دو استانی که پیشتاز صادرات نانومحصولات ایران در ۱۴۰۳ بودند

بر اساس آخرین آمار، جزئیات صادرات بر اساس استانها یا اولویتبندی بر اساس حجم صادرات منتشر شد. در این گزارش مشخص شد که اصفهان با ۳۷ میلیون دلار بیشترین میزان صادرات محصولات نانو را به خود اختصاص داده است. این استان پیشرو در صادرات با تمرکز بر صنایع فولاد، پتروشیمی، نساجی و سرامیک بوده است.
دومین استان پرصادرات، خوزستان با حجم۳۰ میلیون دلار بوده است که قطب صادرات با محوریت صنایع نفت، گاز، فولاد و کشتیسازی شناخته شده است.
دسترسی به بنادر استراتژیک مانند امام خمینی و خرمشهر نقش حیاتی در تأمین محصولات نانویی برای صنایع انرژیمحور باعث صادرات محصولات در این استان شده است.
تهران رتبه سوم صادرات محصولات نانو را دارد که تمرکز بر توسعه و تجاریسازی فناوری نانو از طریق دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری را دارد.
استان مرکزی (۱۴ میلیون دلار)، بوشهر (۱۰.۵ میلیون دلار)، آذربایجان شرقی، یزد، البرز و قزوین در حال افزایش سهم خود در صادرات محصولات نانو هستند.
پیشینه و تحلیل:
رشد ۴۶.۸ درصدی صادرات نانومحصولات نشان از ظرفیت بالای ایران در بازارهای جهانی دارد. زیرساختهای حملونقل، بنادر و مراکز تحقیقاتی دو عامل کلیدی موفقیت اصفهان و خوزستان هستند.
حمایت از استانهای کمتربرخوردار مانند آذربایجان شرقی و یزد میتواند سهم ایران در بازارهای بینالمللی را افزایش دهد.
با توجه به نقشه راه ترسیمشده توسط اصفهان و خوزستان، ایران در مسیر تبدیل شدن به قطب منطقهای فناوری نانو قرار دارد. توسعه زیرساختها و تقویت همکاری بین استانها، کلید دستیابی به سهم بالاتر در بازارهای جهانی است.
انتهای پیام/