دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خسروپناه: برنامه محفل یک فناوری نرم اجتماعی است

خسروپناه: برنامه محفل یک فناوری نرم اجتماعی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برنامه محفل یک فناوری نرم اجتماعی است که الگویی برای کار‌های دیگر است. حرکت‌های جهادی در زمینه‌های پزشکی، کشاورزی و ... را می‌توان با این الگو معرفی کرد.
کد خبر : 910756

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تجلیل از عوامل برنامه محفل با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در این نشست که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: برنامه محفل خیر کثیر و رزق الهی بود، راز این خیر کثیر و منشأ آن حکمت بود وقتی کسانی با اخلاص، قرآن را تکثیر کنند خیر کثیر به همراه دارد، این برنامه به همین علت با خیر کثیر همراه شده و اتفاقا در سال دوم جذاب‌تر شده و به لحاظ دیالوگ و اجرا قویتر ظاهر شده است.

وی ادامه داد: جذابیت این برنامه سبب شده افرادی با گرایش‌های مختلف داشتند با قرآن انس پیدا کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشکر از صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: برنامه محفل یک فناوری نرم اجتماعی است که الگویی برای کار‌های دیگر است. حرکت‌های جهادی در زمینه‌های پزشکی، کشاورزی و ... را می‌توان با این الگو معرفی کرد.

استاد خسروپناه با اشاره به سیاستگذاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سیاستگذاری در حوزه علم و فرهنگ فعالیت می‌کند و تاکنون نتایج خوبی در امتداد سیاست‌های تدوین‌شده به دست آورده است، مصوبات این شورا به دور از شتاب‌زدگی و مبتنی بر عقلانیت و خرد جمعی نوشته می‌شود.

وی همچنین خطاب به دست اندرکاران برنامه محفل بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی‌ترین نهاد سیاستگذار در حوزه فرهنگ آماده است که نظرات فعالان حوزه‌های فرهنگی را درباره اسنادی که تدوین می‌شود، دریافت کند.

برنامه محفل یکی از خانواده محورترین برنامه‌هاست

فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مهمترین نهاد سیاستگذار و حتی تنظیم‌گر در حوزه علم و فرهنگ است که ساختار فراقوه‌ای متشکل از سران سه قوه دارد، ستاد زنان و خانواده این شورا عالی‌ترین مرکز سیاستگذاری در حوزه زنان است.

وی ادامه داد: اواخر دهه ۸۰ جمعی از زنان خدمت رهبری رسیدند، مقام معظم رهبری در آن جلسه در ارشاداتی که فرمودند یک فرایندی را مورد تأکید قرار دادند تا اتفاقاتی که در ساحت میدان توقع بیفتد، ایشان این فرآیند را گفتمان‌سازی عنوان کردند و فرمودند که اگر موفق به گفتمان‌سازی شوید همه تنفس می‌کنند.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یکی از نهاد‌های گفتمان سازی در کشور صدا و سیماست، بیان کرد: در هر شبکه صدا و سیما گروه خانواده وجود دارد، اما میزان اثربخشی قابل قبولی ندارند و تا قله‌ها فاصله داریم بنابراین لازم است فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی در این بخش اتفاق بیفتد.

فرهمندپور ادامه داد: برنامه محفل محصول گروه خانواده شبکه‌ای نیست و در عنوانش زنان و خانواده نیست، اما یکی از خانواده محورترین برنامه‌ها در ماه رمضان بود، این برنامه قرآن را وارد سفره فرهنگی خانواده‌ها کرد، جمعیت قرآنی که پیش‌تر تلقی می‌شد تعداد اندکی است، متعدد به تصویر کشید.

وی افزود: این برنامه در القای خانواده خوب ظاهر شد، حال باید گفتمان‌سازی در خانواده تراز ایجاد کنیم. همچنین این برنامه موفق شد که مرز محدودیت‌هایی جسمی و ذهنی را بشکند و امیدواری جدی برای خانواده‌ها ایجاد کند.

برنامه محفل نشان داد که قرآن غذای آماده است

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان، یکی از داوران برنامه محفل در این نشست بیان کرد: باید به جوانان اجازه دهیم که نظرات خود را بیان کنند و در ادامه افراد باتجربه این نظرات را بررسی کنند، برنامه محفل با این رویکرد توانسته امروز موفق شود.

وی ادامه داد: خیلی‌ها قرآن را داروی تلخ می‌دانستند، اما برنامه محفل نشان داد که قرآن غذای آماده است که میتوان به راحتی آن را مصرف کرد و از آن بهره برد. این برنامه مخلصانه و بر مبنای کار تیمی ساخته شد، کمتر چنین رویکردی در برنامه‌ها دیده می‌شود و بنده تنها در در اردو‌های جهادی این روحیه را دیده‌ام.

رسالت بوذری مجری برنامه محفل نیز در این نشست اظهار کرد: محفل نشان داد که نباید برای خدا و قرآن با کسی جنگید؛ این برنامه با حضور جمعی همدل و مخلصانه برپا شد و مفتخریم با این مدل کسانی را جذب قرآن کرده‌ایم؛ بنابراین وقتی تصمیم بگیریم که برای خدا کار کنیم، اینگونه می‌شود. مهمترین موضوعی که باید مدنظر داشت این است که می‌توان مخاطبان را جذب برنامه‌ها کرد اگر زبانشان بلد باشیم.

در این نشست سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیه کننده برنامه محفل و احمد ابوالقاسمی یکی دیگر از داوران برنامه محفل نیز دغدغه‌های خود را بیان کردند.

در نهایت به رسم یادبود به عوامل برنامه محفل هدایایی از سوی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی اهدا شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب