک روز شنبه، ۲۲ دی، ۱۴۰۳ توسط دبیرخانه دائمی کنفرانس و تحت حمایت سیویلیکا در شهر همدان برگزار میشود.
محورهای این همایش به شرح ذیل است:
- گردشگری و محیط زیست
- گردشگری و جغرافیا
- گردشگری و اکوسیستمهای آبی و تالابی
- گردشگری در مناطق حفاظت شده، پارکهای ملی و جنگلی
- گردشگری و آمایش سرزمین
- گردشگری در سواحل
- گردشگری و توسعه پایدار
- گردشگری شهری و روستایی
- گردشگری و مدلهای اقلیمی
- استراتژیهای هدفمند کردن مدیریت گردشگری
- گردشگری فرهنگی و مذهبی
- گردشگری و موزهها
- گردشگری و ژئوتوریسم
- گردشگری الکترونیک
- گردشگری و اقتصاد
- گردشگری و امنیت
- گردشگری و جهانی شدن
- گردشگری و زنان
- گردشگری و معماری
- گردشگری روستایی عشایری
- تغییرات آب و هوایی و گردشگری
- نقش صنعت در ادارهی رشد حمل و نقل و گردشگری
- آموزش و تورگردانی گردشگری
- گردشگری و موسیقیهای محلی
- گردشگری ادبی
- گردشگری ورزشی (کوهنوردی، کویرنوردی، دوچرخه سواری توریستی، اسکی و ...)
- جایگاه گردشگری و جغرافیا در آمایش سرزمین
- ظرفیتهای جغرافیایی و برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور
- چالشهای جمعیتی و چشم انداز جغرافیای جمعیت ایران
- توسعه پایدار گردشگری
- شناخت توانمندیها و ظرفیتهای توسعه گردشگری در ایران
- ژئومورفولوژی کاربردی و برنامه ریزی محیطی
- مخاطرات محیطی و کاهش آسیب پذیری
- و کلیه موضوعات مرتبط با گردشگری، جغرافیا و محیط زیست.
گفتنی است؛ آخرین مهلت ارسال اصل مقالات به دبیرخانه این همایش، ۱۰ دی ماه اعلام شده بود. تاریخ اعلام داوری مقالات، ۱۵ دی ماه و آخرین مهلت ثبت نام در همایش، ۲۰ دی ماه است.
انتهای پیام/