همه جوانب برای آسیب ندیدن تخت جمشید سنجیده شده است/ امانتدار این میراث تاریخی هستیم
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری آنا، در پی طرح برخی سوالات و نگرانیها درباره تاثیر برگزاری کنسرت در محدوده تخت جمشید، تیم برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در متنی توضیحاتی را ارائه داد.
متن بدین شرح است: ضمن سپاس و شکرگزاری از همراهی و حمایتهای مخاطبان گرامی کنسرت تخت جمشید با نظر به دغدغهها و نگرانیهای برخی از علاقهمندان به تاریخ و بناهای تاریخی ایران درباره اثرات منفی احتمالی برگزاری چنین برنامههایی در بناهای تاریخی ارزشمندی نظیر تخت جمشید، تیم برگزاری این کنسرت بر خود لازم دانسته توضیحات فنی دقیقتری برای این دسته از دغدغهمندان و رفع سوالها و ابهامهای مورد پیشبینی ارائه دهد.
همه بناها و مکانهای تاریخی این سرزمین همچون بسیاری از دیگر میراثفرهنگی و تاریخی این خاک مورد عشق و الفت همه ما مردم و همه اقشار و اصحاب فرهنگ و هنر است، چراکه چنین سرمایههایی نه تنها به این خاک که به تاریخ و تمدن بشریت تعلق داشته و دارد و ما تنها امانتدار و محافظان آن هستیم.
مهمترین رویکرد ما در ارائه موسیقی در چنین فضایی ارتباط معنادار فرهنگ و هنر ایرانی با تاریخ و میراث تاریخی آن است؛ پیوندی که انکار و چشمپوشی از آن غیر ممکن است.
از این رو طی ماهها بررسی علمی و مطالعه و مشورت با متخصصان و متولیان نگهداری این بناها، دغدغهمندانه تلاش شده است که با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات لازم برای پیشگیری از هر گونه آسیب یا اثر منفی از هر نوع و به هر طریق به بناها و محوطه این آثار باستانی، محل اجرا به فضایی با فاصله مطلوب و اصولی از بناها و پشت به سازهها برای جلوگیری از انتقال ارتعاشات و امواج صدا به واسطه انتقال از طریق جریان هوا و یا ارتعاش مستقیم به بنا و نیز تجمع مراجعان و ترددهای غیرضروری و غیراصولی در محدوده سایت طراحی شود، به گونهای که هیچگونه عملیات عمرانی یا تخریبی در محوطه سایت صورت نپذیرد و در واقع محل اجرا در فضایی کاملا خارج از سایت اصلی و تنها با نما و دید کافی به بنا خواهد بود. این امر حتی در مورد اسپیکرهای صحنه نیز با جایگزینی هدفون به جای اسپیکر برای نوازندگان در نظر گرفته شده تا هیچگونه انتقال ارتعاش به سازهها صورت نپذیرد.
انتهای پیام/