دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1395 - 15:23

شکلات کیندر بخوریم یا نخوریم

علی‌رغم اینکه سرطان‌زا بودن محصولات کیندر از سوی محققان آلمانی تایید شد و کشورهای حاشیه خلیج فارس شکلات‌های کیندر را از بازارهای خود جمع آوری کردند اما هنوز این موضوع برای سازمان غذا و دارو به اثبات نرسیده و به گفته رئیس آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تا زمانی که آزمایش و بررسی روی مواد این فرآورده‌‌ها انجام ندهیم نسبت به لغو مجوز و ممانعت از توزیع در بازار کشور برنامه‌ای نداریم.
کد خبر : 102492

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، چندی پیش محققان کشور آلمان در تازه‌ترین تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که شکلات «کیندر» به علت داشتن مقدار فراوان هیدروکربن‌های آروماتیک معدنی، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد بر همین اساس کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نسبت به جمع آوری این محصول از بازارهای خود اقدام کردند.


همچنین روزنامه‌های امارات و قطر نیز به نقل از فود واچ نوشتند: «روغن‌های آروماتیک استفاده شده در شکلا‌ت‌های «کیندر» و «ویوریتو نوغا مینی» سرطان‌زا بوده و موجب بروز اختلالات ژنتیکی می‌شوند.»


این در حالیست که حسین رستگار، رئیس آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در مورد جمع آوری این شکلات از بازار داخلی به خبرنگار آنا گفت: فرآورده‌های کیندر از سازمان غذا و دارو مجوز دارد و بر این اساس مشکلی در مصرف این نوع شکلات‌ها وجود ندارد بنابراین تا زمانی که آزمایش و بررسی روی مواد این فرآروده‌ها از سوی سازمان غذا و دارو صورت نگیرد نسبت به لغو مجوز و ممانعت از توزیع محصولات این شرکت در بازار کشور برنامه‌ای نداریم.


وی در پاسخ به اینکه چرا کشورهای منطقه این محصول را از بازارهای خود جمع آوری کرده‌اند، افزود: در برخی مواقع مواد اولیه به کار رفته در تولید محصولات غذایی با مواد اولیه در سایر مناطق تفاوت دارد بر همین اساس ما از شرکت تولیدی این محصول درخواست کردیم که دلیل جمع‌آوری این فرآورده‌ها را در کشورهای حوزه خلیج فارس به ما اطلاع دهد و همچنین نمونه‌هایی از این محصولات را برای آزمایش از سطح بازار جمع‌آوری کرده و برای بررسی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا ودارو ارسال کردیم.


رئیس آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو یادآور شد: سلامت محصولات و فرآروده‌های غذایی وارداتی برای سازمان غذا و دارو بسیار با اهمیت است بر همین اساس در صورتی که سلامت محصولات کیندر در سازمان غذا و دارو به تایید نرسد نسبت به جمع آوری این محصولات از بازار اقدام می‌کنیم.


به گزارش آنا، هیدروکربن آروماتیک، هیدروکربنی است که در آن پیوندهای دوگانه و یگانه جایگزینی با اتم‌های کربن برقرار است؛ واژه آروماتیک به معنی خوشبو است و پیوند آروماتیک، بوی بسیار مطبوع و شیرینی را از خود ساطع می‌کند. در یک ترکیب آروماتیک شش اتم کربن وجود دارد که به آن بنزن گفته می‌شود، در واقع، آرایش شش اتمه، ساده‌ترین شکل ممکن برای این هیدروکربن‌ها است که به بنزن معروف است؛ این آرایش حلقه بنزن، در بسیاری از ترکیبات از جمله آسپیرین و ماده منفجره تری‌ نیتروتولوئن وجود دارد که بسیار خطرناک است؛ از طرف دیگر باید اشاره داشت که بنزن ماده‌ای سمی و سرطان‌زا است. هیدروکربن‌های آروماتیک برای خوشبو کردن به شکلات کیندر و برخی دیگر از خوراکی‌ها افزوده می‌شود که در نوع خود بسیار خطرناک و سرطان‌زا هستند لذا محققان و کارشناسان کشور آلمان از شرکت فریرو یعنی شرکت سازنده این شکلات، خواسته‌اند که سطح این ماده معدنی را به صفر برساند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب