نحوه دور نگهداشتن مواد غذایی گوشتی از کرونا
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، خدیجه رحمانی، بابیان این مطلب که همه مواد غذاییها عامل انتقال کرونا نیستند، افزود: هیچ منبع علمی وجود ندارد که اذعان کند کرونا از مواد غذایی منتقل میشود یعنی مواد غذایی عامل انتقال کرونا نیستند و این ویروس برای رشد خود نیاز به بدن انسان و حیوان بهعنوان میزبان دارد.
وی توضیح داد: مواد غذایی بهتنهایی ناقل ویروس نیستند و فقط انتقال ثانویه از این مواد امکان دارد که این انتقال ثانویه باید پیشگیری شود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه بیشترین عامل انتقال ویروس، انسان و حیوان است، یادآور شد: منابع غذایی دامی مانند انواع گوشتها، تخممرغ، ماهیها و غیره تنها مواد غذایی هستند که عامل انتقال این ویروس به انسان محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تأکید میشود یک متخصص تغذیه گفت: در پخت مواد غذایی گوشتی که بهعنوان منابع حیوانی و راه احتمالی ورود ویروس به بدن انسان تلقی میشود، باید دقت و توجه فراوانی شود تا بتوان شیوع ویروس را کنترل کرد.
شرایط پخت مواد غذایی
رحمانی درباره نحوه پخت مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا تصریح کرد: مطالعات علمی نشان داده که مواد غذایی اگر به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۶۰ درجه پخته شود، ویروس کرونا و هر نوع ویروس دیگری کاملاً از بین رفته و قدرت انتقال خود را از دست میدهد. همچنین غذاهای پختهای که در یخچال نگهداری میشوند، ضمن تفکیک کامل از گوشت خام، برای مصرف دوباره باید بهخوبی گرم شوند.
وی تأکید کرد: یکی از موضوعات مهم در هنگام پخت مواد غذایی گوشتی، درجه حرارت و پخت کامل آن است به همین دلیل در این روزها، مصرف غذاهای کبابی و گریل شده که احتمال خام ماندن گوشت وجود دارد، اجتناب شود.
دور نگهداشتن بستههای مواد غذایی خریداریشده از فضای خانه
این متخصص تغذیه بابیان این مطلب که دست آلوده یا ترشحات حلق و بینی انسانها، مواد غذایی را آلوده میکنند، یادآور شد: این انتقال ثانویه محسوب و تأکید میشود که به این امر توجه و رعایت شود یعنی همان اصولی که پارها از رسانهها بر آن تأکید میشود مانند شستن مکرر دستها هنگام دست زدن به مواد غذایی، قبل از غذا خوردن، قبل و بعد از دستشویی رفتن و غیره چراکه شستن دستها مهمترین عامل پیشگیری است.
وی ادامه داد: از سویی دیگر توصیه میشود با مایع ظرفشویی وسایل آشپزخانه چون تختهگوشت، کارد آشپزخانه و سایر ابزارها که جهت قطعهقطعه کردن گوشت و مواد غذایی دامی، شستوشو داده شوند.
رحمانی با تأکید بر اینکه حتماً مواد غذایی را پخته مصرف کنند و از استفاده از مواد خام و نیمهپخته جلوگیری شود چراکه حرارت دادن قاتل ویروس است، اظهار داشت: به دلیل ماندگاری ویروس بر روی سطوح همانند پاکت پیتزا یا دستههای پلاستیکی که بهعنوان روپوش مواد غذایی استفاده میشود، در مواردی که غذا از بیرون تهیه میشود، بهمحض خرید، از این بستهها خارج و بلافاصله دور ریخته شوند تا ویروس منتقل نشود.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/