رفع نیاز صنایع غذایی و دارویی با تولید خشککنهای پاششی ایرانی
علی نوذری مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: خشک کردن مواد به روش اسپری درایر (خشک کن پاششی) یک فرآیند شامل معلق سازی ذرات با اتمایزر( افشانه) و هدایت آن در یک محیط خشکِ داغِ گازی (معمولا هوا) به منظور تبخیر آب موجود در محلول می شود؛ در این راستا، مهسازی خوراک باعث پودر شدن مواد مختلف میشود. فرایندی که برای تولید شیرخشک، پودر تخم مرغ و پودر پروتئینهای مختلف استفاده میشود.
وی افزود: اسپری درایر در صنایع مختلف غذایی مانند پودر قهوه، دمنوش، پودر آبمیوه، پودر ژلاتین، پودر گیاهانی همچون آلوئورا، صنایع دارویی مانند واکسنها و پنیسیلین، صنایع شیمیایی مانند انواع کودهاو کلاتها، صنایع رنگ و بسیاری صنایع دیگر کاربرد فراوانی دارد.
نوذری بیان کرد: اکنون توانستهایم با کسب دانش این فناوری، صفر تا صد این دستگاه را بسازیم و گامی موثر در زنجیره تامین این صنایع برداریم. در حال حاضر کشورهایی مانند ایتالیا، آلمان و چین صاحب این تکنولوژی هستند. این محصول پیش از این وارداتی بود اما توانستیم نیاز صنایع را برطرف کنیم، کیفیت این محصول با نمونههای مشابههای خارجی برابری میکند و از نظر قیمت نیز مقرون به صرفهتر است.
وی عنوان کرد: خوشبختانه اکنون این دستگاه مورد استقبال صنایع قرار گرفته است به طوری که میزان سفارشها بیشتر از ظرفیت تولید این مجموعه است. اخیرا نیز کار صادرات محصول مان را آغاز کرده و قراردادی با پاکستان برای صادرات این محصول داشته ایم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان به مشکلات اجرای این طرح پرداخت و گفت: مجموعه ما برای اینکه بتواند سرعت تولید را افزایش دهد، بیشتر نیازمند حمایتهایی از جنس تسهیلاتی دارد؛ زیرا طی سالهای مختلف توانستهایم مشتریان خوبی جذب کنیم. صندوق نوآوری و شکوفایی اگر برای خرید تجهیزات مورد نیازمان وام کلانی به ما دهد، میتوانیم سرعت تولید را افزایش دهیم. ما فقط نیاز به تجهیزات داریم. تجهیزات هم نیاز به تامین سرمایه و تسهیلات دارد. امیدواریم دولت در این زمینه از ما حمایت کند.
نوذری اظهارکرد: خوشبختانه مسیر کشور برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و توسعه این شرکتها در دولتهای مختلف خیلی خوب بوده است. شرکت ما نیز در این سیستم و با شیوههایی که دولتهای مختلف چیده اند، رشد پیدا کرده است. امیدواریم این مسیر توسعه بیشتری پیدا کند و تمرکز دولت بعدی هم بیشتر روی شرکتهایی نوپا باشد و مانند دولتهای پیشین مورد حمایت قرار بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهایی هم که میتوانند توسعه سریعتری داشته باشند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند زیرا این شرکتها میتواند در حوزه اشتغال و صادرات نیز توسعه سریعی داشته باشند. این شرکتها نیاز به سرمایه زیادی دارند که باید از جایی به آنها تزریق شود. کجا بهتر از همان جایی که باعث رشدشان شده است بنابراین تصور میکنم صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات با ارزش خیلی بالا هم باید به کارهایشان اضافه کند و رشد سریع این شرکتها را در دستور کار خود قرار دهد.
انتهای پیام/