۱۵/ فروردين /۱۴۰۴
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد

ضرورت جایگزینی هوش مصنوعی به جای دروس سنتی در دانشگاه‌ها

ضرورت جایگزینی هوش مصنوعی به جای دروس سنتی در دانشگاه‌ها
استاد دانشگاه علم و صنعت درباره میزان نیاز به بازنگری محتوای درسی با نیاز‌های روز، گفت: اساتید باید دقت کنند تا در کنار روش‌های سنتی، بحث هوش مصنوعی را تا جایی که ممکن است جایگزین بسیاری از محاسبات کنند.

مرتضی رئیسی، رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا از برنامه‌های این دانشکده برای تطبیق سرفصل دروس با مفاهیم هوش مصنوعی خبر داد.

 وی با اشاره به گسترش دامنه کاربرد هوش مهندسی در تمام رشته‌های فنی، تاکید کرد که هوش مصنوعی در آینده به ابزاری قدرتمند برای توسعه علم و فناوری در زمینه مهندسی عمران تبدیل خواهد شد.

تاثیر هوش مصنوعی بر پروژه‌های عمرانی

رئیسی با بیان اینکه هوش مصنوعی تاثیر بسیار زیادی در اقدامات، محاسبات و انرژی صرف شده توسط مهندسان در تولید پروژه‌های عمرانی، به ویژه در حوزه‌های ساختمانی و حمل و نقل خواهد داشت.

وی افزود: مقالات و تحقیقات دانشگاهی و همچنین گرایش دانشجویان ارشد و دکتری به سمت استفاده از هوش مصنوعی است تا از جهان عقب نمانیم. همانطور که در بسیاری از رشته‌ها پیشرو هستیم، باید در تلفیق هوش مصنوعی و بخش‌های مهندسی عمران نیز کارآمد باشیم و جایگاه بین‌المللی خود را حفظ کنیم.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

ارتقای مهارت‌های دانشجویان در استفاده از هوش مصنوعی

رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان مهارت‌های دانشجویان را در استفاده از هوش مصنوعی ارتقا داد، گفت: امروزه، دانشجویان مشغول به تحصیل از دانش کافی در زمینه مهندسی کامپیوتر برخوردارند و با نرم‌افزار‌ها آشنا هستند که ویژگی مثبتی به شمار می‌آید. ضمن اینکه اساتید خود را به‌روز می‌کنند و خود را با نرم‌افزار‌های هوش مصنوعی تطبیق می‌دهند.

وی همچنین به‌روز بودن دانش دانشجویان ارشد و دکتری و اساتید در استفاده از هوش مصنوعی را ناشی از تمرکز مقالات آنها بر فناوری‌های نوظهور و ماشین لرنینگ دانست.

بازنگری محتوای درسی با نیاز‌های روز

رئیسی در خصوص میزان نیاز به بازنگری محتوای درسی با نیاز‌های روز، اظهار کرد: اساتید باید دقت کنند تا در کنار روش‌های سنتی، بحث هوش مصنوعی را تا جایی که ممکن است جایگزین بسیاری از محاسبات کنند. به نظر می‌رسد خود اساتید این کار را انجام داده‌اند، اما باید بیشتر با دانش روز و هوش مصنوعی انطباق یابند.

 وی همچنین تاکید کرد که دانشجویان از قبل از ورود به دانشگاه با هوش مصنوعی آشنا می‌شوند؛ بنابراین در این زمینه با مشکل مواجه نخواهند بود.

تاسیس مرکز هوش مصنوعی در دانشکده عمران

رئیسی در پاسخ به سوالی درباره امکان تاسیس رشته‌های تحصیلی جدید در زمینه هوش مصنوعی، گفت: هوش مصنوعی کمک به سایر رشته‌هاست. در این راستا تلاش می‌کنیم تا مرکز هوش مصنوعی در داخل دانشکده ایجاد کنیم تا به همه رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری خدمات دهد و امکانات لازم را سعی کرده‌ایم تا تامین کنیم و دیگر کم و کاستی از نظر منابع نداریم.

 وی همچنین از کمک‌های دولتی، خیرین و مردمی در این راستا خبر داد و تاکید کرد که دانشگاه علم و صنعت تلاش می‌کند در این زمینه از دنیا عقب نماند.

انتهای پیام/

ارسال نظر