۰۲/ ارديبهشت /۱۴۰۴

ساخت اولین راکتور کوچک مدولار با فناوری خودخنک‌کننده و کاهش ۹۰ درصدی مصالح

ساخت اولین راکتور کوچک مدولار با فناوری خودخنک‌کننده و کاهش ۹۰ درصدی مصالح
سازمان نظارت هسته‌ای کانادا (CNSC) مجوز ساخت اولین راکتور کوچک مدولار (SMR) در بین کشور‌های G۷ را به شرکت تولید برق انتاریو (OPG) اعطا کرد. این راکتور از نوع BWRX-۳۰۰ ساخت جنرال الکتریک هیتاچی با فناوری پیشرفته خودخنک‌کنندگی و مصرف مصالح ۵۰ درصد کمتر، در سایت دارلینگتون انتاریو ساخته می‌شود و تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی خواهد شد.

راکتورهای هسته ای مدولار راه حلی مقرون به صرفه تر از روش های سنتی هستند که کانادا در این موضوع پیشتاز شده است. 

 طراحی انقلابی BWRX-۳۰۰

 توان تولید ۳۰۰ مگاوات برق بدون کربن با قابلیت استفاده در تولید هیدروژن، نمک‌زدایی و گرمایش منطقه‌ای از ویژگی های این طرح است. از دیگر ویژگی این پروژه می توان به خنک‌سازی خودکار اشاره کرد که عملکرد پایدار تا ۷ روز بدون نیاز به برق یا دخالت اپراتور، با استفاده از تراکم بخار و نیروی گرانش را انجام می دهد.

 کاهش ۹۰ درصدی حجم سازه و ۵۰ درصد مصرف بتن در هر مگاوات، به‌لطف طراحی مدولار و بهینه‌سازی فرآیند ساخت از دیگر مزایای طرح به شمار می رود. قرار است این پروژه در ۲۴ تا ۳۶ ماه با ترکیب روش‌های ساخت روباز و مدولار ساخته شود.

ایجاد ۱۷۰۰۰ شغل در طول ساخت و ساز و تزریق ۱۵ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی کانادا،  تأیید CNSC مبنی بر عدم ایجاد اثرات زیست‌محیطی نامطلوب (بر پایه ارزیابی ۲۰۱۲)، استفاده از سوخت هسته‌ای تجاری شده و تضمین ایمنی با سیستم‌های دیجیتال نوآورانه تأثیرات اقتصادی و زیست‌محیطی این طرح است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

این پروژه تاریخی، انرژی پاک و مقرون‌به‌صرفه را برای استان در حال رشد فراهم می‌کند و کانادا را به رهبر فناوری SMR تبدیل خواهد کرد.

 زمان‌بندی کلیدی اجرای پروژه

 ۲۰۰۶: آغاز درخواست مجوز آماده‌سازی سایت

 ۲۰۲۱: انتخاب راکتور BWRX-۳۰۰ توسط OPG

 ۲۰۲۲: درخواست مجوز ساخت

 هدف: راه‌اندازی تا ۲۰۳۵

 کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در مقایسه با SMR‌های معمولی،  بهبود ایمنی و ساده‌سازی فرآیند‌ها با فناوری دیجیتال،  تقویت زنجیره تأمین محلی با مشارکت ۵۰۰ میلیون دلاری سالانه کسب‌وکار‌های کانادایی، جمع‌بندی مزایای کلیدی این پروژه به شمار می رود.

این پروژه، گامی بلند در تحول انرژی پاک و تقویت جایگاه کانادا در صنعت هسته‌ای جهانی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر