«دولت» سرمایه مردم را به سمت فناوری سوق می دهد

حامد رفیعی، رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مردمی برای پیشبرد صنایع و نفوذ فناوری تأکید کرد.
رفیعی با اشاره به روشهایی مانند اوراق، تأمین مالی مشارکتی، توکنایز دارایی و «مشارکت تولید» به عنوان ابزارهای نوین تأمین مالی، اعلام کرد: باید به سراغ نهادهای مردمی برویم. اگر به درستی عمل کنیم، امکان شکل گیری نهادهای قدرتمند مردمی در حوزه سرمایه گذاری فناورانه وجود دارد.
وی مشارکت مردمی را ساده ترین راه جذب سرمایه در پروژه های علمی دانست و خاطرنشان کرد: این امر نیازمند ایجاد عوامل ترغیب کننده است.
اما برای اجرای این طرح چه روش های اجرایی وجود دارد
-
توکنایز کردن دارایی ها: استفاده از فناوری بلاکچین برای تبدیل دارایی ها به توکن های قابل معامله به منظور جذب سرمایه خُرد
-
مشارکت تولید: بهره گیری از ظرفیت قانونی همکاری بین مردم و شرکت ها در فرآیند تولید و سودآوری مشترک
-
صندوق های مردمی: ایجاد نهادهای غیردولتی برای مدیریت سرمایه گذاریهای جمعی در حوزه های نوآوری
«سرمایه گذاری» ابزار کلیدی توسعه فناوری؛
رفیعی سرمایه گذاری را فرصتی برای «کسب بازده پایدار و خلق ارزش افزوده» خواند و افزود: سرمایه گذاری تنها به معنای تخصیص پول نیست، بلکه هزینه کرد منابعی مانند زمان، دانش و اعتماد برای دستیابی به سود آینده است.
وی به انواع مدلهای سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری در کالاها (طلا، نفت، انرژی)، تولید و شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و هشدار داد: هیچ سرمایه گذاری بدون ریسک نیست، اما تنوع بخشی، احتمال شکست را کاهش می دهد.
نگرانی از سود یک طرفه: برخی معتقدند در مدلهای فعلی، سود حاصل از سرمایه گذاری های مردمی به جای مردم، به جیب شرکتها یا دولت می رود که یکی از مشکلات این موضوع به شمار می رود.
این طرح در چارچوب سیاست های معاونت علمی برای تسهیل ورود فناوری به صنایع و کاهش وابستگی به بودجه دولتی اجرایی می شود.
انتهای پیام/