دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل مطرح کرد؛

رفع معضل کم‌آبی و ریزگردها با استفاده از ظرفیت علمی ایران و عراق

حدادی اصل با بیان اینکه منافع و معضلات مشترکی میان دو کشور ایران و عراق وجود دارد، گفت: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت علمی دو کشور معضل کم‌آبی و ریزگردها را برطرف کنیم.
کد خبر : 668965
حدادی اصل

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید حدادی‌اصل صبح امروز (۲۲ تیرماه ۱۴۰۱) در نشست اساتید دانشگاهی کشور ایران و عراق با معاونت فرهنگی وزارت علوم که در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد، خاطرنشان کرد: در ابتدای عرائضم به روح بزرگ دو شهید بزرگوار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس درود می‌فرستیم و این جلسه را به‌نام این دو عزیز مزین می‌کنیم.


وی بیان کرد: پیوند عمیق بین دو ملت ایران و عراق بر هیچ‌کس پوشیده نیست و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند ارتباط با کشور عراق از اولویت‌های ایران است. منافع و معضلات مشترکی میان این دو کشور وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر آن‌ها را برطرف کنیم. کم‌آبی و ریزگردها از جمله مشکلاتی است که هر دو کشور با آن درگیر هستند و می‌توان با همکاری مراکز دانشگاهی این مشکلات را برطرف کرد.


حدادی‌اصل عنوان کرد: کشور ایران بعد از انقلاب اسلامی توانسته دستاورهای بزرگ دانشگاهی داشته باشد که می‌توانیم این دستاوردها را در اختیار کشور عراق قرار دهیم. در حال حاضر کشور ایران تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار دارد اما با توکل بر خدا توانسته‌ایم بر بسیاری از معضلات غلبه کنیم که این امر می‌تواند برای کشور عراق روشن کننده مسیری باشد که بدانند در مقابله با ظلم می‌توان به دستاوردهای مهمی رسید و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری دستاورهای ما متعلق به تمام امت‌های اسلامی است.


این مقام مسئول اظهار کرد: در دو زمینه دانشگاهی آماده همکاری با کشور عراق هستیم؛ اولین موضوع پذیرش دانشجو است که پرونده ویژه‌ای برای دانشجویان عراق باز کرده‌ایم تا بتوانیم میزبان تعداد نامحدود دانشجویان از کشور عراق باشیم. پذیرش دانشجویان عراقی را به‌عنوان مباحث انتفاعی در نظر نگرفته‌ایم بلکه این دانشجویان همچون فرزندان ایرانی هستند و هیچ اختلاف و محدودیتی برای انتخاب رشته و سایر موضوعات میان دانشجویان عراقی و ایرانی قائل نیستیم. همچنین تعامل اساتید دانشگاه‌های ایران و عراق امر دیگری است که بر آن تمرکز کرده‌ایم که درخواست داریم هم اساتید عراق در ایران حضور داشته باشند و هم اساتید ما بتوانند به کشور عراق رفته و پلی برای برقراری ارتباطات باشند.


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در پایان عنوان کرد: کلیات مباحث مطرح شده در این جلسه به سفیر کشور عراق در ایران نیز منتقل شده است و ان‌شاءالله اگر مشکلی در این ارتباطات وجود داشته باشد بنده شخصا به‌عنوان مسئول رفع این مشکلات آن‌ها را مرتفع خواهم کرد و قطعا پیگیر دغدغه‌های مطرح شده هستم.


وی بیان کرد: کمیته مشترکی بین ایران و عراق برگزار خواهد شد که تمامی مشکلات دو کشور در این کمیته برطرف خواهد شد. متاسفانه وزارت علوم عراق ۲۷ دانشگاه ایران را به رسمیت نشناخته است درحالی‌که این دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های عراق داشتند و در صدد شروع تعاملات بودند. این امر سایر دانشگاه‌های ایران را دلسرد کرده که ممکن است در ادامه مسیر این دانشگاه‌ها هم ارتباطاتشان قطع شود و درخواست ما از وزارت علوم عراق این بود که قبل از اعلام رسمی این موضوع به کشور ما اطلاع دهد نه اینکه وزارت علوم ایران از طریق رسانه‌ها به این امر آگاه شود.


این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: اساتیدی که علاقه‌مند هستند برای فرصت‌های مطالعاتی و دوره‌های تحقیقاتی در ایران حضور داشته باشند ما از آن‌ها استقبال خواهیم کرد و اگر این امر تا به امروز صورت نگرفته به دلیل عدم درخواست از سوی کشور عراق بوده است و در این زمنیه مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم پاسخ‌گوی تمامی مشکلات و دغدغه‌ها خواهد بود.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب