دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰۰ هزار لیتر آب و ۴۰ غواص برای روایت غواصان و حاج قاسم؛

زارعی: موج انفجار و چاشنی‌ها با ایمنی استفاده می‌شوند/ ۷۰ درصد نمایش براساس مستند‌هایی درباره حاج‌قاسم و حسن یزدانی است

زارعی: موج انفجار و چاشنی‌ها با ایمنی استفاده می‌شوند  ۷۰ درصد نمایش براساس مستند‌هایی درباره حاج‌قاسم و حسن یزدانی است
کوروش زارعی در نشست سینمایش «۴۱۰» با بیان اینکه تیم اجرایی این نمایش از آدم‌های باتجربه سینما هستند و چاشنی انفجار‌ها به‌گونه‌ای محاسبه شده که به مخاطب و بازیگران آسیب نرساند و موج‌های انفجار نیز خطرناک نباشد، گفت: حتی فاصله بازیگران و مخاطبان از فضای انفجار با رعایت نکات ایمنی در نظر گرفته شده است.
کد خبر : 810014

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری سینمایش بزرگ ۴۱۰ امروز سه شنبه ۲۶ مهر با حضور علی کوهفر تهیه‌کننده، کوروش زارعی کارگردان، علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری و جمعی از اهالی رسانه در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

علی فروزانفر در ابتدای این نشست، درباره روند تولید و اجرای این نمایش گفت: در حدود سه ماه گذشته، طرحی با موضوع شهدای غواص و لشگر ۴۱ ثارالله و حاج قاسم سلیمانی را در دست تولید داشتیم. این نمایش قرار بود در هفته دفاع مقدس رونمایی شود که به دلایل متعدد از جمله مصادف شدن با اربعین حسینی،  شهادت امام رضا و ناآرامی‌های جامعه، کار با تأخیر به اجرا رسید. در این نمایش بالغ بر ۲۰۰ نفر بازیگر درگیر اجرا هستند و حجم دکور و اجرای سنگینی دارد. اتفاقات میدانی بزرگی در این نمایش اجرا می‌شوند.

پس از توضیحات معاون هنری حوزه هنری در خصوص این پروژه، کوروش زارعی کارگردان سینمایش «۴۱۰» در ادامه توضیح داد: پروژه سینمایش «۴۱۰» نوشته مرتضی شاه‌کرم در عرصه دفاع مقدس با روزی ۸ ساعت تمرین به اجرا رسید. ۷۰ درصد نمایش براساس مستند‌هایی درباره حاج قاسم سلیمانی، علی عابدینی، حسین یوسف الهی، حسن یزدانی به عنوان شخصیت‌های اصلی این اثر است. مدت زمان اجرای نمایش ۲ ساعت است و دیگر کاراکتر‌های آن که حدود ۳۰ درصد شخصیت‌های نمایش را تشکیل می‌دهند، زاییده ذهن نویسنده هستند.  

وی افزود: ما با یک نمایش مستندگونه مواجه هستیم. موسیقی و طراحی صحنه در آثار من مانند کاراکتر‌هایی هستند که با حذف هرکدام نمایش قابل اجرا نیست. واژه «سینمایش» تلفیق سینما و تئاتر با تکنیک‌های سینمایی است.  از کروماکی، جلوه‌های تصویری سینما همراه با تئاتر به منظور جذابیت روایت برای مخاطبان استفاده شده است.»

در ادامه این نشست، علیرضا کوهفر، تهیه‌کننده سینمایش «۴۱۰» گفت: ما در موسسه مهنا سال‌هاست که کار‌های میدانی اجرا می‌کنیم. این‌گونه نمایش میدانی دو ویژگی دارد در ابتدا با استفاده از تکنیک‌های روز دنیا حواس پنجگانه مخاطب را درگیر می‌کند و دومین ویژگی بارز بازسازی رودخانه اروند است. در این نمایش به قهرمان‌های دفاع مقدس توجه شده است، ما اینقدر قهرمان در دوران جنگ داریم که نیازی نیست برای نوجوانان قهرمان افسانه‌ای بسازیم. ما مجوز اجرا را دیر دریافت کردیم و به همین دلیل تبلیغات کمی داشتیم که از امروز شتاب بیشتری خواهد گرفت.

کوروش زارعی درباره فصل‌های بعدی اجرای این نمایش میدانی گفت: سینمایش «۴۱۰» فصل بعدی نخواهد داشت. ما قرار بود پیش از اجرای این اثر،  پروژه بزرگتری را به نام «خرمشهر» و شهید جهان آرا به قلم مرتضی شاه‌کرم را شروع کنیم تا در زمان چهلمین سالگرد فتح خرمشهر اجرا شود که به دلیل مدت زمان ۶ ماهه‌ای که برای پیش تولید نیاز داشت این پروژه را به زمان دیگری موکول کردیم.

علی فروزانفر، درباره بودجه این طرح گفت: حجم برآورد هزینه اجرا با سه ماه پیش تولید، مدت زمان تمرین و ۱۵ شب اجرا با حضور ۴ هزار نفر مخاطب، مبلغ ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است.

کوروش زارعی درباره امنیت تیم اجرا و مخاطبان توضیح داد: تیم اجرایی این نمایش از آدم‌های باتجربه سینما هستند و چاشنی انفجار‌ها به‌گونه‌ای محاسبه شده که به مخاطب و بازیگران آسیب نرساند و  موج‌های انفجار نیز خطرناک نباشد. حتی فاصله بازیگران و مخاطبان از فضای انفجار با رعایت نکات ایمنی در نظر گرفته شده است. از صدهزار لیتر آب و حضور ۴۰ غواص بهره گرفته‌ایم.

فروزانفر نیز در تکمیل سخنان کارگردان این اثر نمایشی درباره بحث امنیت اجراگران و مخاطبان افزود: در بحث امنیتی از سه نهاد مجوز گرفتیم و دوستان انفجارات را سبک‌تر کردند تا موج انفجار و صدای ناشی از آن به بیرون از فضای اجرا نرود. ما چند هفته صبر کردیم تا شرایط عمومی بهتر شود و صدای انفجارها باعث نگرانی مردم نشود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب