حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی؛ کلید امنیت زیستی و توسعه پایدار کشور

دکتر حسین شاهسوارانی به مناسبت روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی(۱۵ فروردین) اعلام کرد: این منابع، پایه امنیت غذایی، سلامت جامعه و توسعه فناوریهای زیستی هستند.
وی راه اندازی زیست بانک مرکزی را گامی راهبردی برای شناسایی، ثبت و بهرهبرداری علمی از این ذخایر دانست و افزود: این مرکز با همکاری نهادهای علمی، دولتی و بخش خصوصی، پلی میان پژوهش و صنعت ایجاد کرده است.
نیاز به برنامه ریزی هوشمندانه برای مقابله با تغییرات اقلیمی در راستای رفع چالش این حوزه و کاهش زیستگاههای طبیعی و آلودگی از جمله مواردی است که باید به آن اهمیت داده شود.
تدوین استراتژیهای جامع حفاظتی، افزایش آگاهی عمومی و مشارکت جامعه مدنی و سرمایهگذاری در پژوهش و فناوریهای زیستی راهکارهای رفع چالش های حفاظت است این منبع گران قیمت است.
شاهسوارانی با اشاره به شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید»، خاطرنشان کرد: حفاظت از ذخایر ژنتیکی، تضمینکننده امنیت نسلهای آینده و پیشرفت پایدار اقتصادی است.
این روز بر اساس دستور مقام معظم رهبری و با هدف ایجاد زیستبانک مرکزی نامگذاری شده است. مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران زیرمجموعه جهاد دانشگاهی فعالیت میکند.
انتهای پیام/