رکود فعالیتهای سیاسی و فرهنگی در دانشگاه نگرانکننده است/ از فعالیتهای مجازی فرهنگی و دانشجویی حمایت میکنیم
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تا حرف از کرونا در فضای دانشگاهی به میان میآید، همه یاد کلاسهای آنلاین و تأمین اینترنت رایگان برای دانشجویان و برگزاری جلسه دفاع مجازی میافتند. فارغ از اینکه شاید از مدرک تحصیلی مهمتر و همپای اهمیت علمآموزی، این کارکرد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه است که روی زندگی پسادانشگاهی دانشجویان اثرات زیادی میگذارد.
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در پرونده «سایه کرونا بر فرهنگ دانشگاه» قصد دارد از طریق گفتگو با معاونان فرهنگی دانشگاههای مختلف به بررسی عملکرد دانشگاهها در این زمینه بپردازد. دومین شماره به گفتگوی سیاوش خرسندی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه امیرکبیر اختصاص یافته تا اتفاقات فرهنگی دانشگاه امیرکبیر در عصر کرونا را مورد بررسی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: جهانبین در گفتگو با آنا مطرح کرد؛
سیاوش خرسندی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: در پی مجازی و غیرحضوری شدن آموزش، دانشگاهها برخی کارکردهای خود را از دست دادهاند.
وی اظهار کرد: فعالیتهای فرهنگی دانشگاه با شیوع کرونا و غیرحضوری شدن کلاسهای دانشگاهی تعطیل نشده و به سمت مجازی شدن سوق پیدا کرده است.
جشنوارههای دانشگاه امیرکبیر به شکل مجازی برگزار میشود
خرسندی گفت: جشنوارههای دانشگاه امیرکبیر هماکنون به صورت مجازی برگزار میشود و انجمنها و کانونها فعالیت و انتخابات خود را مانند سالهای گذشته و این بار به صورت مجازی برگزار کنند.
وی گفت: در ماههای اخیر تنوع برنامهها و مراسمِ برگزار شده در فضای مجازی بسیار زیاد بوده اما متاسفانه میزان مشارکت دانشجویان کاهش پیدا کرده است.
خرسندی افزود: کاهش مشارکت دانشجویان در برنامههای فرهنگی مجازی دانشگاه نشان دهنده این است که اگرچه فضای مجازی این پتانسیل را دارد که در آن بتوان ارتباط خوبی با مخاطب دانشجو برقرار کرد، اما بخش زیادی از دانشجویان تمایلی به وارد شدن در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی ندارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه با غیر حضوری شدن کلاسها در حوزههای سیاسی و فرهنگی رکود جدی در دانشگاه اتفاق افتاده است، گفت: به مناسبت روز دانشجو جلسهای با مسئولین دانشگاه برگزار و این مساله آسیبشناسی و راهکارهایی برای آن ارائه شد.
وی با ابراز نگرانی از رکود فعالیتهای سیاسی و فرهنگی در دانشگاه، تصریح کرد: در این راستا با تشکلهای دانشجویی جلسات مستمری به منظور حمایت و تشویق دانشجویان برای انجام فعالیتهای فرهنگی در فضاهای مجازی برگزار میشود.
فعالیت مجازی کانونهای فرهنگی زیاد شده اما تشکلها و انجمنها افت داشتند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه تلاش میکنیم تا فعالیت کانونهای فرهنگی و اجتماعی قویتر شود، گفت: در این مدت تعداد برنامههای مجازی کانونها بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته، اما ارزیابیها نشان میدهد فعالیت تشکلها و انجمنها به نصف و شرکت در جشنوارههای دانشجویی به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: در این مدت سعی کردهایم برای تشکلها سیاسی نقش حمایتی داشته باشیم و فعالیت این تشکلها را با آماده کردن بسترهای مجازی تقویت کنیم.
خرسندی در ادامه اظهار کرد: دانشجویان باید از هویت دانشجویی خود و از هویت دانشگاه به منظور تقویت تواناییهای علمی، فرهنگی و اجتماعی استفاده کنند.
وی افزود: دانشجویان آیندهسازان کشور هستند و اگر فعالیتهای گروهی، مدیریت و رهبری و کار تیمی را آموزش نبینند در آینده دارای توانمندیهای لازم برای اداره و سازندگی کشور نخواهند بود.
خرسندی در ادامه به دانشجویان توصیه کرد: نسبت به رویدادهای اطراف خود و کشور بیتفاوت نباشند در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مشارکت کنند و وارد فعالیتهای فرهنگی و سیاسی شوند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: فرصت جوانی و حضور در دانشگاه ذیقیمت است و ممکن است در آینده به دلیل اولویتهای و دغدغههای زندگی چنین فرصتی برای دانشجویان ایجاد نشود. باید از این فرصت مهم استفاده کرد.
انتهای پیام/4139/پ
انتهای پیام/